Europa League (1ος Όμιλος): Mόνο η πρωτιά παίζεται

Λεβερκούζεν και Ζυρίχη έχουν ήδη προκριθεί και θα παλέψουν για την κορυφή του ομίλου.
bayer ludogorec

Με τις αναμετρήσεις Λεβερκούζεν – Λουντογκόρετς και Ζυρίχη – ΑΕΚ Λάρνακας διεξάγεται η 5η αγωνιστική του Α’ Ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Με την υπόθεση πρόκριση να έχει κριθεί, Λεβερκούζεν και Ζυρίχη που βρίσκονται ισόβαθμες στην κορυφή θα παίξουν από εδώ και πέρα για την πρωτιά.

Ανάλυση

Λεβερκούζεν – Λουντογκόρετς

Επέστρεψε τις νίκες στο πρωτάθλημα η Λεβερκούζεν, η οποία επικράτησε με 2-0 εντός έδρας επί της Στουτγάρδης. Δίκαιο το αποτέλεσμα για τις “ασπιρίνες”, οι οποίες με αυτό το τρίποντο πλησίασαν στο -3 από την οκτάδα. Ευτυχώς που υπάρχει και το Γιουρόπα Λιγκ για την ομάδα του Χέρλιχ, καθώς διασκεδάζει κάπως τις άσχημες εντυπώσεις. Μετά το 1-0 επί της Ζυρίχης, η γερμανική ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στους “32” της διοργάνωσης και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα παίξει για την πρωτιά.

Στα αγωνιστικά, ο έμπειρος κόουτς θα έχει την ευκαιρία σήμερα να δώσει χρόνο σε ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει ελάχιστα. Εκτός θα μείνουν σίγουρα ο μέσος Ντομινίκ Κορ, ο φορ Ποχγιανπάλο και ο αμυντικός Γιεντβάι. Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Αλάριο.

 

Από τη μεριά της, η Λουντογκόρετς προέρχεται από τη δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με 1-0 επί της Πλόβντιβ σε ένα κακό ματς και από τις δύο πλευρές. Αυτό που μετράει πάντως, για την ομάδα του Ζραντβκόφ είναι το τρίποντο που την κράτησε στην κορυφή του πίνακα και στο +3 από την δεύτερη ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Πλέον, όλο το βάρος θα ριχθεί εκεί, αφού στο Γιουρόπα Λιγκ έχει ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Δεν υπολογίζονται για σήμερα ο μέσος Ναταναέλ, ο γκολκίπερ Στογιανόφ, μπακ Γκριγκόρε και ο φορ Λουκόκι. Βάντερσον, Κεσερού και Ζοάο Πάουλο θα αποτελέσουν την επιθετική τριπλέτα των φιλοξενούμενων.

Eκτίμηση: Μόνο η Λεβερκούζεν έχει κίνητρο για να τερματίσει πρώτη, οπότε προς τα εκεί θα κινηθούμε και εμείς. 1 & Over 2,5

[image 2]

Ζυρίχη – ΑΕΚ Λάρνακας

Από την εκτός έδρας ισοπαλία με 3-3 στην έδρα της Ξαμάξ προέρχεται η Ζυρίχη, χάνοντας έτσι δύο βαθμούς στην προσπάθειά της για να βρίσκεται εντός της πρώτης τριάδας. Πάντως, μικρό το κακό, αφού και οι υπόλοιποι διώκτες της δεν κατάφεραν να νικήσουν. Στο Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα του Μανιέν ηττήθηκε την περασμένη αγωνιστική με 1-0 από τη Λεβερκούζεν και πλέον ισοβαθμούν στην κορυφή, έχοντας εξασφαλίσει και οι δύο την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Από εδώ και πέρα, οι Ελβετική ομάδα θα τα δώσει όλα για την πρώτη θέση που ίσως της φέρει πιο εύκολο αντίπαλο στους “32”.

Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένει ο φορ Κισάι, ενώ νοκ άουτ βρίσκονται, επίσης, ο αμυντικός Ρούεγκ, ο μπακ Κέμπτερ και ο μέσος Ρόνερ. Ο Οντέι θα σηκώσει το βάρος στην επίθεση των γηπεδούχων.

Από τη μεριά της, η ΑΕΚ Λάρνακας έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία στο σημερινό ματς, καθώς η νίκη 1-0 στο ντέρπι επί του ΑΠΟΕΛ την περασμένη αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος αποτελεί ισχυρή τονωτική… ένεση! Έτσι, η ομάδα του Ιραόλα πλησιάσε στο -1 από την τρίτη θέση, έχοντας μάλιστα δύο ματς λιγότερα και φαίνεται να βρίσκεται σε ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό. Στο Γιουρόπα Λιγκ, οι Κύπριοι θα εμφανιστούν χωρίς άγχος από εδώ και πέρα, καθώς με τους δύο βαθμούς που έχουν μέχρι στιγμής δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται ο μπακ Αντωνιάδης και ο αμυντικός Μοΐσοφ, ενώ επιστρέφει ο μέσος Κάσες. Μπαρέρα, Τρισκόφσκι και Γκμπαγιάρα θα ξεκινήσουν πίσω από τον προωθημένο Γιάννου.

Εκτίμηση: Μονόπλευρο και εδώ το ενδιαφέρον με τους Ελβετούς να θέλουν τη νίκη για να βγουν πρώτοι. 1 & GG

Σε ενδιαφέρει