Europa League (5ος όμιλος): Με αλλαγές και το μυαλό στην Τότεναμ

Η Άρσεναλ έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση αναμένεται να αντιμετωπίσει απόψε τη Βόρσκλα με πολλές αλλαγές και το μυαλό στην Πρέμιερ.
worsklapoltava arsenal

Προτελευταία αγωνιστική στον πέμπτο όμιλο και θα πέσουν κορμιά σε Μπακού και Πολτάβα.

Ανάλυση

Βόρσκλα – Άρσεναλ

Η Βόρσκαλ έκανε το δύσκολο κερδίζοντας την Κάραμπακ εκτός έδρας και απέτυχε στο εύκολο χάνοντας εντός με το ίδιο σκορ από την ίδια αντίπαλο. Ιδιος παρονομαστής. Πολύ λίγες πιθανότητες πρόκρισης. Θα πρέπει να κάνει το 2/2 στα ματς που απομένουν και παράλληλα και παράλληλα να χάσει η Σπόρτινγκ και τα δύο. Ηττα στο πρωτάθλημα Ουκρανίας από τη Μαριουπόλ με 1-0. Εντονος προβληματισμός. Δεν υπολογίζονται οι Κραφτσένκο και Καμπακίτζε. Η Άρσεναλ έκανε το καθήκον της στα δύο ματς με την Σπόρτινγκ. Μάζεψε τέσσερις βαθμούς, σφράγισε την πρόκριση και θέλει ακόμα μία νίκη για να κλειδώσει την πρωτιά. Τρία σερί ματς στον όμιλο που δεν δέχεται γκολ μετά το εντός έδρας 0-0 με τους Πορτογάλους, όπου έδειξε να μην καίγεται ιδιαίτερα για τη νίκη. Νίκη στην Πρέμιερ επί της Μπόρνμουθ με 2-1. Επιασε πεντάδα και συνεχίζει. Ο Έμερι αναμένεται να προβεί σε αρκετές αλλαγές απόψε, αφού άπαντες του καίει το ντέρμπι με την Τότεναμ που ακολουθεί στο πρωτάθλημα. Αυτό δίνει αυτομάτως το δικαίωμα στη Βόρσκλα να ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα. Προσωπικά για να έχω το κεφάλι μου πιο ήσυχο θα κρατήσω τον άσο στο χάντικαπ του 1,5 γκολ ώστε να το πληρωθώ ακόμα και στην περίπτωση ήττας των γηπεδούχων με ένα γκολ διαφορά.

Θα δικαιολογήσουν τον φαβοριτισμό τους Άρσεναλ και Σπόρτινγκ;

[image 2] Κάραμπακ – Σπόρτινγκ

Είναι ακόμα ζωντανή η Κάραμπακ μετά τη μεγάλη νίκη επί της Βόρσκλα με 1-0. Βέβαια οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες, αλλά μαθηματικά ελπίζει αρκεί να κάνει το απόλυτο στα δύο ματς που απομένουν και παράλληλα να ηττηθεί η Σπόρτινγκ. Εξι ματς έχει δώσει φέτος στην Ευρώπη φέρνοντας ισάριθμα no goal. Εμεινε στο 1-1 με τη Σαμπάχ στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε από τους Πορτογάλους με 2-0. Η Σπόρτινγκ με τη σειρά της χρειάζεται μία νίκη στα δύο ματς που απομένουν για να σφραγίσει την πρόκριση. Το πράττει ακόμα και με ισοπαλία απόψε, αρκεί παράλληλα να μην κερδίσει στο άλλο ματς του ομίλου η Βόρσκλα την Άρσεναλ. Τρία under και no goal στα τέσσερα φετινά της ματς στην Ευρώπη. Σημαντικό 0-0 κόντρα στην Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς. Εδειξαν να συμβιβάζονται αμφότερες. Δείχνει πιο απελευθερωμένη μετά την αλλαγή προπονητή και την έλευση Κέιζερ. Χωρίς τους Ματιέ, Μπατάγλια, Ριστόφσκι και Ακούνια θα παραταχθεί απόψε. Η Κάραμπακ ψάχνει μόνο νίκη αλλιώς αντίο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ανοιχτεί. Η Σπόρτινγκ βολεύεται με την ισοπαλία, αλλά έχω την αίσθηση πως δεν θα παίξει γι’ αυτή. Προς goal/goal.

Σε ενδιαφέρει