Aτλέτικο Μ. – Μονακό: Για την πρόκριση και το… Γιουρόπα

Οι Ισπανοί διεκδικούν την πρώτη θέση, ενώ οι Γάλλοι θα κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια για την τρίτη.
atletico monaco

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται απόψε τη Μονακό στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Μαδριλένοι θέλουν τη νίκη για να εξασφαλίσουν αρχικά την πρίκριση και να παίξουν για την πρωτιά στο τελευταίο ματς στην έδρα της Μπριζ, ενώ οι Μονεγάσκοι θα κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λίγκ.

Τα προγνωστικά μου

Ατλέτικο Μ. – Μονακό : Οver 3,5 (2,65)

Aνάλυση

Από την… πικρή ισοπαλία με 1-1 στο ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα προέρχεται η Ατλέτικο Μαδρίτης. Χαρακτηρίζεται έτσι το αποτέλεσμα, γιατί οι Μαδριλένοι μέχρι και το 90′ κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, όμως σε εκείνο το σημείο ισοφαρίστηκαν και έτσι δεν μπόρεσαν να ανέβουν στην κορυφή, από την οποία απέχουν τώρα 3 βαθμούς. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του Σιμεόνε την περασμένη αγωνιστική επικράτησε εύκολα με 2-0 εντός έδρας επί της Ντόρτμουντ και με νίκη σήμερα εξασφαλίζει αρχικά την πρόκριση στην επόμενη φάση και θα πάει στο Μπριζ την τελευταία αγωνιστική για να διεκδικήσει -υπό προϋποθέσεις- και την πρωτιά. Οι «ροχιμπλάνκος» παραμένουν για έξι σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις αήττητοι και επίσης προκρίνονται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ αν η Μπριζ δε νικήσει απόψε στο δικό της παιχνίδι.

Στα αγωνιστικά, εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο 80′ της αναμέτρησης με τη Μπάρτσα και τη θέση του στην επίθεση δίπλα στον Γκριεζμάν αναμένεται να πάρει ο Κορέα. Τραυματίες είναι, επίσης, οι στόπερ Χιμένεθ και Γοδίν και ο μπακ Χουανφράν.

Από την άλλη μεριά, πανηγύρια είχαμε στη Μονακό, η οποία προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη – ανάσα επί της Καέν με 1-0! Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Φαλκάο στο 54′ και αυτή ήταν επίσης η πρώτη επιτυχία από τότε που Τιερί Ανρί ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο τρίποντο των Μονεγάσκων στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον βρίσκονται στο -2 από την επικίνδυνη ζώνη. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι Γάλλοι προέρχονται από τη βαριά ήττα με 4-0 εντός έδρας από την Κλαμπ Μπριζ, σε ένα ματς που από το 24′ έχαναν με 3-0! Για να μπορέσουν να τερματίσουν στην τρίτη θέση χρειάζονται αρχικά τη νίκη σήμερα και παράλληλα να χάσει η Μπριζ και την τελευταία αγωνιστική να πάρουν καλύτερο αποτέλεσμα από τους Βέλγους.

Στα αγωνιστικά, αρκετά προβλήματα απουσιών έχει να αντιμετωπίσει ο Ανρί, αφού εκτός παραμένουν οι αμυντικοί Σιντιμπέ, Σεράνο, Τουρέ, Μπαρέκα και Γκλικ, οι μέσοι Τραορέ, Λόπες, Εντοράμ και Αολού, οι φορ Γιόβετιτς, Μπουλά και Πελέγκρι και ο γκολκίπερ Σούμπασιτς. Ο Φαλκάο θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, με τους Γκολόβιν και Σαντλί στα άκρα.

Πιθανές ενδεκάδες

Ατλέτικο Μ. (4-4-2)

Όμπλακ
Αρίας
Ερνάντεθ
Σάβιτς
Φελίπε Λουίς
Λεμάρ
Ρόντρι
Σαούλ
Κόκε
Γκριεζμάν
Κορρέα

Μονακό (4-2-3-1)

Μπενάλιο
Μπαντιασίλ
Ράγκι
Ζέμερσον
Χένρικς
Αΐτ Μπενασέρ
Τίλεμανς
Γκραντσίρ
Γκολόβιν
Σαντλί
Φαλκάο

Σε ενδιαφέρει