Πανιώνιος – Λαμία: Κοντράρονται τα δύο «σερί»

Με μία αναμέτρηση ολοκληρώνεται η 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
Πανιώνιος – Λαμία: Κοντράρονται τα δύο «σερί»

Πέφτει η αυλαία στη Σούπερ Λιγκ για την 11η αγωνιστική.

Ο Πανιώνιος φιλοξενεί στη Νέα Σμύρνη τη Λαμία και θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο του σερί, θέλοντας να καλύψει το χαμένο έδαφος από τις πρώτες αγωνιστικές. Επτά ματς αήττητη η Λαμία.

Σέντρα στις 19:30.

Τα προγνωστικά μου

Πανιώνιος – Λαμία: GG (2.21)

Ανάλυση

Σε εκπληκτική κατάσταση πριν από τη διακοπή ο Πανιώνιος, καθώς είχε καταφέρει με συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα να πάρει τα πάνω του και ψυχολογικά και βαθμολογικά. Είχε αρχίσει τις καλές του εμφανίσεις κόντρα στον Ατρόμητο (2 – 2), συνέχισε στο Κύπελλο (4 – 0 τον Απόλλωνα Πόντου) και ολοκλήρωσε με δύο νίκες για το πρωτάθλημα κόντρα σε Παναιτωλικό εντός έδρας (3 – 0) και Ξάνθη εκτός έδρας (0 – 1). Ο προπονητής της ομάδας, Ζοσέ Ανιγκό, άφησε στην άκρη τα πειράματα και σταθεροποίησε το 4 – 2 – 3 – 1 και αυτό φαίνεται ότι λειτούργησε ευεργετικά, αφού είναι ο σχηματισμός με τον οποίο πορεύονται όλα αυτά τα χρόνια οι Νεοσμυρνιώτες. Μέσα στην εβδομάδα προέκυψαν μεταγραφικά νέα, αφού ο Μασούρας από την 1η Ιανουαρίου θα ενταχθεί στον Ολυμπιακό. Εκτός από το σημερινό για λόγους πειθαρχίας ο Σπιριντόνοβιτς, όπως και ο τραυματίας Κόρμπος.

Από θετικά σερί προέρχονται Πανιώνιος και Λαμία! Ποιος από τους δύο θα μπορέσει να το συνεχίσει; 

Η πρόσληψη του Μάκη Χάβου στην τεχνική ηγεσία έχει πιάσει και έχει λειτουργήσει θετικά για την ομάδα της Λαμίας. Για το πρωτάθλημα μετρά 7 ματς χωρίς ήττα η ομάδα της Φθιώτιδας, ενώ αν υπολογίσει κανείς και το Κύπελλο, τότε στα τελευταία 9 έχει μόλις μία ήττα από την ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας τεχνικός έχει υποστεί μόλις μία ήττα στη Σούπερ Λιγκ στον πάγκο της ομάδας, αυτή στο ντεμπούτο του από τον Ατρόμητο. Στα δύο τελευταία πριν από τη διακοπή, κατάφερε να πάρει βαθμό στα Γιάννινα (0 – 0), ενώ έμεινε επίσης στο 0 – 0 εντός με τον Αστέρα Τρίπολης, αν και έπαιζε με 10 παίκτες μόλις από το 30’. Ο Βάντερσον που αποβλήθηκε δεν υπολογίζεται για το σημερινό, όπως και ο βασικός χαφ Μπλάζιτς.

Πιθανές ενδεκάδες

Πανιώνιος (4 – 2 – 3 – 1)

Κότνικ

Κούρντι

Μπανανά

Ντομίνγκες

Κότσιτς

Πίρις

Κεϊτά

Καμαρά

Τσιλούλης

Μασούρας

Ντουρμισάι

Λαμία (4 – 2 – 3 – 1)

Σαράνοφ

Βασιλαντωνόπουλος

Αντέτζο

Πλιάτσικας

Ασίγκμπα

Σκόνδρας

Δημούτσος

Επστάιν

Μπερτόλιο

Καραμάνος

Μπαράλες

Εκτίμηση

Ο Πανιώνιος σταθερά σκοράρει μέσα στη Νέα Σμύρνη και κόντρα σε ομάδα ταχύτητας Λαμίας μπορεί να το κάνει. Ωστόσο, σήμερα του λείπει ο αρχηγός του, ο Κόρμπος, στον οποίο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας. Αυτό μπορεί να δώσει την ευκαιρία την ποιοτική ομάδα της Φθιώτιδας να βρει επίσης δίχτυα. GG.

Σε ενδιαφέρει