Α’ Ιταλίας: Μισή η Μίλαν στη Ρώμη

Με πολλές και σοβαρές ελλείψεις ταξιδεύει η Μίλαν απόψε στη Ρώμη για το ντέρμπι με τη Λάτσιο. Τεράστια τοπική μάχη αντιπαλότητας στη Γένοβα.
imo

Εξι σπουδαία ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Καμπιονάτο στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής.  

Ανάλυση

Πάρμα – Σασουόλο

Η Πάρμα απέδρασε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Τορίνο μπαίνοντας καταπληκτικά στην αναμέτρηση και γράφοντας το 2-0 πριν την συμπλήρωση 25 λεπτών. Η αντίπαλός της μείωσε στο 37’, αλλά στην επανάληψη άντεξε και δικαιώθηκε. Τα 3 από τα 4 τελευταία παιχνίδια της ήταν no goal και είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Λείπουν Ντιμάρκο και Καλαϊό. Η Σασουόλο έμεινε στο 1-1 εντός με Λάτσιο παρότι βρέθηκε να κυνηγάει πολύ νωρίς στο σκορ. Συμπλήρωσε τέσσερα ματς αήττητη. Τέσσερα under στα πέντε τελευταία ματς. Στα πιτς οι Μπουραμπά, Μπογκά και Ατζαπόνγκ. Οι τρεις τελευταίες συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν over. Εχω την αίσθηση πως οι αποδόσεις αδικούν την προσπάθεια και τη μαχητικότητα της Πάρμα. Θα έπρεπε να είναι πιο ισορροπημένες. Ως εκ τούτου θα ποντάρω το 1Χ καθαρά λόγω απόδοσης.

 

Μπολόνια – Φιορεντίνα

Η Μπολόνια είναι η χαρά του θεατή. Μία ήττα με 2-1 και τρεις ισοπαλίες με 2-2 στην τελευταία τετράδα αγώνων της. Το ματς με τη Φιορεντίνα έχει γειτονικό χαρακτήρα και δίνει ένα άξτρα κίνητρο. Στο πρόσφατο ματς με την Κιέβο εκτός έδρας πήρε το 2-2. Τα είχε όλα η αναμέτρηση. Προηγήθηκε με την έναρξη, βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ και τελικά ισοφάρισε στο 56’. Πέντε ματς δίχως τρίποντο. Δεν κάθεται καθόλου άνετα στην καρέκλα του ο Ινζάγκι. Η Φιορεντίνα έχει κάνει επιστήμη το 1-1. Τέταρτο διαδοχικό αυτό στην έδρα της Φροζινόνε. Εκτο σερί under. Ιδιαίτερο ματς για τον κόουτς Πιόλι, που έκατσε στον πάγκο της Μπολόνια για μια τριετία. Λείπει ο αμυντικός Πετσέλα. Αήττητη την τελευταία τετραετία στην Μπολόνια με τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Οι δύο ομάδες προέρχονται από τέσσερα goal/goal η κάθε μία. Πάνε φουλ για ακόμα ένα στο μεταξύ τους.

Εμπολι – Αταλάντα

Η Έμπολι κέρδισε με 2-1 την Ουντινέζε σε ένα ματς που τα είχε όλα. Πάθος, ένταση, ξύλο και τρία γκολ. Τα γκολ της ήρθαν στο φινάλε του πρώτου μέρους και την έναρξή του δεύτερου. Η αντίπαλός της έχασε πέναλτι. Θετική πρεμιέρα για τον κόουτς Ιακίνι, που σήμερα θα βρεθεί στην εξέδρα λόγω τιμωρίας. Τέσσερα διαδοχικά goal/goal και over. Η Αταλάντα ήταν εντυπωσιακή στο ματς με την Ιντερ φτάνοντας στο άνετο 4-1. Καλύτερη φετινή εμφάνιση. Τέταρτη σερί νίκη. Βρήκε για τα καλά τον πραγματικό της εαυτό και ανέβηκε στην οχτάδα. Εχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία 14 τέρματα. Στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της στην έδρα της Εμπολι παρέμεινε αήττη5τη με μία ισοπαλία χωρίς τέρματα και δύο νίκες με 1-0. Αν δεν την επηρεάσει η διακοπή είναι σε θέση να πέράσει νικηφόρα και από το αποψινό ματς διευρύνοντας το σερί της στο 5/5. Διπλό.

Νάπολι – Κιέβο

Ανετο ματς για τη Νάπολι που υποδέχεται την ουραγό και καταϊδρωμένη Κιέβο. Σημαντικό διπλό επί της Τζένοα με 2-1. Είχε προηγηθεί το 5-1 κόντρα στην Εμπολι. Εχει ξεμπουκώσει επιθετικά. Δέχεται γκολ στα τρία τελευταία. Καταδιώκει την πρωτοπόρο Γιουβέντους. Τρία σερί goal/goal και τρία over στα τέσσερα τελευταία. Ισάριθμες νίκες στο Σαν Πάολο επί της Κιέβο τα τελευταία χρόνια με 3-1, 2-0 και 2-1. Ακολουθεί εντός έδρας ματς με τον Ερυθρό Αστέρα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Κιέβο μετά από τέσσερις ήττες απέσπασε το 2-2 στον εντός έδρας αγώνα με την Μπολόνια, σε ένα ματς που δεν την πήγε στο ξεκίνημα, αλλά δεν το έβαλε κάτω και ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 σε 2-1. Τελικά ισοφαρίστηκε στο 56’ και εν συνεχεία αμφότερες συμβιβάστηκαν. Μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στο φετινό Καμπιονάτο και χειρότερη άμυνα στην κατηγορία με 30 γκολ παθητικό σε 12 αγωνιστικές. Ο κόουτς Βεντούρα δεν άντεξε την πίεση και αποχώρησε. Επέστρεψε για τρίτη φορά ο Ντι Κάρλο. Οτιδήποτε λιγότερο από το combo άσου και over θα αποτελέσει έκπληξη. Αλλά ακόμα και το συνδυαστικό στοίχημα πληρώνει λίγο.

Λάτσιο – Μίλαν

Η Λάτσιο δεν μπόρεσε να κερδίσει τη Σασουόλο εκτός έδρας μένοντας στο 1-1. Δίκαιο σε γενικές γραμμές. Είχε δοκάρι και 2-3 καλές ευκαιρίες. Τρεις νίκες στην τελευταία πεντάδα αγώνων της. Στόχος η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Λείπει απόψε ο Λέιβα. Κόντρα στη Μίλαν μετράει οχτώ goal/goal στις εννιά τελευταίες συναντήσεις τους. Μεσοβδόμαδα αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα στη Λεμεσό. Δεδομένο το 3-4-2-1 με τον Ιμόμπιλε στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω τους Λούλιτς, Αλμπέρτο και Μιλίνκοβιτς. Η Μίλαν δεν κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τη Γιουβέντους και ηττήθηκε με 2-0. Ο Ιγκουαϊν είχε μεγάλη πίεση και το ματς δεν του πήγε καθόλου. Όχι μόνο έχασε πέναλτι, αλλά αποβλήθηκε στα τελευταία λεπτά και δεν υπολογίζεται απόψε. Παράλληλα δεν παίζουν οι Στρίνιτς, Μουσάκιο, Καλντάρα, Ρομανιόλι Μπίγλια και Μποναβεντούρα. Με 3-4-3 και τους Τσαλχάνογλου, Σούσο και Κουτρόνε στην επίθεση. Μπορεί να μιλάμε για ένα μεγάλο ντέρμπι ονομάτων, αλλά οι απουσίες της Μίλαν είναι πολλές και σοβαρές. Δεν μου αφήνουν κανένα περιθώριο. Στηρίζω τον άσο.

Τζένοα – Σαμπντόρια

Το μεγάλο ντέρμπι της Γένοβας. Παραδοσιακή μάχη και τεράστια αντιπαλότητα και πολύ ξύλο κατά καιρούς. Οι δύο ομάδες έχουν κοινή έδρα, το Λουίτζι φεράρις, στο οποίο δεν θα πέφτει καρφίτσα απόψε. Η Τζένοα θέλει να ξεπεράσει τις ήττες από Μίλαν, Ιντερ και Νάπολι. Στα τρία αυτά ματς δέχτηκε εννιά γκολ. Βέβαια αντιμετώπισε τρεις πολύ ανώτερες ομάδες. Πέντε goal/goal και over στα έξι τελευταία ματς. Λείπει ο Ζουκάνοβιτς. Θα παραταχθεί με 3-5-2 και επιθετικό δίδυμο τους Πιόντεκ και Κουαμέ. Η Σαμπντόρια ηττήθηκε με το βαρύ 1-4 στα κολλητά ματς με Τορίνο και Ρόμα. Εφτασε τις τρεις σερί ήττες με ισάριθμα goal/goal και over. Εντονος προβληματισμός. Την κατάλληλη στιγμή ήρθε η διακοπή. Λείπει λόγω τιμωρίας ο Λινέτι. Εκτός οι Μπαρέτο και Ρετζίνι. Με 4-3-1-2 απόψε έχοντας τον Σαπονάρα πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Κουαλιαρέλα και Ντεφρέλ. Πέντε σερί νίκες έχει η Σαμπντόρια στα ισάριθμα ματς με τυπικά γηπεδούχο την Τζένοα. Περιμένω αρκετά προσεκτικές τις δύο ομάδες λόγω των διαδοχικών αρνητικών αποτελεσμάτων τους το τελευταίο διάστημα. Μια ισοπαλία δεν θεωρώ πως θα χαλάσει καμία.

Σε ενδιαφέρει