Βραζιλία: Ώρα για στέψη

Προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Βραζιλίας και η Παλμέιρας είναι έτοιμη για τη στέψη της.
TZ  LYNXNPEEALV RTROPTP  SOCCERBRAZILPALAMM

Στην ολοκλήρωσή του φτάνει το πρωτάθλημα Βραζιλίας, καθώς απόψε διεξάγεται η προτελευταία αγωνιστική.

Σε περίπτωση που η Παλμέιρας επικρατήσει εκτός έδρας της Βάσκο Ντα Γκάμα κατακτά και μαθηματικά τον φετινό τίτλο.

Ανάλυση

Αμέρικα Μινέιρο – Μπαΐα

Για περίπου μία ώρα κατάφερε να είναι ανταγωνιστική η Αμέρικα Μινέιρο στην έδρα της Παλμέιρας, αλλά όταν στο 59’ έγινε το 1 – 0, απλά κατέρρευσε και μέχρι το 82’ ο δείκτης του σκορ είχε φτάσει στο 4 – 0. Τώρα επιστρέφει στην έδρα της, εκεί που πριν από δύο αγωνιστικές έβγαλε σφυγμό και νίκησε τη Σάντος και έτσι ελπίζει ακόμα σε παραμονή.

Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο υποδέχθηκε τη Φλουμινένσε. Έπειτα από ένα βαρετό πρώτο ημίχρονο, άνοιξε το σκορ στο 53’ και στο… καπάκι έβαλε και δεύτερο γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 2 – 0 της νίκης της. Γενικότερα πρόκειται για μια ομάδα έδρας, καθώς στα τελευταία 8 παιχνίδια της η Μπαΐα έχει μόλις μία νίκη, αυτή κόντρα στην Μποταφόγκο.

Εκτίμηση: Άσος κινήτρου, αφού μόνο η Αμέρικα θέλει τόσο πολύ τους βαθμούς ώστε να έχει ελπίδες παραμονής στην κατηγορία.

Φτάνει στο τέλος του το πρωτάθλημα Βραζιλίας! Ποιος θα πετύχει τους στόχους του; 

Βάσκο Ντα Γκάμα – Παλμέιρας

Πήρε σπουδαία νίκη η Βάσκο κόντρα στη Σάο Πάολο εκμεταλλευόμενη και πάλι την έδρα της. Έχοντας μεγάλο πάθος, αφού δεν έχει εξασφαλιστεί η παραμονή και έχοντας σε μεγάλη μέρα και τον τερματοφύλακά της επικράτησε με 2 – 0 και έτσι είναι σε θέση ισχύος για την επίτευξη του στόχου. Μόλις στο 18’ το 1 – 0, στις καθυστερήσεις διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Η μέλλουσα πρωταθλήτρια Βραζιλίας είναι εδώ. Της πήρε περίπου μία ώρα για να λυγίσει την αντίσταση της Αμέρικα Μινέιρο, αλλά τελικά τα κατάφερε πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ από το 59’ έως το 82’ για το τελικό 4 – 0. Με νίκη απόψε κατακτά το πρωτάθλημα, ενώ μπορεί ακόμα και η ισοπαλία να κάνει τη δουλειά, αφού είναι στο +5 από τη 2η Φλαμένγκο. Έχει 10 σερί εκτός χωρίς ήττα η Παλμέιρας.

Εκτίμηση: Πολύ προσεκτικές θα είναι και οι δύο ομάδες και ανάλογα του τι συμβαίνει και στα άλλα ματς, ενδεχομένως το Χ να βολεύει και τις δύο.

Ατλέτικο Παραναένσε – Σεαρά

Με γκολ του Περέιρα στο 52’ η Ατλέτικο επικράτησε 1 – 0 της Κορίνθιανς και έτσι έδωσε συνέχεια στο τρομερό σερί που έχει εντός έδρας, που μετρά 15 νίκες στα τελευταία 16. Ωστόσο, το αποψινό ματς είναι κάτι άλλο, αφού θα παραταχθεί με πολλές αλλαγές, καθώς ακολουθεί ο δεύτερος αγώνας με τη Φλουμινένσε για το Κόπα Σουνταμερικάνα και εύλογο το ενδιαφέρον βρίσκεται εκεί.

Από την άλλη πλευρά, η Σεαρά υποδέχθηκε την Παρανά και με όπλο την ασφυκτική πίεση που άσκησε στην αντίπαλό της, επικράτησε 1 – 0 με πέναλτι του Ζουνίνιο στο 33’. Είχε πάντως ευκαιρία και για περισσότερα γκολ. Αν νικήσει σήμερα τελειώνει με την υπόθεση παραμονή, ενώ ακόμα και στην ισοπαλία δεν θα πει «όχι», αφού ξέρει ότι δοκιμάζεται σε δύσκολη έδρα.

Εκτίμηση: Πάμε πάλι με το κίνητρο, αφού η Σεαρά έχει την ευκαιρία να τελειώσει με την παραμονή της ή τέλος πάντων να είναι σε θέση ισχύος. Χ2

Σε ενδιαφέρει