Α’ Ισπανίας: Η μεγάλη ευκαιρία της Σεβίλλης!

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στην Ισπανία στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
croni

Τέσσερις αναμετρήσεις περιλαμβάνονται στο σημερινό πρόγραμμα της Πριμέρα Ντιβιζιόν στον πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Μεγάλη ευκαιρία για τη Σεβίλλη να βρεθεί μόνη στην κορυφή, μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι ανάμεσα στην Ατλέτικο και την Μπαρτσελόνα.

Ανάλυση

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Χετάφε

Πολύ δύσκολη η σεζόν για την Αθλέτικ, που αν δεν παίρνει και ματς που φαίνεται ότι είναι δικά της, τότε πραγματικά θα έχει θέματα. Αυτό συνέβη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης, που προηγήθηκε δύο φορές (0 – 1 στο 36’ και 1 – 2 στο 64’), αλλά δεν μπόρεσε να πάρει ούτε τον βαθμό, καθώς δέχθηκε δύο γκολ στο 80’ και στις καθυστερήσεις από στατικές φάσεις. Έτσι παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού με μόλις 10 βαθμούς σε 12 αγωνιστικές και παράλληλα αγνοεί τη νίκη για 11 αγωνιστικές, αφού έχει να νικήσει από την πρεμιέρα τον Αύγουστο. Αν δεν νικήσει ούτε σήμερα, τότε πραγματικά ο Μπερίτσο θα έχει σημαντικό πρόβλημα. Εκτός ο μπακ Γιούρι και ο σέντερ μπακ Γεράι.

Ανέστησε τη Βαλένθια η Χετάφε. Οι Μαδριλένοι ήταν πολύ καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς δημιούργησαν φάσεις, έχοντας μέχρι και δοκάρια, αλλά στο 81’ με εκτέλεση πέναλτι ηττήθηκε από τις «νυχτερίδες» με 1 – 0. Έχασε έτσι μια σπουδαία ευκαιρία να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τη ζώνη υποβιβασμού, ενώ είχε προηγηθεί επίσης μια απώλεια, αφού δεν μπόρεσε να νικήσει την καταδικασμένη Ουέσκα.

Εκτίμηση: Προηγήθηκε η διακοπή, έφυγε η απογοήτευση από το ματς κόντρα στην Ατλέτικο. Ήρθε η ώρα για την Αθλέτικ να ξυπνήσει. Άσος.

Σεβίλλη – Βαγιαδολίδ

Πόσο μακρινό φαντάζει το κακό ξεκίνημα που είχε κάνει μέσα στη σεζόν η Σεβίλλη; Πλέον όχι μόνο είναι στα υψηλά πατώματα, αλλά μπορεί σήμερα να βρεθεί κορυφή αν κερδίσει τη Βαγιαδολίδ. Πριν από τη διακοπή είχε πάλι εντός έδρας ματς, κόντρα στην Εσπανιόλ και εκεί δοκιμάστηκε κυρίως ο χαρακτήρας της. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 38’ και τρομερή αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος, πήρε τη νίκη με 2 – 1 με γκολ στο 70’ και το 89’. Είναι 6 σερί αγώνες χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και 6 σερί εντός έδρας Over. Εκτός οι Γκοναλόν και Χέσους Νάβας.

Πραγματοποίησε ένα σερί 4 νικών η Βαγιαδολίδ, αλλά πριν από τη διακοπή είχε δύο ισοπαλίες και μία ήττα στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, δεχόμενη τα γκολ στα τελευταία λεπτά τηςαναμέτρησης. Πάντως και στο τελευταίο 0 – 0 κόντρα στην Έιμπαρ υπήρχε μια πολύ σημαντική δικαιολογία, καθώς ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε τραγική κατάσταση λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Ωστόσο, η πορεία της είναι εξαιρετική, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 10η θέση.

Εκτίμηση: Πολλά γκολ στα εντός έδρας της Σεβίλλης και αυτή είναι και η λογική του προπονητή της. Over 3,5.

Εσπανιόλ – Χιρόνα

Η τελευταία ήττα της Εσπανιόλ ήταν τον Σεπτέμβριο από τη Ρεάλ Μαδρίτης και έκλεισε με ακόμα μία πριν από τη διακοπή κόντρα στη Σεβίλλη. Πάρα πολύ ανταγωνιστική και μάλιστα προηγήθηκε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Τελικά, υπέστη την πλήρη ανατροπή του σκορ (2 – 1), χωρίς τελικά να πάρει κάποιον βαθμό, καθώς λύγισε στο 90’, κρατώντας την αξιόμαχη εμφάνιση. Εκπληκτική η σεζόν που πραγματοποιεί και σε περίπτωση νίκης μπορεί να πιάσει την Ατλέτικο στη 2η ή την 3η θέση, ανάλογα και από το αποτέλεσμα του Σεβίλλη – Βαγιαδολίδ.

Με εμφανώς βελτιωμένη αμυντική λειτουργία, η Χιρόνα πήγε στη διακοπή έχοντας τέσσερα ματς χωρίς ήττα, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ σε αυτή τη σειρά των αγώνων και αυτό χωρίς να της κοστίσει, αφού νίκησε 2 – 1 τη Ράγιο. Στο τελευταίο έμεινε στο 0 – 0 με αντίπαλο τη Λεγανές, δείχνοντας και πάλι ότι όταν έχει μπροστά της κλειστές άμυνες δυσκολεύεται. Εκτός οι δύο πολύ καλοί Πορτού (επιθετικός) και ο χαφ Ντάγκλας Λουίς.

Εκτίμηση: Βρίσκει δίχτυα εκτός έδρας η Χιρόνα, ενώ η Εσπανιόλ είναι πανίσχυρη στο σπίτι της έχοντας μόνο νίκες. GG.

Βιγιαρεάλ – Μπέτις

Πραγματικά, ο προπονητής της ομάδας, Καγέχα, πρέπει να απορεί και ο ίδιος για το πώς καταφέρνει και βρίσκεται ακόμα στον πάγκο της Βιγιαρεάλ… Δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε εκτός έδρας τη Βαγεκάνο, μένοντας στο 2 – 2 και ισοφαρίζοντας στο 80’, οπότε πρέπει να είναι και ικανοποιημένη από τον βαθμό. Έκτο σερί ματς χωρίς νίκη, μόλις μία στα τελευταία 10 και είναι μόλις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Φυσικά, κάθε ματς για τον ίδιο είναι τελικός και το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση κόντρα στην Μπέτις.

Εντυπωσιακό διπλό στην Καταλονία κόντρα στην Μπαρτσελόνα για την Μπέτις, με την ομάδα του Σετιέν να το πετυχαίνει με τον δικό της αυθεντικό τρόπο επικρατώντας με το εντυπωσιακό 3 – 4. Τρομερή στην κόντρα επίθεση, έκανε… χαζή την άμυνα των «μπλαουγκράνα» και έσπασε αήττητο σερί της Μπαρτσελόνα έπειτα από τρία χρόνια. Τώρα το στοίχημα είναι να βρει σταθερότητα και να επενδύσει πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα, αφού όσο κι αν φαίνεται απίστευτο είναι μόλις στη 14η θέση. Κανονικά στη διάθεση του Σετιέν ο Λο Σέλσο, που είναι εκπληκτικός όταν αγωνίζεται, εκτός οι Σίντνεϊ (στόπερ) και ο Σανάμπρια (μεσοεπιθετικός).

Εκτίμηση: Ο Καγέχα είναι θέμα χρόνου να αποχαιρετήσει, η Μπέτις… μανούλα στις αντεπιθέσεις και το κυριότερο ξεκούραση. Χ2.

Σε ενδιαφέρει