Φούτμπολ Λιγκ: Τοπικά ντέρμπι σε Κρήτη και Θεσσαλία

Εργοτέλης – Πλατανιάς με χρώμα Σούπερ Λιγκ και Τρίκαλα – Βόλος συγκρούονται απόψε σε δύο πολύ οριακές τοπικές μάχες με ξεχωριστό χρώμα.
platanias

Απόψε διεξάγεται το κυρίως μενού της έκτης αγωνιστικής στην Φούτμπολ Λιγκ με επτά πολύ αμφίρροπα ματς.

Ανάλυση

Αιγινιακός – Δόξα Δράμας

Τραγική εμφάνιση και βαριά ήττα του Αιγινιακού από την ΑΕ Καραϊσκάκης με 4-0. Δεν μπήκε ποτέ στο ματς. Καμία νίκη ως τώρα. Ουραγός στη βαθμολογία. Χειρότερη άμυνα στην κατηγορία με 13 γκολ παθητικό σε 5 αγώνες. Σε πτώση η Δόξα, η οποία ήταν κάκιστη στην Κέρκυρα και ηττήθηκε δίκαια με 3-0. Δεύτερη σερί εις βάρος της τριάρα. Δεν αντικατοπτρίζουν τέτοιες εμφανίσεις την ποιότητά της. Τέσσερα over στα πέντε φετινά ματς. Πάμε για ακόμα ένα απόψε. Δεν εμπνέουν οι άμυνες καμία εμπιστοσύνη.

Εκτη αγωνιστική στη Φούτμπολ Λιγκ με επιλογές για όλα τα γούστα 

Απ. Λάρισας – Αήττητος Σπάτων

Αυτό που έκανε ο Απ. Λάρισας δεν έχει προηγούμενο στη Θεσσαλονίκη. Επική ανατροπή κόντρα στον Ηρακλή και τεράστιο διπλό με 4-3. Στο 90’ το γκολ της νίκης. Βρέθηκε να χάνει με 3-1 στο ημίχρονο, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Αήττητος μέχρι τώρα με 4 νίκες και 1 ισοπαλίες. Από την άλλη οη ομάδα των Σπάτων μπόρεσε να κρατήσει στο 1-1 την Παναχαϊκή παίζοντας με ψυχή. Συμπλήρωσε τρία ματς δίχως ήττα. Τρία under στα τέσσερα τελευταία. Ενοχλήσεις συνεχίζει να έχει ο επιθετικός Καλογέρης. Σε τρομερή κατάσταση η ομάδα της Λάρισας. Δεν πρόκειται να προβληματιστεί από τον Αήττητο. Ασος.

Απ. Πόντου – Κέρκυρα

Σημαντικό διπλό για τον Απόλλωνα με 1-0 στην έδρα του Ηρόδοτου. Πήγε το ματς εκεί ακριβώς που ήθελε, στα όρια του ενός γκολ. Μάλιστα το γκολ της νίκη ήρθε στις καθυστερήσεις και ενώ στο ματς παρατάχθηκε με μισή αποστολή. Μάλιστα παραμένουν εκτός Τσουμάνης, Δαμουλάκης και 2-3 ακόμα. Και τα πέντε φετινά του παιχνίδια είναι under και no goal. Η Κέρκυρα έκανε ότι ήθελε στη Δόξα Δράμας φτάνοντας άνετα στο 3-0. Ο Τουράμ πέτυχε δύο γκολ και του ακυρώθηκε κακώς ακόμα ένα. Πέντε no goal στα ισάριθμα φετινά ματς. Τα τέσσερα συνοδεύτηκαν από under. Εχει μεγάλες δυνατότητες και πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Θα λείψουν οι Θεοδωράκης και Νίκιτς, ενώ ο κόουτς Σπανός δεν θα κάτσει στον πάγκο λόγω τιμωρίας. Ματς που αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Ανώτερη η Κέρκυρα, αλλά ο φιλότιμος Απόλλωνας πουλάει πολύ ακριβά το τομάρι του. «Χ» ημίχρονο.

Εργοτέλης – Πλατανιάς

Ντερμπάρα της Κρήτης. Ηράκλειο κόντρα σε Χανιά. Μεγάλη ισοπαλία για τον Εργοτέλης στον Βόλο ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις σε 1-1. Αήττητος με 4 νίκες και 1 ισοπαλία στη σεζόν. Όλα του τα ματς ως τώρα έχουν σύνολο τερμάτων «2-3».  Λείπει ο Καπνίδης, ο Μπουρσέλης και ο Ροβίθης στην επίθεση, ενώ ο παικταράς Κάιπερς φέτος δεν έχει αγγίξει μπάλα και ετοιμάζει βαλίτσες. Ο Πλατανιάς για ακόμα ένα ματς έπαιξε πολύ καλή άμυνα, αλλά ήταν άνευρος επιθετικά. Ετσι έμεινε στο 0-0 με τον Κισσαμικό σε ακόμα μία οριακή μάχη της Κρήτης. Τέταρτος σερί αγώνα με σύνολο τερμάτων «0-1». Τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες μέχρι τώρα στη σεζόν. Επιστρέφει ο Ποζατζίδης στην άμυνα δίνοντας ακόμα μία σημαντική λύση. Το ματς έχει πολλές ιδιαιτερότητες λόγω του τοπικού του χαρακτήρα, αλλά ο Εργοτέλης μέχρι τώρα εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και δείχνει ξεκάθαρα πως έχει περισσότερες λύσεις. Αν δεν είχε τις απουσίες θα τον εμπιστευόμουν. 

Ηρακλής – Σπάρτη

Καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας ο Ηρακλής, όπου προηγήθηκε με 3-1. Απαράδεκτος στην επανάληψη, όπου ξέχασε να μπει στο γήπεδο και στο φινάλε ηττήθηκε με 4-3. Κράξιμο από τον κόσμο της ομάδας. Στο ναδίρ η ψυχολογία. Βαρύ κι ασήκωτο το κλίμα. Λείπουν Κανακούδης, Καζναφέρης και Τάι κάνοντας ακόμα χειρότερη την κατάσταση. Πρώτη νίκη στη σεζόν για τη Σπάρτη με 2-0 επί των Τρικάλων. Μάλιστα την πήρε από θέση αουτσάιντερ παίζοντας με ψυχή και πετυχαίνοντας δύο τέρματα από το 60’ και μετά. Και τα πέντε φετινά της παιχνίδια είναι under. Δύσκολα θα ανοιχτεί απόψε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Οσο και να θέλει να αντιδράσει ο Ηρακλής πρόκειται για μια «άρρωστη» ομάδα και προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να τον εμπιστευτώ.

Παναχαϊκή – ΑΕ Καραϊσκάκης

Ισόπαλο το ματς με τον Αήττητο στα Σπάτα για την Παναχαϊκή. Ηταν ανώτερη σε γενικές γραμμές. Τέταρτο σερί under. Μόνο μια ήττα έχει ως τώρα και αυτή δύσκολα στη Λάρισα κόντρα στον Απόλλωνα. Λείπει ο Καρακατσάνοφ στο κέντρο. Αυτοσκοπός η νίκη απόψε ώστε να χτυπήσει άμεσα την πόρτα της πρώτης τριάδας. Η ΑΕ Καραϊσκάκης μπήκε πολύ άσχημα στη σεζόν χάνοντας τα τρία πρώτα ματς, στα οποία δέχτηκε δέκα γκολ. Ξαφνικά γύρισε τον διακόπτη και με μπροστάρη τον φορμαρισμένο Κάκο κέρδισε την Κέρκυρα με 1-0 και τον Αιγινιακό με το εντυπωσιακό 4-0. Πέντε no goal σε ισάριθμα ματς στο ξεκίνημα. Το ερώτημα είναι ποιο πρόσωπο θα εμφανίσουν οι φιλοξενούμενοι. Αυτό των πρώτων αγωνιστικών ή το εντυπωσιακό των δύο πρόσφατων. Όπως και να ‘ χει ο άσος δεν έχει καμία απολύτως αξία.

Τρίκαλα – Βόλος

Τα Τρίκαλα πήγαν για μαλλί στην Σπάρτη και βγήκαν κουρεμένα χάνοντας με 2-0. Μόνο στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, αλλά τον γκολ δεν ήρθε. Αντιθέτως έμειναν πίσω στο σκορ στο 61’ και στη συνέχεια ανοίχτηκαν και δέχτηκαν ακόμα ένα στις καθυστερήσεις. Τέσσερα σερί no goal. Φυσικά το ματς με τον Βόλο έχει τοπικό χαρακτήρα και άπαντες δηλώνουν αποφασισμένη να επιστρέψουν στις νίκες. Οι φιλοξενούμενοι πρωταγωνιστούν στο ξεκίνημα της σεζόν και δείχνουν ικανοί να παλέψουν φέτος για την άνοδο. Μετά τις νίκες κόντρα σε Απ. Πόντου και Κισσαμικό έμειναν στο 1-1 με τον Εργοτέλη, σε ένα ματς που προηγήθηκαν και κρατούσαν τη νίκη μέχρι το 92’. Τέταρτο σερί ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Δεν αποκλείω να συνεχιστεί το σερί και να εμφανιστεί ακόμα ένα απόψε. Η αναμέτρηση έχει μπόλικο 1-1 στα δικά μου μάτια τουλάχιστον.

Σε ενδιαφέρει