Ρίβερ – Μπόκα: Ο τελικός των… τελικών!

Πρώτη φορά στην ιστορία ένα superclassico Ρίβερ - Μπόκα πρόκειται να κρίνει το τρόπαιο του Λιμπερταδόρες.
river boca

To επαναληπτικό Superclasico Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς για τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες διεξάγεται απόψε στο «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Άιρες.

Το πρώτο ματς έληξε ισόπαλο 2-2 και τώρα οι δύο μισητοί αντίπαλοι θα λύσουν τις διαφορές τους στην έδρα της Ρίβερ. Να θυμίσουμε πως δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί ημίωρη παράταση και (αν χρειαστεί) πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς : GG (2,29)

Aνάλυση

Παρά το γεγονός ότι έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ στο ματς του «Μπομπονέρα» από τη μισητή Μπόκα, η Ρίβερ Πλέιτ κατάφερε να ισοφαρίσει ισάριθμες και να πάρει την ισοπαλία με 2-2. Έτσι, όλα ξεκινούν από το… μηδέν απόψε, όμως με τη διαφορά ότι το τρόπαιο του Λιμπερταδόρες θα κριθεί πλέον στο κάστρο της, το «Μονιουμεντάλ». Σε αυτήν την προσπάθεια, ο κόουτς Γκαγιάρδο δε θα βρίσκεται στον πάγκο, αφού παραμένει τιμωρημένος και αυτό δεν άλλαξε τις προηγούμενες ημέρες. Θετική είναι η παράδοση για τους «μιγονάριος» απέναντι στην αιώνια αντίπαλο σε διασυλλογικές διοργανώσεις, αφού στις δύο από τις τρεις φορές που την αντιμετώπισαν, κατάφεραν να κατακτήσουν και το τρόπαιο. Επίσης, στις τελευταίες επτά επίσημες μεταξύ τους αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, η Ρίβερ μετράει μόλις μία ήττα.

Στα αγωνιστικά, επιστρέφουν στη βασική ενδεκάδα οι χαφ Πόνσιο και Πέρες, ενώ ο φορ Σκόκο έμεινε τελικά εκτός, καθώς δεν ξεπέρασε εντελώς τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί. Εκτός θα μείνει και ο τιμωρημένος φορ Μπορέ, με τον Πράτο να ξεκινάει ως μοναδικός προωθημένος. Φερνάντες και Κιντέρο θα δώσουν μάχη για μια θέση βασικού στο κέντρο του γηπέδου.

 

Από τη μεριά της η Μπόκα Τζούνιορς μπορεί να νιώθε και πίκρα μετά το 2-2 του πρώτου τελικού, καθώς εκτός από το γεγονός ότι δύο φορές προηγήθηκε και δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα, ήρθε και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μπενεντέτο στο 90′ να της στερήσει τη νίκη. Έτσι, σήμερα, η ομάδα του Σελότο είναι αναγκασμένη να πάει χωρίς πλεονέκτημα στο… καυτό «Μονουμεντάλ» και να παίξει στα ίσια για το τρόπαιο του Λιμπερταδόρες απέναντι στη μισητή αντίπαλο. Την περασμένη εβδομάδα, η Μπόκα έπαιξε και για το πρωτάθλημα, με τον 45χρονο κόουτς να επιλέγει απέναντι στην Πατρονάτο ενδεκάδα αναπληρωματικών και εκείνοι ανταποκρίθηκαν στο μίνιμουμ βαθμό, παίρνοντας τη νίκη με το οριακό 1-0. Τόσο μεγάλη είναι η δίψα στις τάξεις των οπαδών για τη νίκη σήμερα, ώστε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας στο «Μπομπονέρα» παραβρέθηκαν… 49.000 φίλαθλοι! Πρωτόγνωρα πράγματα… Όπως και να ‘χει, οι φιλοξενούμενοι θα τα δώσουν όλα απόψε για να κατακτήσουν το τρόπαιο μετά από 11 χρόνια!

Στα αγωνιστικά, βασικός θα ξεκινήσει ο γκολκίπερ Ανδράδα, ενώ μάχη για μια θέση στην κορυφή της επίθεσης θα δοθεί ανάμεσα σε Άμπιλα και Μπενεντέτο. Από εκεί και πέρα, Τέβες και Σάρατε θα παλέψουν για μια θέση στην επίθεση, αντικαθιστώντας τον απόντα Παβόν.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρίβερ Πλέιτ (4-1-4-1)

Αρμάνι
Μοντιέλ
Μαϊδάνα
Πινόλα
Κάσκο
Πόνσιο
Πέρες
Φερνάντες (Κιντέρο)
Παλάσιος
Μαρτίνες
Πράτο

Μπόκα Τζ. (4-3-2-1)

Ανδράδα
Μαγκαλάν
Ισκιέρδος
Χάρα
Ολάσα
Μπάριος
Ναντές
Πέρες
Βίγια
Τέβες (Σάρατε)
Άμπιλα (Μπενεντέτο)

Εκτίμηση

Ο τελικός… των τελικών! Το σημερινό ματς κρίνει το τρόπαιο του Λιμπερταδόρες και οι δύο αντίπαλοι θα… φάνε σίδερα για να το κατακτήσουν! Στο πρώτο ματς το βάρος δόθηκε στις επιθέσεις. Το ίδιο πιστεύω θα γίνει και απόψε. To αμφίσκορο πληρώνει εξαιρετικά. GG

Σε ενδιαφέρει