Α’ Ισπανίας: Η αντεπίθεση της Ρεάλ

Δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη η Ρεάλ και με τον Σολάρι στο τιμόνι δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της.
Α’ Ισπανίας: Η αντεπίθεση της Ρεάλ

Στην σκιά του μεγάλου ντέρμπι ονομάτων ανάμεσα στην Ατλέτικο και την Μπαρτσελόνα διεξάγονται απόψε τρεις ακόμη αναμετρήσεις για την 13η αγωνιστική της Πριμέρα.

Ανάλυση

Εϊμπαρ – Ρεάλ Μαδρίτης

Τα είχε όλα το ματς της Έιμπαρ στο Βαγιαδολίδ εκτός από γκολ. Η αντίπαλός της μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, αλλά η συνέχεια της ανήκε ολοκληρωτικά. Τελικά δεν βρήκε το πολυπόθητο γκολ και μετά το 75’ αμφότερες συμβιβάστηκαν με τον βαθμό. Δύο σερί ματς δίχως ήττα. Κατά την περίοδο της διακοπής έδωσε ανταγωνιστικό φιλικό με την Ουέσκα και κέρδισε 2-0. Τέσσερις σερί εντός έδρας ήττα από τη Ρεάλ. Μια Ρεάλ που δείχνει να έχει βρει στο πρόσωπο του Σολάρι τον προπονητή που μπορεί να εμπνεύσει και πάλι τους παίκτες. Μάλιστα η διοίκηση τον μονιμοποίησε. Κολλητές νίκες με 2-0 επί της Βαγιαδολίδ και 4-2 στην έδρα της Θέλτα. Τρία over στα τέσσερα τελευταία. Δεν έπαιξε τρομερή μπάλα στο Μπαλαϊδος, αλλά είχε την ουσία που της έλειψε σε αρκετά ματς φέτος. Πολύ σημαντική η επιστροφή του Μαρσέλο. Εκ των ηγετών φέτος. Λείπουν Νάτχο και Κασεμίρο. Υπήρξε αναστάτωση τις τελευταίες μέρες στο εσωτερικό της, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Σέρχιο Ράμος έχει πιαστεί δύο φορές θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και η υπόθεση έχει κουκουλωθεί. Η ομάδα το διέψευσε δημοσίως. Σκληρή ομάδα η Έιμπαρ, αλλά η Ρέαλ δείχνει επιτέλους να βρίσκει τα πατήματά της μετά την αλλαγή προπονητή και την χαμένη επιθετική της δυναμική. Τα 3 από τα 4 τελευταία σερί διπλά που έχει κάνει στο κλουβί της Έιμπαρ ήρθαν με over. Πάμε για ακόμα ένα combo απόψε.

Θα φτάσει στην τρίτη διαδοχική νίκη της με τον Σολάρι στον πάγκο η Ρεάλ; 

Βαλένθια – Βαγεκάνο

Η Βαλένθια συνεχίζει να στηρίζει το παιχνίδι της στην άμυνα, αλλά μέχρι τώρα δεν δικαιώνεται τις περισσότερες φορές. Πάντως στην έδρα της Χετάφε τα κατάφερε την περασμένη αγωνιστική επικρατώντας με 1-0. Έντεκα under στα 12 φετινά ματς. Τα τρία πιο πρόσφατα είχαν σύνολο τερμάτων «0-1». Οι Τσερίσεφ και Πιτσίνι δεν υπολογίζονται απόψε. Η Βαγεκάνο βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις μία νίκη, την οποία έχει πετύχει εκτός έδρας. Το εντυπωσιακό μέχρι τώρα είναι ότι εντός φέρνει over και εκτός under. Τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ανεξαρτήτως έδρας ήταν goal/goal και over. Στο 2-2 κόντρα στη Βιγιαρεάλ στον τελευταίο της αγώνα έδειξε χαρακτήρα γυρνώντας το ματς από 0-1 σε 2-1, αλλά ισοφαρίστηκε δέκα λεπτά πριν το φινάλε. Παραμένει εκτός ο Γκάλβεθ. Πριν δύο χρόνια έπαιξε τελευταία φορά στο Μεστάγια και τσίμπησε το 2-2. Πάντως η παράδοση συνολικά είναι εις βάρος της. Επικίνδυνη ομάδα οι φιλοξενούμενοι. Περιμένω πιο επιθετική τη Βαλένθια μετά τη διακοπή. Βέβαια θα έχει το μυαλό της και στο μεγάλο ματς με τη Γιουβέντους στο Τορίνο που ακολουθεί για το Τσάμπιονς Λιγκ. Με ρίσκο στο goal/goal.

Ουέσκα – Λεβάντε

Ουραγός και καταϊδρωμένη η Ουέσκα. Εξι βαθμούς σε 12 αγωνιστικές. Μόλις μία νίκη στη σεζόν και αυτή μακριά από το σπίτι της. Χειρότερη άμυνα στην κατηγορία με 25 γκολ παθητικό. Πάλεψε στον τελευταίο της αγώνα στην έδρα της Αλαβές, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Ηττα με 2-1 παρότι άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση 35 λεπτών. Τρία σερί goal/goal. Τα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Δεν παίζει ο μέσος Μελέρο. Η Λεβάντε παραμένει μακριά από μπελάδες, αλλά είναι από τις πιο απρόβλεπτες ομάδες στην κατηγορία. Μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες που την έφεραν στην επτάδα έμεινε στο 1-1 με τη Βιγιαρεάλ και ηττήθηκε εντός με 3-1 από τη Σοσιεδάδ. Μάλιστα στο πιο πρόσφατο προηγήθηκε νωρίς, αλλά κατέρρευσε στο τελευταίο 20λεπτο δεχόμενη τρία γκολ. Η διακοπή ήρθε πάνω στην ώρα που έβγαζε κούραση. Τους 10 από τους 17 φετινούς της βαθμούς τους έχει πάρει μακριά από την έδρα της. Πρόπερσι αντιμετώπισε τελευταία φορά την Ουέσκα εκτός και επιβλήθηκε με 2-0. Πολύ σοβαρές οι απουσίες των ηγετικών μέσων Μοράλες και Καμπάνια λόγω τιμωρίας. Δύο απουσίες που περιμένω να της στοιχίσουν και σε συνδυασμό με την τεράστια ανάγκη της Ουέσκα για βαθμούς θα επιλέξω τον άσο στο DNB.

Σε ενδιαφέρει