Λεγανές – Αλαβές: Μία αλήθεια η βαθμολογία, άλλη πραγματικότητα οι αποδόσεις

Επιστροφή στη δράση για την Πριμέρα Ντιβιζιόν, με τη Λεγανές που «καίγεται» να βγει από την επικίνδυνη ζώνη, να αντιμετωπίζει την Αλαβές που κάνει πορεία πρωταθλητισμού.
Λεγανές – Αλαβές: Μία αλήθεια η βαθμολογία, άλλη πραγματικότητα οι αποδόσεις

Η… κανονικότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο επιστρέφει και μαζί τη επιστρέφει η Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Ανοίγει σήμερα η αυλαία για την 13η αγωνιστική, με τη Λεγανές να υποδέχεται την Αλαβές στη Μαδρίτη.

Ομάδες με εντελώς διαφορετικούς στόχους, καθώς οι γηπεδούχοι είναι στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι φιλοξενούμενοι απέχουν μόλις έναν βαθμό από την κορυφή.

Σέντρα στις 22:00.

Τα προγνωστικά μου

Λεγανές – Αλαβές: 2 DNB (2.57)

Ανάλυση

Πέρυσι η Λεγανές κατάφερε πολύ εύκολα να σώσει την κατηγορία και να παραμείνει στα σαλόνια χωρίς ιδιαίτερο άγχος, αλλά αυτό δύσκολα θα συμβεί φέτος. Και σε αυτή τη διακοπή του πρωταθλήματος, όπως και στην προηγούμενη είναι εντός ζώνης υποβιβασμού, με τον Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο να έχει πολύ δύσκολο έργο. Κι όλα αυτά ενώ έχει νικήσει στην έδρα της της Μπαρτσελόνα και έχει πάρει ισοπαλία κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Εκτός αυτών, μεγάλη της πληγή είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια της, αφού έχει συμπληρώσει ένα χρόνο χωρίς διπλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πελεγκρίνο την καλύτερη θητεία του ως προπονητής την έχει κάνει στον πάγκο της Αλαβές, οδηγώντας τους Βάσκους στον τελικό του Copa del Rey. Νέα απουσία του «άσφαιρου» σέντερ φορ, Κρίστιαν Σάντος, ενώ εκτός είναι και ο γκολκίπερ Κουέγιαρ, με τον δανεικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης, Λούνιν να κάνει ντεμπούτο στην εστία.

Μάχη με το… καλημέρα στην Πριμέρα! Θα βγει η Λεγανές από τη ζώνη του υποβιβασμού ή η Αλαβές θα βρεθεί στην κορυφή; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Με διαφορά η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν στην Πριμέρα η Αλαβές του Αμπελάρδο, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από την κορυφή, που είναι αλήθεια ότι υπάρχει συνωστισμός, με τρεις ομάδες να έχουν από 23 βαθμούς. Φαινόταν, όμως, πριν από τη διακοπή να περνά μια μικρή κρίση, αφού εντός με τη Χιρόνα είχε μείνει στο 2 – 2 δεχόμενη γκολ στο 90’, παρά το γεγονός ότι είχε κάνει το 2 – 1 στο 88’ και ηττήθηκε στο ντέρμπι εκτός έδρας με την Έιμπαρ (2 – 1), παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε μόλις στο 4’. Τελικά, βρέθηκε στο δρόμο της η Ουέσκα και παρά το σοκ του 0 – 1 στο 35’, ισοφάρισε πριν από το ημίχρονο (41’) και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 68’. Αν νικήσει σήμερα περνά στην 1η θέση, ενώ υπάρχει στο πρόγραμμα το ντέρμπι Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα. Παραμένει εκτός ο σέντερ μπακ, Ροντρίγκο Έλι, αλλά επιστρέφει ο σούπερ γκολκίπερ, Πατσέκο.

Πιθανές ενδεκάδες

Λεγανές (3 – 4 – 2 – 1)

Λούνιν

Ταρίν

Σιόβας

Ομερουό

Χουάνφραν

Ρέθιο

Πέρεθ

Σίλβα

Ελ Ζαρ

Όσκαρ

Καρίγιο

Αλαβές (4 – 4 – 2)

Πατσέκο

Μαρτίν

Τσίμο Ναβάρο

Λαγουάρδια

Ντουάρτε

Ιμπάι

Μανού Γκαρθία

Μπράσανατς

Γιόνι

Καλέρι

Σομπρίνο

Εκτίμηση

Παρά τη διαφορά που έχουν οι δύο ομάδες βαθμολογικά, η Αλαβές παρουσιάζεται σαν ξεκάθαρο αουτσάιντερ. Για αυτό το λόγο πάμε στα δεξιά, καλύπτοντας και με το DNB.

Σε ενδιαφέρει