Λυών – Σεντ Ετιέν: Ντέρμπι «μίσους» με το… καλημέρα

Ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι μεγάλης αντιπαλότητας του γαλλικού ποδοσφαίρου διεξάγεται απόψε στο «Βελοντρόμ» της Λυών.
Λυών – Σεντ Ετιέν: Ντέρμπι «μίσους» με το… καλημέρα

Με το μεγάλο ντέρμπι μίσους Λυών – Σεντ Ετιέν ξεκινάει σήμερα η 14η αγωνιστική της Λιγκ 1 στη Γαλλία.

Μαζί πορεύονται βαθμολογικά φέτος οι δύο ομάδες και αυτό εντείνει ακόμα περισσότερο την αντιπαλότητά τους.

Ανάλυση

Από την εκτός έδρας νίκη με 4-2 στην έδρα της Γκινγκάμπ προέρχεται η Λυών, η οποία στο πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτική. Στην επανάληψη κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή της και να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και να φύγει με το διπλό από την έδρα της ουραγού. Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Μέμφις, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και δημιούργησε τα υπόλοιπα. Το 3-5-2 του κόουτς Ζενεζιό έδειξε να δουλεύει και μάλλον θα καθιερωθεί για τους «λιονέ». Πάντως, στη Γαλλία φημολογείται πως ο Γάλλος τεχνικός δε θα συνεχίσει πέρα από την φετινή σεζόν και μετά το τέλος της πιθανός αντικαταστάτης του θα είναι ο Λοράν Μπλαν.

Στα αγωνιστικά, μοναδικά προβλήματα για το Ζενεζιό αποτελούν ο τιμωρημένος αμυντικός Μορέλ και ο τραυματίας Ντουμπουά. Μέμφις και Ντεμπελέ θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων.

 

Aπό τη μεριά της η Σεντ Ετιέν, έχοντας εκμεταλλευτεί άψογα την έδρα της μέχρι στιγμής καταφέρνει να βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία και συγκεκριμένα στην πέμπτη θέση με -1 από την αποψινή της αντίπαλο. Στα προηγούμενα δύο ματς τα οποία ήταν εντός, οι «πράσινοι» πήραν ισάριθμες νίκες. Στο πρώτο επικράτησαν με 4-3 επί της Νιμ και στο πιο πρόσφατο με 2-0 επί της Ρεμς, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο σκορ. Στο σημερινό ντέρμπι μίσους, οι φιλοξενούμενοι θα πάνε στη Λυών χωρίς οπαδούς, καθώς η ομοσπονδία απαγόρευσε τη μετακίνησή τους.

Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πολλούς διεθνείς στις τάξεις τους, οπότε η προετοιμασία για το σημερινό ματς κύλησε ομαλά. Εκτός παραμένει μόνο ο τραυματίας αμυντικός και αρχηγός Περάν. Με 4-2-3-1 θα παρατάξει την ομάδα του ο Ζαν-Λουί Γκασέ, έχοντας δίλημμα για τις θέσεις στα άκρα της επίθεσης ανάμεσα στους Σαλιμπούρ και Αμουμά (δεξιά) και στους Μονέ-Πακέ και Ντιονί (αριστερά). Στην κορυφή θα ξεκινήσει ο Χαζρί.

Πιθανές ενδεκάδες

Λυών (3-5-2)

Λόπες
Ντεναγιέρ
Μαρσέλο
Μαρσάλ
Τετέ
Μεντί
Ντομπελέ
Τουζάρ
Αουάρ
Μέμφις
Ντεμπελέ

Σεντ Ετιέν (4-2-3-1)

Ρουφιέ
Ντεμπισί
Γκαμπριέλ Σίλβα
Σούμποτιτς
Κολοτζετζιάκ
Σέλνες
Εμβιλά
Σαλιμπούρ (Αμουμά)
Καμπελά
Μονέ-Πακέ (Ντιονί)
Χαζρί

Eκτίμηση

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και οι δύο ομάδες και όπως όλα δείχνουν θα παλέψουν για μια ευρωπαϊκή θέση. Το ματς αποτελεί μεγάλο ντέρμπι μίσους, είναι και το γεγονός ότι οι ομάδες προέρχονται από διακοπή, οπότε οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι επισφαλής. Το αμφίσκορο μαζί με τα πολλά γκολ είναι μια καλή επιλογή. GG & Over 2,5

Σε ενδιαφέρει