Α’ Βραζιλίας: Στο νήμα η έξοδος στο Λιμπερταδόρες

Σε μια κλωστή κρέμεται η έξοδος στο Κόπα Λιμπερταδόρες τρεις στροφές πριν το φινάλε της σεζόν στην Α’ Βραζιλίας.
Α’ Βραζιλίας: Στο νήμα η έξοδος στο Λιμπερταδόρες

Απόψε διεξάγεται το κυρίως μενού την 36ης αγωνιστικής στην πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας. Μια ανάσα από τον τίτλο η Παλμέιρας. Οριακά ματς για την εξάδα και την επιβίωση.

Ανάλυση

Ιντερνασιονάλ – Ατλ. Μινέιρο

Τρεις τελικούς έχει να δώσει η Ιντερνασιονάλ μέχρι το φινάλε ώστε να παραμείνει στην πρώτη τριάδα. Ο τίτλος έκανε φτερά μετά την ήττα από την Μποταφόγκο με 1-0 και έφερε μεγάλη απογοήτευση. Εννιά goal/goal στα έντεκα τελευταία ματς. Λείπουν οι Μολέδο, Ζέκα και Σίλβα. Πολύ σοβαρές και οι τρεις απουσίες. Η Ατλέτικο Μινέιρο ματώνει για να παραμείνει στην πρώτη εξάδα που οδηγεί στο Λιμπερταδόρες. Καθάρισε Παρανά και Μπαϊα με 1-0. Επαιξε όσο χρειαζόταν. Εξαιρετική ανασταλτικά. Δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου. Ακολουθούν τα ματς με Σάντος και Μποταφόγκο που θα κρίνουν τα πάντα. Στον πρώτο γύρο η «Ιντερ» έκανε το διπλό με 1-0. Απόψε η Ατλέτικο δείχνει να έχει μεγαλύτερο κίνητρο, αλλά στις εξόδους της δεν βγάζει την ίδια ενέργεια. Ισως μια ισοπαλία να μην χαλάσει καμία από τις δύο.

Σάντος – Μποταφόγκο

Στο   ίδιο καζάνι βράζουν οι δύο ομάδες. Ενας βαθμός τις χωρίζει. Η Σάντος ηττήθηκε από την Αμέρικα με 4-1 φτάνοντας τις τέσσερις κολλητές ήττες. Η Μποταφόγκο είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας με τέσσερις σερί νίκες και μόλις ένα γκολ παθητικό. Ουσιαστικές ελπίδες εξάδας δεν έχει καμία από τις δύο, αλλά το μομέντουμ γέρνει προς τους φιλοξενούμενους. Σβηστό 0-0 το μεταξύ τους στον πρώτο γύρο. Κλειστό ματς περιμένω κι απόψε. Οποια προηγηθεί θα ματώσει για να το υπερασπιστεί. Πιθανό under.

Ατλ. Παραναένσε – Κορίνθιανς

Πρώτο διπλό στη σεζόν για την Παραναένσε με 2-1 επί της Βιτόρια. Το νικητήριο γκολ ήρθε με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Αξιζε πέρα για πέρα τη νίκη. Τέσσερα ματς αήττητη και πέντε διαδοχικά «2-3» γκολ. Καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να προλάβει την πολυπόθητη έκτη θέση που οδηγεί στο Λιμπερταδόρες. Απέχει τρεις βαθμούς. Μονόδρομος η νίκη απόψε. Η Κορίνθιανς πραγματοποίησε πολύ μέτρια σεζόν, αλλά τουλάχιστον παραμένει σε θέσεις που οδηγούν στο Σουνταμερικάνα. Σημαντικό το 1-0 επί της Βάσκο. Τέταρτο διαδοχικό under. Δέκα εκτός έδρας αγώνες δίχως τρίποντο. Ξεκάθαρα αποδυναμώνεται μακριά από το σπίτι της. Λείπει και ο καλός επιθετικός Ρομέρο. Θα ποντάρω με γνώμονα το τάιμινγκ και θα στηρίξω την προσπάθεια της Παραναένσε. Ασος.

Κρουζέιρο – Βιτόρια

Η ήττα της Κρουζέιρο από τη Σάο Πάολο με 1-0 στερεί ουσιαστικά από τους γηπεδούχους κάθε ελπίδα να προλάβουν την έκτη θέση. Μόνο μαθηματικές πλέον οι ελπίδες και σε καμία περίπτωση ουσιαστικές. Λείπουν οι Ντεντέ και Αρασκέτα σε άμυνα και μεσαία γραμμή λόγω υποχρεώσεων με τις Εθνικές. Η Βιτόρια παίζει τα ρέστα της για την παραμονή. Το ότι θέλει να κερδίσει είναι δεδομένο, αλλά δείχνει να μην μπορεί. Ηττα με 2-1 από την Παραναένσε, έξι αγώνες δίχως τρίποντο, λιγοστές οι ελπίδες επιβίωσης. Εκτός οι Τζέφερσον και Φερνάντες. Φουλ επιθετικό 4-3-3 και αυτοσκοπός η νίκη. Εξι ματς δίχως νίκη οι φιλοξενούμενοι. Δεν μου αρκεί το μεγάλο τους κίνητρο για να τους στηρίξω.

Φλαμένγκο – Γκρέμιο

Η Φλαμένγκο πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ρεσίφε με 1-0 και δείχνει ουσιαστικά να είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να κλέψει τον τίτλο από την Παλμέιρας. Απέχει από την κορυφή πέντε βαθμούς και μετά την Γκρέμιο αντιμετωπίζει Κρουζέιρο και Ατλέτικο Παραναένσε. Μόνο μία ήττα έχει υποστεί στα δέκα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της. Τιμωρημένος ο αναντικατάστατος μέσος Πακετά. Με 4-2-3-1 και τον Ουρίμπε στην επίθεση. Η Γκρέμιο μπορεί να μην προλαβαίνει τον τίτλο, αλλά μάχεται για να κλειδώσει μια θέση στην τετράδα. Σημαντική νίκη επί της Τσαπεκοένσε με 2-0. Τέταρτο ματς δίχως νίκη. Τα 4 από τα 5 πιο πρόσφατα παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Λείπει ο Κανεμάν στην άμυνα. Στον πρώτο γύρο κέρδισε την Φλαμένγκο με 2-0. Στις λεπτομέρειες ο νικητής. Σε καλή κατάσταση αμφότερες. Μέση λύση το σύνολο τερμάτων «2-3».

Παλμέιρας – Αμέρικα Μινέιρο

Θεωρητικά είναι η πιο άνιση μάχη της αγωνιστικής. Η πρωτοπόρος Παλμέιρας κόλλησε στο 1-1 με την Παρανά εκτός και έχει παραχαλαρώσει. Δύο ισοπαλίες στα τρία τελευταία. Μαθηματικά ακόμα δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο, αλλά έχοντας διαφορά πέντε βαθμών και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν δύσκολα θα την κουνήσει κάποιος. Αυτοσκοπός η νίκη απόψε κόντρα στην κατώτερη Αμέρικα, που καίγεται για βαθμούς στη μάχη της επιβίωσης. Οι φιλοξενούμενοι μάχονται με νύχια και με δόντια για να κρατηθούν ζωντανοί. Βρίσκονται οριακά κάτω από την γραμμή. Μεγάλη νίκη επί της Σάντος με 2-1. Ενας βαθμός τους χωρίζει από την παραμονή. Ακολουθούν τα ματς με Μπαϊα και Φλουμινένσε. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Αν πρέπει να χτυπήσει ένα ματς η Αμέρικα αυτό θα είναι το επόμενο με την Μπαϊα και όχι το σημερινό. Εχω την αίσθηση πως αν δεχτεί πρώτη γκολ θα το παρατήσει. Λογικός ο άσος με no goal.

Σε ενδιαφέρει