Football League: Επικίνδυνη έξοδος για τον Εργοτέλη

Οι πρωτοπόροι της Football League δοκιμάζονται στην έδρα του επικίνδυνου Βόλου.
Football League: Επικίνδυνη έξοδος για τον Εργοτέλη

Με πλήρες πρόγραμμα διεξάγεται σήμερα η 5η αγωνιστική της Football League.

Ξεχωρίζει η… επίσκεψη του πρωτοπόρου Εργοτέλη στην έδρα του πολύ επικίνδυνου Βόλου, ενώ τοπικό ντέρμπι έχουμε στα Χανιά ανάμεσα σε Πλατανιά και Κισσαμικό. Με ανεβασμένη ψυχολογία η Παναχαϊκή πηγαίνει στα Σπάτα για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Αήττητο. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά τι κρατάμε.

Ανάλυση

Ξεκινάμε με την αναμέτρηση Βόλος – Εργοτέλης. Πολύ σπουδαίο διπλό πήρε στην έδρα του Κισσαμικού με 2-1 την περασμένη αγωνιστική ο Βόλος. Στο 12′ οι φιλοξενούμενοι είχαν πετύχει ήδη τα δύο γκολ, όμως πριν την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι μείωσαν. Στην επανάληψη οι Χανιώτες πίεσαν, όμως δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω. Έτσι, οι Θεσσαλοί μετρούν τρεις νίκες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση για την ένσταση στην ήττα από τη Δόξα Δράμας. Όπως και να ‘χει, αν σήμερα επικρατήσει επί του πρωτοπόρου τον πιάνει στην κορυφή. Στα αγωνιστικά, εκτός αποστολής για λόγους τακτικής έμεινε ο κεντρικός αμυντικός Ρούσσος.

Από την άλλη μεριά, ο Εργοτέλης συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την αγωνιστική παρουσία του. Την περασμένη αγωνιστική επιβλήθηκε 3-0 εντός έδρας των Τρικάλων, κάνοντας το 4/4 και έτσι βρίσκεται μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας με 2 βαθμούς διαφορά από τους διώκτες του. Το σημερινό ματς αποτελεί, πάντως, ένα πολύ δυνατό τεστ για τους Κρητικούς, αφού και οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται ο τραυματίας εξτρέμ Ροβίθης και ο γκολκίπερ Χανιωτάκης.

 

Εκτίμηση: Εξαιρετικά αμφίρροπο ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα. Η ευκολία που σκοράρουν μπορεί να φέρει πολλά γκολ στο παιχνίδι. GG & Over 2,5

Συνεχίζουμε με το τοπικό ντέρμπι Πλατανιάς – Κισσαμικός. Aπό την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του Απόλλωνα Πόντου προέρχεται ο Πλατανιάς. Οι Κρητικοί παρουσιάστηκαν σοβαροί, πέτυχαν το γκολ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και στην επανάληψη παρά το γεγονός ότι έπαιξαν για πολύ χρόνο με παίκτη λιγότερο κατάφεραν να κρατήσουν το τρίποντο. Εξαιρετική είναι πλέον η ψυχολογία εντός της ομάδας, με τον κόουτς Τάτση πάντως να κρατάει χαμηλούς τόνους.

Από την άλλη μεριά, ο Κισσαμικός δεν τα κατάφερε για ακόμα μία αγωνιστική, αφού γνώρισε την εντός έδρας με 2-1 από το Βόλο. Στο 12′ βρέθηκε πίσω με 0-2, μείωσε λίγο πρίν το ημίχρονο, όμως στην επανάληψη δεν κατάφερε ποτέ να ισοφαρίσει. Έτσι, η ομάδα του Πετράκη παραμένει με μόλις ένα βαθμό μετά από τέσσερις αγωνιστικές, γεγονός που μοιραία τη φέρνει στην τελευταία θέση του πίνακα. Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται για σήμερα οι φορ Μαλόνγκα και Χαλκιαδάκης και οι μπακ Σάλιακας και Αρναούτογλου.

Εκτίμηση: Σε καλύτερη κατάσταση δείχνει ο Πλατανιάς στην αρχή της σεζόν, όμως εδώ μιλάμε για ένα τοπικό ντέρμπι. Θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες θα είναι αρκετά προσεκτικές και το σκορ θα μείνει σε λογικά επίπεδα. 2-3 goals

Oλοκληρώνουμε με την αναμέτρηση Αήττητος Σπατών – Παναχαϊκή. Από το σημαντικό διπλό στην έδρα του Αιγινιακού με 2-1 προέρχεται ο Αήττητος Σπατών. Μεγάλος πρωταγωνιστικής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μαρουκάκης, ο οποίος με δύο προσωπικά τέρματα χάρισε την πρώτη φετινή νίκη στην ομάδα του. Έτσι, απολύτως θετικό ήταν και το ντεμπούτο του κόουτς Χαραμπίδη, ο οποίος για το σημερινό ματς δεν αναμένεται να κάνει καμία αλλαγή ούτε στην αποστολή, αλλά ούτε και στην αρχική ενδεκάδα του προηγούμενου ματς. Επέστρεψε στη δράση ο εξτρέμ Καλογέρης, όμως λογικά θα μείνει στον πάγκο. Εκτός παραμένει ο αμυντικός χαφ Ρουσσάκης.

Από την άλλη μεριά, η Παναχαϊκή πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 επί του Ηρακλή εντός έδρας την περασμένη αγωνιστική. Σε ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι ήταν γενικά καλύτεροι, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο πρώτο δεκάλεπτο και από εκεί και πέρα πήγαν το ματς με τους ρυθμούς τους. Αυτό το τρίποντο ήταν εξαιρετικής σημασίας για τους Πατρινούς, αφού δεν έχουν ξεκινήσει όπως θα ήθελαν στο πρωτάθλημα και μετά από 4 αγωνιστικές μετρούν 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Στα αγωνιστικά, επέστρεψε στη δράση ο μέσος Πλέγας, ενώ εκτός βρίσκονται ο φορ Μωραΐτης και ο εξτρέμ Καρακατσάνοφ.

Εκτίμηση: Aπό νίκες ψυχολογίας προέρχονται και οι δύο ομάδες και στο σημείο που βρισκόμαστε θα δίναμε το προβάδισμα στον Αήττητο, καθώς η Παναχαϊκή είναι ακόμα πολύ ασταθής. Δεν κοιτάμε όμως τελικό αποτέλεσμα και πάμε με το αμφίσκορο, αφού με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα σκοράρουν και οι δύο. GG

Σε ενδιαφέρει