Nations League Α’: Ωρα για ρεβάνς στο Γουέμπλεϊ

Η Αγγλία ψάχνει απεγνωσμένα τη νίκη-πρωτιά απόψε στο Λονδίνο κόντρα στους Κροάτες παίρνοντας παράλληλα τη ρεβάνς για τον χαμένο ημιτελικό του Μουντιάλ.
agglia croatia

Πέφτει απόψε η αυλαία στον δεύτερο και τον τέταρτο όμιλο του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας στο Nations League.

Ανάλυση

Αγγλία – Κροατία

Ανετη νίκη για τους Αγγλους στο φιλικό με τις ΗΠΑ επικρατώντας με 3-0 παίζοντας γρήγορο και θελκτικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα έγιναν αρκετές αλλαγές σε σχήματα και πρόσωπα. Με νίκη απόψε ξεπερνάει τους Ισπανούς στην κορυφή του ομίλου και παίρνει ουσιαστικά την πρώτη θέση. Στο μυαλό όλων υπάρχει και ο χαμένος ημιτελικός του πρόσφατου Μουντιάλ από τους Κροάτες. Απαντες ψάχνουν την άτυπη ρεβάνς. Ολοκλήρωσε ο Ρούνεϊ την καριέρα του στην Εθνική, ενώ λείπουν απόψε Τριπιέρ και Ρόουζ στα άκρα της άμυνας. Θα παραταχθεί με 4-2-3-1 έχοντας τον μπαρουτοκσπνισμένο Κέιν στην επίθεση και από πίσω τους Λίνγκαρντ, Στέρλινγκ και Άλι.

Η Κροατία έχει βρει τον τρόπο να εξουδετερώσει τα ατού της Αγγλίας, όπως απέδειξε με τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ με 2-1 στην παράταση. Στο Nations League ξεπέρασε την ταπεινωτική εξάρα από την Ισπανία παίρνοντας τέσσερις βαθμούς στα δύο επόμενα ματς με Άγγλους και Ισπανούς. Το τεράστιο γκολ στο 93’ του Γεβντάι κόντρα στη Φούριας Ρόχας χάρισε τη νίκη με 3-2 και άνοιξε διάπλατα την πόρτα της πρωτιάς στον όμιλο, την οποία κατακτάει με νίκη απόψε στο Λονδίνο. Χτύπησαν και θα λείψουν Πίβαριτς και Ράκιτιτς. Θα παραταχθεί με το κλασικό 4-2-3-1 έχοντας τον Κράμαριτς στην επίθεση και από πίσω Ρέμπιτς, Μπρόζοβιτς και Πέρισιτς.

Εκτίμηση

Ο νικητής τα παίρνει όλα. Στην ισοπαλία χάνουν και οι δύο. Οι Αγγλοι είναι πιο ξεκούραστοι, παίζουν στο σπίτι τους, έχουν σύμμαχο τον κόσμο και ψάχνουν απεγνωσμένα την άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό στο Μουντιάλ. Οι Κροάτες εξαντλήθηκαν κόντρα στους Ισπανούς και έχασαν δύο βασικά εργαλεία. Τα πάντα συνηγορούν στον άσο.

Ωρα πρωτιάς για δύο σε Λονδίνο και Λουκέρνη. Ποιες θα την πάρουν; 

Ελβετία – Βέλγιο

Η κορυφή χωράει μόνο μία. Σε 90 λεπτά κρίνεται η πρωτιά του ομίλου. Οι Ελβετοί χρειάζονται μόνο νίκη, ενώ οι Βέλγοι βολεύονται και με την ισοπαλία. Οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν δύσκολα σε φιλικό από το Κατάρ με 1-0. Ανευροι στο μεγαλύτερο μέρος. Προβλημάτισαν επιθετικά. Τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία ματς, επίσημα και φιλικά. Προβληματισμός και απουσίες. Λείπουν Σαρ, Μπούρκι, Ακάνζι, Τζουρού, Εμπολό, Μεχμέντι και Λιχστάινερ.

Το Βέλγιο βρήκε απέναντί του την μαζική άμυνα των Ισραλών και για 65 λεπτά δεν έβγαλε την γνωστή επιθετική ενέργεια. Τελικά επιβλήθηκε με 2-0 χάρη σε δύο γκολ στο δεύτερο μέρος. Τέταρτος σερί αγώνας με σύνολο τερμάτων «2-3». Πέντε νίκες και μια ισοπαλία στα έξι τελευταία. Θα λείψουν Καράσκο, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Μπεντέκε, Ντεμπελέ, Ντε Μπρούινε και Λουκάκου. Ετσι θα παίξει μεν με 3-4-3, αλλά χωρίς καθαρόαιμο εννιάρι. Θα στηριχτεί επιθετικά στην ταχύτητα των Μέρτενς, Αζάρ και Μπατσουαγί.

Εκτίμηση

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στα δικά μου μάτια. Η Ελβετία χρειάζεται μόνο νίκη και κάποια στιγμή επιβάλλεται να ανοιχτεί. Το Βέλγιο στην κόντρα είναι μανούλα με την ταχύτητα που διαθέτει μεσοεπιθετικά. Θα βρει αρκετούς διαδρόμους αν δράσει. Αγωνιστικά προβλήματα υπάρχουν και στις δύο πλευρές. Ματς που ξεκινάει από 1-1. Αυξημένες πιθανότητες στο goal/goal.

Σε ενδιαφέρει