Β’ Ισπανίας: Με το βλέμμα στην κορυφή η Αλκορκόν

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας.
noticia normal

Συνεχίζεται η δράση στην Β’ κατηγορία της Ισπανίας.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής.

Ανάλυση

Νουμάνθια – Ράγιο Μαχανταόντα

Ναι μεν δεν νίκησε, αλλά ο βαθμός που πήρε η Νουμάνθια στην έδρα της Γρανάδα θεωρείται ως νίκη, καθώς έτσι σταμάτησε και το δικό της αρνητικό σερί εκτός έδρας ηττών, αλλά και το θετικό της Γρανάδα στα εντός. Το καλό για την ίδια ήταν ότι δεν δέχθηκε νωρίς γκολ κι έτσι κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα της. Φυσικά είχε φουλ αμυντική λογική και το όλο της πλάνο δεν διαταράχθηκε ούτε όταν έμεινε στο 70’ με 10 παίκτες. Έτσι, παραμένει στη μέση της βαθμολογίας και θα φανεί στα επόμενα αποτελέσματά της, προς τα πού θα κοιτάει. Δεν θα είναι στον πάγκο της ομάδας ο προπονητής, Γκαράι λόγω τιμωρίας.

Η Β’ Ισπανίας παίζει με πληθώρα ειδικών και κορυφαίες αποδό 

Σπουδαία εντός έδρας νίκη για τη Ράγιο, καθώς επικράτησε 2 – 0 της Αλμερία και έτσι πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Πάντως, σε αυτό το αποτέλεσμα είχε με το μέρος της την τύχη. Η Αλμερία στο πρώτο ημίχρονο είχε ευκαιρίες και δοκάρια, αλλά από τη δική της πλευρά σκόραρε με την πρώτη της φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά, με την Αλμερία να έχει την κατοχή, αλλά στο 90’ έγινε το 2 – 0. Σε μεγάλο της όπλο αποδεικνύεται η έδρα της, αφού έχει στα 4 τελευταία εντός έδρας ματς 10 βαθμούς. Παρ’ όλα αυτά, εκτός έδρας μετρά τέσσερις σερί ήττες.

Εκτίμηση: Φαβορί οι γηπεδούχοι και μπορούν να επικρατήσουν της Ράγιο, που μακριά από την έδρα της εξαφανίζεται.

Κόρδοβα – Κάντιθ

Κακή εμφάνιση για την Κόρδοβα στην έδρα της Μαγιόρκα μέσω της οποίας για ακόμα μία φορά διαπιστώθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σαν σύνολο. Το πάλεψε μόνο για ένα ημίχρονο και κατέρρευσε μόλις δέχθηκε το 1 – 0 στο 48’, αφού έκτοτε μάζεψε άλλες δύο φορές την μπάλα από τα δίχτυα της. Ο προπονητής της ομάδας, Σαντοβάλ, είναι υπ’ ατμόν και αναμένεται αρκετά… γρήγορα να απολυθεί.

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την Κάντιθ που πλέον παρουσιάζεται σαν μια ομάδα που όντως μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο. Τελευταίο της «θύμα» η Ρέους, την οποία νίκησε με 2 – 0, προηγούμενη στο σκορ μόλις στο 7’ ενώ κλείδωσε τη νίκη της στο 50’, φτάνοντας εύκολα στους τρεις βαθμούς. Πλέον είναι κοντά στην εξάδα και σε αυτό τον ρυθμό μπορεί να έχει υψηλές βλέψεις.

Εκτίμηση: Η Κάντιθ παρουσιάζεται πολύ δυνατή αυτή την περίοδο και αντιμετωπίζει μία ομάδα που δεν δείχνει τίποτα τρομερό. Ρίσκο με το διπλό.

Αλκορκόν – Έλτσε

Η «τράπεζα», λένε, ότι είναι η άμυνα και αυτό κάνει η Αλκορκόν, που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κάνει πρωταθλητισμό. Έχοντας μόλις 6 γκολ παθητικό σε 13 αναμετρήσεις συνεχίζει απτόητη την εντυπωσιακή της πορεία, επικρατώντας στην τελευταία αναμέτρηση εκτός έδρας της Λούγκο με 1 – 0. Στα τελευταία 11 ματς έχει μόλις 1 ήττα και 8 νίκες και αν κερδίσει απόψε την Έλτσε θα βρεθεί 1η. Έχει τρομερό ρυθμό, εκπληκτική άμυνα και ειδικά μέσα στην έδρα της δεν έχει δεχθεί γκολ στα 5 τελευταία.

Πολύ καλή η ισοπαλία που πήρε η Έλτσε στην έδρα της με τη Λας Πάλμας στο «λευκό» 0 – 0 των δύο ομάδων, με την ίδια όμως να είναι καλύτερη και να αγγίζει αρκετές φορές το γκολ, έχοντας ευκαιρίες. Η επίδοσή της εκτός έδρας δεν είναι καλή, αφού σε 6 ματς, έχει μόνο 3 ισοπαλίες και τα υπόλοιπα είναι ήττες, ενώ έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία 17 εκτός έδρας παιχνίδια της. Εκτός ο βασικός γκολκίπερ, ο βασικός σέντερ μπακ και ο βασικός επιθετικός της ομάδας.

Εκτίμηση: Άσος. Το «γιατί» φαίνεται ξεκάθαρα στην ανάλυση των δύο ομάδων.

Σε ενδιαφέρει