Betshop Basket League: Ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ

Τη δεύτερη μάχη τους μόλις σε λίγες μέρες θα δώσουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, αυτή τη φορά για την 6η αγωνιστική της Betshop Basket League.
thumbnail   pao olympiakos

Το μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Betshop Basket League είναι εδώ!

Μέσα σε λίγες μέρες, το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει και δεύτερη μάχη «αιωνίων», καθώς Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται με φόντο το πρώτο βήμα για το πλεονέκτημα της έδρας.

Τζάμπολ στις 18:00. Στις 17:00 ο Άρης φιλοξενεί το αήττητο Περιστέρι.

Ανάλυση

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Μπορεί η νίκη επί του Ολυμπιακού για την Ευρωλίγκα να ήταν πειστική και επιβλητική, αλλά φάνηκε ότι έκρυψε πολλά από τα προβλήματα που έχουν αυτή τη στιγμή οι «πράσινοι». Αυτό αποδείχθηκε τουλάχιστον στην Τουρκία και στην αναμέτρηση κόντρα στην Αναντόλου Εφές, καθώς η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκανε κάκιστη εμφάνιση και ηττήθηκε πανεύκολα με 78-62, χωρίς να μπει ποτέ στις συνθήκες της αναμέτρησης. Με αυτή την ήττα έπεσε στο 4 – 3 και το χειρότερο όλων είναι ότι είχε πολύ ευνοϊκό πρόγραμμα που μπορούσε να ήταν ακόμα και στο 7 – 0 χωρίς κάποιος να υπερβάλλει. Υπάρχει γκρίνια και μεγαλύτερη για το χρονικό σημείο της σεζόν, ενώ στη συνείδηση του κόσμου, ο Τσάβι Πασκουάλ αρχίζει και χάνει πόντους, αλλά δεν προκύπτει από πουθενά ότι η θέση του κινδυνεύει. Κόντρα στον Ολυμπιακό βρίσκει το «κουμπί» του ειδικά εντός έδρας, καθώς μετρά 4 σερί νίκες στο Κλειστό. Στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων επικράτησε με 93 – 80, μετατρέποντας το δεύτερο ημίχρονο σε παράσταση για έναν ρόλο, αφού εγκλώβισε την ομάδα του Μπλατ με την άμυνά του.

 

Τρεις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα συμπλήρωσε ο Ολυμπιακός με το αρνητικό αποτέλεσμα στο ΣΕΦ κόντρα στη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι έπαιζαν χωρίς τον κορυφαίο σέντερ της διοργάνωσης, τον Γιαν Βέσελι, η ομάδα του Μπλατ δεν μπόρεσε να «χτυπήσει» σε αυτή την αδυναμία και τελικά ηττήθηκε – στις λεπτομέρειες βέβαια – με 72 – 73. Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν δέσει οι παίκτες μεταξύ τους, ούτε ο προπονητής με αυτούς είναι ξεκάθαρο και φαίνεται ότι και ο ίδιος ο Ισραηλινός μαθαίνει το ρόστερ του, αφού για παράδειγμα στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν ο Βεζένκοφ είχε κρίσιμο ρόλο στο ροτέισον, αλλά στο ματς με τη Φενέρ έμεινε καρφωμένος στον πάγκο. Επιπλέον, ο ΛεΝτέι που αποκτήθηκε ως δεύτερο πεντάρι πίσω από τον Μιλουτίνοφ, προς το παρόν τουλάχιστον αποδεικνύεται τεσσάρι, άρα ο Μπόγρης βγαίνει τελικά δεύτερος πίσω από τον Σέρβο. Μέσα σε όλα αυτά, η πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού, ο Τίμα αποτελεί μέχρι τώρα τον ορισμό της αστάθειας και περισσότερο μπερδεύει το μείγμα παρά το φτιάχνει. Στην τελευταία προπόνηση χτύπησε ο Τουπάν, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικά αμφίβολο, αν και ξεκαθαρίζει απόλυτα τους ρόλους στα τριάρια, με τους Παπανικολάου και Τίμα πλέον να έχουν ξεκάθαρους ρόλους.

Εκτίμηση: Ο Παναθηναϊκός δείχνει και όντως δεν είναι στα καλύτερά του. Υπάρχουν σοβαρά αγωνιστικά θέματα που κρύφτηκαν κάτω από το χαλάκι της νίκης επί του Ολυμπιακού. Οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες, όσο μπορεί να φάνηκαν στο πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Διπλό με +4,5.

Άρης – Περιστέρι

Μπορεί στην έδρα του να μην έχει νικήσει ακόμα και λογικό, αφού έπαιξε με τους δύο «αιωνίους» έχοντας ανταγωνιστική εικόνα, αλλά ο Άρης πήρε δύο εκτός έδρας νίκες που ήταν «βάλσαμο». Νίκη στο Λαύριο και την τελευταία αγωνιστική επικράτησε στη Ρόδο του Κολοσσού, αφού έβγαλε ψυχή και δυνάμεις στην 4η περίοδο του αγώνα, εκεί όπου κρίθηκε το ματς. Για τη διοργάνωση του Europe Cup από την οποία έχει αποκλειστεί από την προηγούμενη εβδομάδα, επικράτησε πολύ εύκολα της Ντνίπρο. Εκτός για το σημερινό ο Σλαφτσάκης, ενώ ο αμφίβολος είναι ο Μπελ. Επιπλέον, από ίωση ταλαιπωρήθηκε ο Μποχωρίδης και έχασε προπονήσεις.

Δεν είναι μόνο εντυπωσιακό για το Περιστέρι ότι έχει αρχίσει με 5/5 στη φετινή σεζόν, αλλά το γεγονός ότι έχει νικήσει αντιπάλους με περίπου ίδιους στόχους με επιβλητικό τρόπο. ΑΕΚ, Κύμη, Χολαργός και Ήφαιστος κατατροπώθηκαν από την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, ενώ μην ξεχνάμε ότι εκτός έδρας επικράτησε και του εκπληκτικού Προμηθέα. Κόντρα στον Άρη έχει ένα πολύ δύσκολο τεστ, αφού θεωρείται αγωνιστικό φαβορί σε μία πολύ δύσκολη έδρα και πλέον όλοι γνωρίζουν την ποιότητά του, άρα χάνει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

Εκτίμηση: Πολύ οριακό ματς όπως φαίνεται από τις αποδόσεις και τα χάντικαπ, με το Περιστέρι να παρουσιάζεται ως φαβορί έστω και στα σημεία. Ο Άρης θα το πάει στο μπασκετικό «ξύλο», αφού ξέρει ότι μόνο έτσι έχει ελπίδα σε αυτό το ματς. Διαβασμένο όμως και το πολύ χαμηλό line στο under. Πάσο.

Σε ενδιαφέρει