Λας Πάλμας – Γρανάδα: Πίεση στο νησί

Να επιστρέψει στις πειστικές εμφανίσεις θέλει η Λας Πάλμας και να πλησιάσει στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, όπου στρογγυλοκάθεται η φιλόδοξη Γρανάδα.
futbol

Μεγάλο ντέρμπι ονομάτων στη Σεγούντα ανάμεσα σε Λας Πάλμας και Γρανάδα, που θα διεξαχθεί στο Γκραν Κανάρια Στάντιουμ.

Τα προγνωστικά μου

Λας Πάλμας – Γρανάδα: Χ (2.90)

Ανάλυση

Η Λας Πάλμας ήταν για ακόμα μία φορά άκρως προβλέψιμη κόντρα στην Έλτσε μένοντας στο 0-0. Μπορεί να παραμένει στην πρώτη εξάδα, αλλά αν συνεχίσει έτσι δεν θα βρίσκεται για πολύ ακόμα σε αυτή. Εξι ισοπαλίες σε 13 αγωνιστικές και 8 under. Τέσσερα ματς δίχως ήττα, αλλά με τρεις ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα. Αήττητοι εντός έδρας οι νησιώτες με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες, αλλά οι εμφανίσεις περισσότερο προβληματισμό φέρνουν παρά ενθουσιασμό και ο Χιμένεθ δεν κάθεται καθόλου άνετα στην καρέκλα του. Λείπουν με τις Εθνικές ομάδες ο Μιρ και ο Σακό. Πλήγμα ο τραυματισμός του Γκαρσία στη μεσαία γραμμή.

Οριακό ματς στο νησί ανάμεσα σε Λας Πάλμας και Γρανάδα. Ποια θα χαμογελάσει; 

Η Γρανάδα τα πηγαίνει θαυμάσια μέχρι τώρα και βρίσκεται με το σπαθί της στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Αλκορκόν. Σε 13 αγωνιστικές έχει ρεκόρ 8-3-2. Δεύτερη καλύτερη επίθεση στην κατηγορία με 20 τέρματα και δεύτερη καλύτερη άμυνα. Ερχεται από γκέλα κόντρα στη Νουμάνθια μένοντας στο σβηστό 0-0. Φοβήθηκε αρκετά το ματς. Κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν στα τρία τελευταία ματς. Πέντε κολλητά under. Λείπουν με την Εθνική ο εξαιρετικός μέσος Πόθο, ενώ τιμωρημένος είναι ο κόουτς Μσρτίνεθ λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς σε προηγούμενο αγώνα.

Εκτίμηση

Μεγάλο ντέρμπι ονομάτων με αρκετές παρουσίες στα σαλόνια της Πριμέρα και υψηλές βλέψεις. Βρίσκονται αμφότερες στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Η διαφορά είναι ότι η Λας Πάλμας δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, ενώ η Γρανάδα δείχνει πως ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει στο χορτάρι. Μια μεταξύ τους ισοπαλία απόψε έχω την αίσθηση πως δεν θα χαλάσει καμία από τις δύο. «Χ».

Σε ενδιαφέρει