Betshop Basket League: Χρυσώνει το χάπι ο Ολυμπιακός

Μετά την ευρωπαϊκή ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός θέλει να ξεσπάσει πάνω στο Λαύριο απόψε.
Betshop Basket League: Χρυσώνει το χάπι ο Ολυμπιακός

Η πέμπτη αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας στη χώρα μας περιλαμβάνει απόψε τις αναμετρήσεις Ολυμπιακός – Λάυριο και Περιστέρι – Ήφαιστος.

Ανάλυση

Περιστέρι – Ηφαιστος

Απίθανη σεζόν για το Περιστέρι, που όχι μόνο επέστρεψε για να μείνει, αλλά έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο. Τρομερή εμφάνιση και μεγάλο διπλό επί της Κύμης με 87-56. Στα τρία από τα τέσσερα φετινά της παιχνίδια δεν δέχτηκε πάνω από 73 πόντους. Αποκλείστηκε από την ίδια ομάδα λίγες μέρες αργότερα στο Κύπελλο. Ο νεοφώτιστος Ηφαιστος κέρδισε τον Κολοσσό με 82-76 και έκανε το 2-2 στη φετινή σεζόν. Ξεκάθαρα ομάδα έδρας. Εκτός έχασε και τα δύο παιχνίδια της ως τώρα από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ηττες εντός προγράμματος και οι δύο φυσικά. Στις νίκες πετυχαίνει πάνω από 81 πόντους και στις ήττες δέχεται πάνω από 82. Φαβορί για τη νίκη το Περιστέρι, αλλά οι αποδόσεις υποτιμάνε την προσπάθεια του Ηφαιστου. Οι γηπεδούχοι κουβαλάνε και την κόπωση του Κυπέλλου. Πονηρό το χάντικαπ των 9 πόντων. Οριακά προς διπλό.

Θα συνεχίσουν με το απόλυτο στο πρωτάθλημα Περιστέρι και Ουμπιακός;

Ολυμπιακός – Λαύριο

Μετά το 68-64 στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη, ο Ολυμπιακό απέκλεισε τον Κολοσσό στο Κύπελλο και εν συνεχεία ηττήθηκε στην Ευρωλίγκα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 93-80. Έπαιξε πολύ κακή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο επιτρέποντας 53 πόντους. Φοβερός, αλλά υπερβολικά μόνος ο Πρίντεζης. Παραμένει στα πιτς ο Στρέλνιεκς. Θέλει να ξεσπάσει απόψε, αλλά παράλληλα θέλει να κρατήσει και δυνάμεις. Το Λαύριο έκανε πλάκα στον Πανιώνιο φτάνοντας ξεκούραστα στο 90-60. Θύμισε για πρώτη φορά την περσινή τρομερή ομάδα του Σερέλη. Στο ΣΕΦ θα προσπαθήσει να ηττηθεί με μια όσο γίνεται μικρότερη διαφορά. Δεν θέλει να σκέφτεται το πρόσφατο 63-108 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Στο Φάληρο έχει ηττηθεί και στις τρεις φορές που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό με τουλάχιστον 29 πόντους διαφορά. Τα πάντα εξαρτώνται από την όρεξη των παικτών του Μπλατ. Αν πατήσουν το γκάζι και δεν χαλαρώσουν θα καλύψουν τη διαφορά των 26 πόντων. Το θέμα είναι πως έχουν στο μυαλό τους και τα απαιτητικά ματς της Ευρωλίγκας και ίσω στο τέλος χαλαρώσουν. Δεν θα ρισκάρω σε κάτι μη γνωρίζοντας τις προθέσεις των γηπεδούχων.

Σε ενδιαφέρει