Α’ Ιταλίας: Δοκιμάζεται το σερί της Ίντερ

Γεμάτο το σημερινό πρόγραμμα για τη 12η αγωνιστική της Σέριε Α.
Α&#;Ιταλίας:ΔοκιμάζεταιτοσερίτηςΊντερ

Μπορεί όλα να επισκιάζονται από το πολύ μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη Μίλαν και τη Γιουβέντους, αλλά σπουδαίες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Σέριε Α και πέρα από το Μιλάνο.

Ανάλυση

Αταλάντα – Ίντερ

Με μεγάλη νίκη που προήλθε μέσω… αντρικής ανατροπής απέδρασε η Αταλαάντα από τον την έδρα της Μπολόνια, επικρατώντας 2 – 1. Καθοριστικός παράγοντας του παιχνιδιού ήταν δίχως άλλο η είσοδος του Ζαπάτα στο 46’, καθώς με δική του ασίστ στο 57’ και με γκολ στο 70’ κατάφερε να χαρίσει επί της ουσίας το τρίποντο στην ομάδα του. Είχε μείνει πίσω στο σκορ μόλις στο 3’, αλλά έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας για να επιστρέψει και έτσι πλησιάζει όλο και περισσότερο στην εξάδα. Σημαντική απώλεια εν όψει του σημερινού ο βασικός σέντερ μπακ, Παλομίνο.

Χαρακτήρα, όμως, έδειξε και η Ίντερ και μάλιστα κόντρα στην Μπαρτσελόνα! Έμεινε πίσω στο σκορ από τους Καταλανούς στο 83’, αλλά το πείσμα του Ικάρντι μέσα στην περιοχή έπειτα από φάση διαρκείας, διαμόρφωσε στο 87’ το 1 – 1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Πλέον, η Ίντερ κρατά στα χέρια την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας σαφές πλεονέκτημα έναντι της Τότεναμ. Στο πρωτάθλημα ήταν εντυπωσιακή κόντρα στην Τζένοα, καθώς επικράτησε εντός έδρας με 5 – 0, παρά το γεγονός ότι δεν είχε στη σύνθεσή της τον Ικάρντι. Εν όψει του σημερινού δεν υπάρχουν προβλήματα, παρά μόνο ο Ναϊνγκολάν θα μείνει στον πάγκο.

Εκτίμηση: Ήμουν έτοιμος να κοιτάξω για το διπλό, αλλά αυτό το ίδιο το σερί της Ίντερ που μετρά 7 σερί νίκες με τρομάζει, ότι κάποια στιγμή θα σπάσει. Άλλωστε, δεν είναι και Γιουβέντους που μου έχει αποδείξει ότι μπορεί να νικάει πάντα. Παρά τις απουσίες στην άμυνα της Αταλάντα, θα επιλέξω το Χ.

Η Σέριε Α παίζει μπάλα με τις καλύτερες αποδόσεις και πληθώρα ειδικών 

Έμπολι – Ουντινέζε

Ναι μεν το 5 – 1 κόντρα στη Νάπολι να είναι είναι βαρύ για την εμφάνιση που πραγματοποίησε, αλλά τι να το κάνεις, όταν ο απολογισμός λέει πέντε στο κεφάλι. Ακόμα και το γεγονός ότι δέχθηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις, δείχνει κακή νοοτροπία για την Έμπολι και για αυτό τον λόγο ο προπονητής Αντρεατσόλι αποχαιρέτησε, αφού η ομάδα είναι χωρίς νίκη από την πρεμιέρα. Προπονητής ανέλαβε ο Μπέπε Ιακίνι, που η ειδικότητά του είναι οι παραμονές στην κατηγορία και οι άνοδοι από τη Β’ στην Α’. Τώρα βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 6 βαθμούς, πάνω μόνο από την καταδικασμένη Κιέβο.

Τα ιταλικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι μία από τις τελευταίες του ευκαιρίες (αν όχι την τελευταία) την παίζει σήμερα ο Χούλιο Βελάθκεθ για να παραμείνει στον πάγκο της Ουντινέζε. Μόλις ένας βαθμός έχει κατακτηθεί στα τελευταία 6 παιχνίδια και βρίσκεται μόλις στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κόντρα στη Μίλαν ηττήθηκε με 0 – 1 λόγω τέρματος που δέχθηκε στο 98’ και μέσω μίας φάσης που η λειτουργία ήταν δίχως υπερβολή παιδικού πρωταθλήματος. Έχει απουσίες για το σημερινό, αφού εκτός είναι ο στόπερ Νουίτινκ, οι χαφ Μπαντού και Ίνγκελσον, όπως και ο επιθετικός, Τεόντορτσικ και ο μεσοεπιθετικός, Μπαράκ.

Εκτίμηση: Αλλαγή ψυχολογίας για την Έμπολι, τη στιγμή που η Ουντινέζε δεν πατάει καλά και έχει και απουσίες. Άσος.

Κιέβο – Μπολόνια

Χαρά στο κουράγιο των παικτών της Κιέβο, που δεν παρατούν μια κατάσταση, που για όλους τους υπόλοιπους φαντάζει τελειωμένη. Νέα ήττα, 7η συνεχόμενη, αυτή τη φορά στην έδρα της από τη Σασουόλο με 2 – 0. Στο 42’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, η Κιέβο δημιούργησε δύο πολύ καλές ευκαιρίες προς το τέλος, αλλά στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα και έτσι στο -1 βαθμό, άρα στο – 10 από την παραμονή. Πάρα πολλά τα προβλήματα για τον προπονητή, Βεντούρα, αφού δεν μπορεί να υπολογίζει σε πολλούς παίκτες, αλλά τουλάχιστον είναι εκ νέου διαθέσιμοι οι Χετεμάι και Μπάρμπα.

Ήττα για την Μπολόνια του Φίλιπο Ιντζάγκι, αφού δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην Αταλάντα. Έκανε σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα σκόραρε μόλις στο 3’ κάνοντας το 1 – 0 και δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ωστόσο, ξεφούσκωσε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν βρήκε λύσεις για τον νεοεισελθόντα Ζαπάτα και ηττήθηκε 2 – 1, δεχόμενη τα γκολ στο 57’ και το 70’. Αυτή ήταν η τέταρτη αγωνιστική χωρίς νίκη, έχοντας τουλάχιστον δύο γκολ σε καθένα από αυτά.

Εκτίμηση: Και πώς να εμπιστευθεί κανείς αυτή την Μπολόνια; Ναι, είναι ελκυστικές οι αποδόσεις του διπλού, αλλά θα πάω πάσο.

Ρόμα – Σαμπντόρια

Μόνο με… αυτοκτονία θα χάσει την πρόκρισή της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη νίκη που πέτυχε με 2 – 1 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μόλις στο 4’ ο Μανωλάς άνοιξε το σκορ, ισοφάριση στο 51’ και στο στο 59’ ο Πελεγκρίνι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με τη Ρόμα να εκμεταλλεύεται το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 56’. Στο προηγούμενο ματς για το πρωτάθλημα, είχε εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Φιορεντίνα, μένοντας στο 1 – 1, δεχόμενη πρώτη γκολ με πέναλτι στο 32’. Ο Φλορέντσι στο 85’ απέτρεψε την ήττα. Εκτός οι Ντε Ρόσι, Περότι, Παστόρε.

Τραγική εμφάνιση για τη Σαμπντόρια κόντρα στην Τορίνο και μάλιστα εντός έδρας. Το σκορ της ήττας της με 4 – 1 τα λέει όλα, ενώ στο 56’ το σκορ ήταν ήδη στο 0 – 3, ενώ στο ημίχρονο το σκορ ήταν στο 0 – 2. Ακόμα και όταν έδειξε αντίδραση στο 65’ με γκολ του Κουαλιαρέλα, κατάφερε να δεχθεί κι άλλο τέρμα στο 78’. Κάπως έτσι έμεινε για τρίτο ματς χωρίς νίκη, έχοντας αποτύχει κόντρα σε Σασουόλο (0 – 0) και εκτός με τη Μίλαν, χάνοντας 3 – 2, με αρκετά καλή εμφάνιση. Μετά τη Ρόμα και τη διακοπή, ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι της Γένοβα κόντρα στην Τζένοα.

Εκτίμηση: Πολύ χαμηλές οι αποδόσεις στον άσο, στο Over, ακόμα και στα συνδυαστικά τους. Και μιλάμε για μια Ρόμα που έχει χάσει μέσα στην έδρα της μέχρι και από τη ΣΠΑΛ. Μακριά.

Σασουόλο – Λάτσιο

Μπορεί να δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο θα περίμενε, αλλά τελικά η Σασουόλο απέδρασε με το διπλό από την έδρα της Κιέβο, επικρατώντας με 0 – 2. Τα γκολ τα πέτυχε στο τέλος των δύο ημιχρόνων και αφού είχε γλιτώσει την ισοφάριση προς το τέλος της αναμέτρησης, όταν οι γηπεδούχοι πίεζαν για το γκολ. Έτσι, έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς τρίποντο. Από πολλά γκολ χαρακτηρίζονται οι εντός έδρας αναμετρήσεις της, αφού ξεπερνούν και τα 3,5 γκολ.

Στόχος επετεύχθη για τη Λάτσιο, αφού εξασφάλισε πολύ νωρίς την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ με τη νίκη που πέτυχε την Πέμπτη επί της Μαρσέιγ με 2 – 1. Παρόλο και Κορέα στο 45’ και το 55’ αντίστοιχα οι σκόρερ για την ομάδα του Ιντζάγκι, ενώ παρά το γεγονός ότι το σκορ μειώθηκε στο 60’ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα στη συνέχεια. Για το πρωτάθλημα δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει της ΣΠΑΛ με 4 – 1, με τον Ιμόμπιλε να βρίσκει δύο φορές δίχτυα. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια τα πηγαίνει καλά η Λάτσιο, αλλά το πρόβλημά της είναι τα ντέρμπι, αφού 4 ήττες σε ισάριθμα ματς. Σημαντικές επιστροφές των Λούλιτς, Λούκας και Μπαντέλι.

Εκτίμηση: Η αλήθεια είναι ότι περίμενα χαμηλότερες αποδόσεις στο Over, οπότε αφού βλέπει υψηλότερες τιμές από τις αναμενόμενες θα τις τιμήσω. Over 2,5.

Σε ενδιαφέρει