Πόρτο – Μπράγκα: Απόψε κρίνεται η κορυφή!

Στην 1η θέση της βαθμολογίας ισοβαθμούν Πόρτο και Μπράγκα και απόψε διασταυρώνουν τα ξίφη τους για να αποδείξουν ποιος είναι το αφεντικό.
L programme tv

Και όμως έχουμε ντέρμπι κορυφής στην Πορτογαλία!

Η πρωταθλήτρια Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο υποδέχεται στο «Ντραγκάο» την Μπράγκα που είναι επίσης 1η με 21 βαθμούς και παραμένει αήττητη έπειτα από 9 αγωνιστικές.

Σέντρα στις 22:30.

Τα προγνωστικά μου

Πόρτο – Μπράγκα: GG (2.10)

Έχει μπει για τα καλά σε τροχιά πρωταθλητισμού η Πόρτο, θυμίζοντας την ομάδα των περσινών επιπέδων. Μετά την ήττα που υπέστη από την Μπενφίκα πριν από έναν μήνα, βρίσκεται σε ένα σερί 6 συνεχόμενων νικών σε όλες τις διοργανώσεις και την Τρίτη κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας έκανε επίδειξη ισχύος. Νίκη με 4 – 1 επί των Ρώσων και είναι μια ανάσα από την πρόκρισή της στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Για το πρωτάθλημα είχε δύσκολη αποστολή κόντρα στη Μαρίτιμο, αλλά τελικά με γκολ στο 70’ και το 73’ επικράτησε με 0 – 2, παίρνοντας το απόλυτο, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν και εντυπωσιακή. Στο 64’ είχε και χαμένο πέναλτι. Μόλις μία ήττα στα τελευταία 40(!) εντός έδρας παιχνίδια της. Εκτός από το σημερινό και πάλι ο Αμπουμπακάρ, με την Πόρτο να έχει προσαρμοστεί στην απουσία του.

Ξέφρενη και άξια συγχαρητηρίων η φοβερή πορεία της φετινής Μπράγκα, που αποτελεί τον ορισμό της σταθερότητας τα τελευταία χρόνια στην Πορτογαλία. Καλή εμφάνιση κόντρα στη Σετούμπαλ και εντός έδρας νίκη με 2 – 1 και παρέμεινε αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα, η μοναδική που το έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Ο συνολικός απολογισμός της γράφει 6 νίκες και 3 ισοπαλίες. Σκόρερ για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα ήταν και πάλι ο Ντιέγκο Σόουζα, που έχει 7 και είναι στην 1η θέση της σχετικής λίστας των σκόρερ. Στα τελευταία 22 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει μόλις 1 ήττα, επίδοση εξωπραγματική για ομάδα των δικών της κυβικών.

Πιθανές ενδεκάδες

Πόρτο (4 – 3 – 3)

Κασίγιας

Περέιρα

Φελίπε

Μιλιτάο

Τέλες

Ερέρα

Περέιρα

Ολιβέιρα

Κορόνα

Μαρεγκά

Μπραχίμι

Μπράγκα (4 – 4 – 2)

Σα

Γκοϊάνο

Βιάνα

Πάμπλο

Σεκέιρα

Εσγκάιο

Νοβάις

Φρανσέρζιο

Χόρτα

Ντιέγκο Σόουζα

Εντουάρντο

Εκτίμηση

Αστείες οι αποδόσεις του άσου κόντρα σε μια ομάδα που είναι αήττητη σε 9 αγωνιστικές. Πάμε με την πιθανότητα να σκοράρουν και οι δύο ομάδες. GG.

Σε ενδιαφέρει