Αγγλία: Ντέρμπι στο Χόθορνς!

Με τη 17η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ και τον 1ο γύρο του FA Cup συνεχίζεται η δράση στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας.
image

Σέντρα στη 17η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ, αλλά και στον 1ο γύρου του FA Cup που συμμετέχουν ομάδες από τη League 1 και κάτω.

Ανάλυση

Νόργουιτς – Μίλγουολ

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τη Νόργουιτς σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ αφού επικράτησε της Σέφιλντ Γουένσντεϊ και μάλιστα εκτός έδρας με 4 – 0 και πλέον είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος μαζί με τη Λιντς. Όλα τα γκολ τα πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο και το δύσκολο ήταν να πετύχει το πρώτο. Όλα τα άλλα μετά ήρθαν εύκολα. Έχει 8 νίκες στα 11 τελευταία και είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος.

Ακόμα μία απόδειξη πως η Μίλγουολ είναι ό,τι πάρει στο γήπεδό της, αφού μετά από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα εντός έδρας, ήρθε η ήττα στο Μπρέντφορντ (2 – 0) και κατέγραψε την 6η ήττα της σε 8 εξόδους της και παραμένει χωρίς νίκη εκτός έδρας. Εν όψει του σημερινού έχει και μια κάκιστη παράδοση που έχει να αντιμετωπίσει, αφού δεν έχει κερδίσει στις τελευταίες 19 προσπάθειές της, έχοντας 13 ήττες. Τελευταία της νίκη πριν από 50 χρόνια!

Εκτίμηση: Δεν θέλει και μεγάλο ερώτημα. Η Νόργουιτς είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα νικήσει την εξαφανισμένη εκτός έδρας Μίλγουολ. Άσος.

Κορυφαίες αποδόσεις σε Τσάμπιονσιπ και FA Cup

Νότιγχαμ – Στόουκ

Μεγάλη νίκη για τη Νότιγχαμ επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 1 – 0 εντός έδρας και παραμένει τρία ματς αήττητη στην Τσάμπιονσιπ. Το γκολ που έκρινε την κλειστή αναμέτρηση το πέτυχε ο Γκράμπαν, αλλά όλη τη… δουλειά την έκανε νωρίτερα από όλους ο Ζοάο Καρβάλιο. Στις τελευταίες 10 αγωνιστικές η Νότιγχαμ έχει μόλις μία ήττα από τη Νόργουιτς, αλλά έχει και 5 νίκες, δείγμα ότι παρουσιάζει αστάθεια για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στις υψηλότερες θέσεις. Είναι όμως στην 6άδα.

Αήττητη για 3η αγωνιστική η Στόουκ καθώς πήρε τον βαθμό κόντρα στη Μίντλεσμπρο με το τελικό 0 – 0. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά τίποτα το εξαιρετικό. Δείχνει να ανεβάζει στροφές η ομάδα του Ρόουετ, αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά της να καλύψει για να φτάσει κοντά στις θέσεις των πλέι – οφ. Το κυριότερο όμως παραμένει και έχει να κάνει με την ποιότητά της, αφού διαθέτει ίσως το εντυπωσιακότερο ρόστερ της κατηγορίας.

Εκτίμηση: Έχει μαζευτεί μπόλικη ποιότητα στο ζευγάρι και πάμε με την επιλογή να σκοράρουν και οι δύο. GG.

Γουέστ Μπρομ – Λιντς

Τέταρτη αγωνιστική χωρίς νίκη η Γουέστ Μπρομ, έχοντας μάλιστα καταγράψει 3 ήττες σε αυτό το διάστημα. Είναι πλέον στην 7η θέση και στο -5 από την κορυφή, άρα περνάει μια αγωνιστική κρίση. Τελευταίο αποτέλεσμα η ήττα που υπέστη από τη Χαλ με 1 – 0 με τον προπονητή της ομάδας, Μουρ, να μιλά με σκληρή γλώσσα για την ομάδα του, δείχνοντας με σαφήνεια τη δυσαρέσκειά του. Παρ’ όλα αυτά, διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 33 γκολ στο ενεργητικό της, αλλά μόλις 2 στα τελευταία 4.

Αν μπορούσε μια ομάδα της κατηγορίας να σπάσει το αήττητο της Γουίγκαν στην έδρα της, αυτή ήταν η Λιντς και πράγματι το κατάφερε, επικρατώντας 2 – 1. Παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ στο 6’, κατάφερε στο 9’ να ισοφαρίσει και να πετύχει την πλήρη ανατροπή στο 46’. Όσο περνάει ο καιρός οι παίκτες αφομοιώνουν ακόμα καλύτερα τις τακτικές και τη λογική του Μπιέλσα και το γεγονός ότι είναι 1η χωρίς να είναι 100% προσαρμοσμένη λέει πολλά.

Εκτίμηση: Δύο επιθετικές ομάδες θα αναμετρηθούν στο «Χόθορνς». Η Γουέστ Μπρομ διαθέτει την καλύτερη επίθεση, η Λιντς σκοράρει πάντα με συνέπεια. Over.

Τορκί – Γουόκινγκ

Στην 8η θέση της National League βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Τορκί και είναι μόλις στο -1 από τις θέσεις των πλέι – οφ ανόδου. Στην τελευταία της αναμέτρηση ήρθε ισόπαλη 2 – 2 κόντρα στην Μπαϊλιρικέι εντός έδρας. Αυτός ο αγώνας είναι χαρακτηριστικός του αγωνιστικού της προφίλ, αφού δέχεται και σκοράρει με συνέπεια. Από την άλλη μεριά, στην ίδια κατηγορία αγωνίζεται η Γουόκινγκ και είναι στη 2η θέση του νότιου ομίλου της National League, μόλις στο -3 από την κορυφή. Πάντως στις τελευταίες 7 αγωνιστικές έχει μόλις μία νίκη, αλλά το κοινό χαρακτηριστικό των αναμετρήσεών της είναι τα γκολ.

Εκτίμηση: Λόγω των αγωνιστικών προφίλ των δύο ομάδων θα πάμε με το Over 2,5.

Λίνκολν – Νορθάμπτον

Στη League Two βρίσκεται η Λίνκολν και μάλιστα στην κορυφή της βαθμολογίας και προέρχεται από πολύ σημαντική νίκη κόντρα στη Φόρεστ Γκριν με 2 – 1. Στόχος της είναι να πάρει απευθείας την άνοδο από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει με αυτόν τον τρόπο τη σεζόν. Από την άλλη πλευρά, είναι η Νορθάμπτον που είναι στην ίδια κατηγορία και μάλιστα οι δύο ομάδες τα έχουν ξαναπεί, με τη Λίνκολν να έχει πάρει τη νίκη με 0 – 1. Η Νορθάμπτον είναι στη 15η θέση της βαθμολογίας, αν και στόχος της είναι η άνοδος, έστω και μέσω των πλέι – οφ ανόδου.

Εκτίμηση: Σε καλύτερη κατάσταση η Λίνκολν και έχει πάρει τον αέρα της αντιπάλου της. Άσος.

Σε ενδιαφέρει