Α’ Γερμανίας: Μπαίνει σφήνα στο δίδυμο η Γκλάντμπαχ

Στην σκιά του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα στη Ντόρτμουντ και την Μπάγερν διεξάγονται απόψε ακόμα τέσσερις αγώνες στα πλαίσια της ενδέκατης αγωνιστικής στην Μπουντεσλίγκα.
glAD

Να εκμεταλλευτεί το ντέρμπι της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν θέλει απόψε η Γκλάντμπαχ και να πλησιάσει στην κορυφή περνώντας νικηφόρα από την Βρέμη.

Ανάλυση

Βέρντερ – Γκλάντμπαχ

Η Βέρντερξαφνικά έπαθε καθίζηση και γνώρισε δύο κολλητές ήττες από τη Λεβερκούζεν με το βαρύ 6-2 και τη Μάιντζ με 2-1. Μάλιστα από τη μέρα που ανέλαβε ο Κόφελντ δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. Πέντε goal/goal στα επτά τελευταία ματς. Σκοράρει εδώ και οχτώ. Η Γκλάντμπαχ από την άλλη έκανε πλάκα στη Φορτούνα επικρατώντας άνετα με 3-0. Αφησε πίσω της τον αποκλεισμό από τη Λεβερκούζεν στο Κύπελλο. Παραμένει σταθερά στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Ονειρο η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εξι διαδοχικά over. Μόλις ένα διπλό στις πέντε φετινές της εξόδους. Πάντως έχει κερδίσει τα δύο προηγούμενα χρόνια στην Βρέμη με 1-0 και 2-0 αντίστοιχα. Τα παιχνίδια των δύο ομάδων έχουν πάντα ρυθμό φέτος. Βρίσκονται μέσα στην πρώτη εξάδα των καλύτερων επιθέσεων. Μονόδρομος το combo goal/goal και over.

Θα καταφέρει η Γκλάντμπαχ να περάσει νικηφόρα απόψε από την σκληρή έδρα της Βέρντερ;  

Νυρεμβέργη – Στουτγάρδη

Ανάσα για τη Νυρεμβέργη αποτέλεσε το 2-2 στο τοπικό ντέρμπι με την Άουγκσμπουργκ εκτός έδρας. Ακρως ανταγωνιστική. Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισάριθμες ισοφάρισε με τελευταία στα 89’. Τρίτο σερί goal/goal. Κρατιέται έστω και δύσκολα πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Τους οχτώ από τους δέκα φετινούς της βαθμούς τους έχει μαζέψει εντός έδρας. Δεν παίζουν απόψε ο αμυντικός Βαλεντίνι και ο μέσος Λέβεν. Η Στουτγάρδη σταθεροποιείται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού συνεχίζοντας τις τραγικές εμφανίσεις. Το τελευταίο διάστημα έχει δεχτεί δύο τριάρες από Αννόβερο, Φρανκφούρτη και δύο τεσσάρες από Ντόρτμουντ και Χοφενχάιμ. Χειρότερη άμυνα στην κατηγορία μαζί με τη Φορτούνα. Δέχεται 2,4 γκολ κατά μέσο όρο. Πέντε σερί over. Στα πιτς Ισνούα, Σόσα, Ντιντάβι, Εζκάν και Δώνης. Ματς απογοητευτικών ομάδων. Το μομέντουμ γέρνει οριακά την πλάστιγγα στον άσο, αλλά η Στουτγάρδη ξέρει πως αν ηττηθεί απόψε θα βρεθεί οχτώ βαθμούς πίσω από την γραμμή της επιβίωσης και κλάψ’ τα Χαράλαμπε…

Φορτούνα – Χέρτα

Ουραγός και χωρίς ελπίδα διαφυγής η Φορτούνα. Απαράδεκτη. Αμυνα για γέλια. Εξι σερί ήττες με πιο πρόσφατο το 3-0 από την Γκλάντμπαχ. Λίγο πίεσε στο ξεκίνημα, αλλά με το δέχτηκε το πρώτο γκολ κατέρρευσε. Σε περίπτωση νέας ήττας θα κάνει αρνητικό ρεκόρ συλλόγου. Ποτέ άλλοτε δεν έχει γνωρίσει επτά κολλητές ήττες. Πέντε over στα έξι τελευταία. Ένα γκολ έχει πετύχει στα πέντε πιο πρόσφατα και αυτό ήταν της τιμής στο ταπεινωτικό 1-7 από την Φρανκφούρτη. Λείπουν Φινκ, Σομπότκα και Χόφμαν. Η Χέρτα έκανε την αναμενόμενη αγωνιστική κοιλιά και βρέθηκε εκτός εξάδας. Τέσσερα ματς δίχως τρίποντο μετρώντας τρεις ισοπαλίες και μια ήττα προσφάτως από τη Λειψία με 3-0. Προβληματισμός στο εσωτερικό της για πρώτη φορά στη σεζόν. Μακριά από το Βερολίνο έχει ρεκόρ 1-3-1. Τα πάντα συνηγορούν στο διπλό. Αγωνιστικότητα, ποιότητα, ισορροπία στην άμυνα και εμπειρία. Οσο ντεφορμέ κι αν είναι η Χέρτα σαφέστατα μπορεί να κάμψει την αντίσταση του συνονθυλεύματος της Φορτούνα. Προς διπλό.

Φράιμπουργκ – Μάιντζ

Πονηρή ομάδα η Φράιμπουργκ. Ικανή για όλα ανά πάσα στιγμή. Για να την κερδίσει πρέπει να φτύσεις αίμα. Το ίδιο έκανε και η Μπάγερν χωρίς όμως να την κερδίσει. Τεράστια ισοπαλία με 1-1 στο Μόναχο λίγες μέρες μετά το 3-1 επί της Γκλάντμπαχ. Ισοφάρισε στο 89’. Τρομερή φυσική κατάσταση. Βγάζει την γλώσσα σε κάθε αντίπαλο. Μία μόλις ήττα στα οχτώ τελευταία. Τρία σερί goal/goal. Μόλις μία ήττα στα πέντε φετινά εντός. Πέρσι και πρόπερσι επιβλήθηκε της Μάιντζ με 1-0 και 2-1. Οι φιλοξενούμενοι παίζουν δυνατά, αλλά εκτός έδρας προβληματίζουν έντονα. Τρεις ήττες σε τέσσερις εξόδους με τέρματα 1-7! Σημαντική η πρόσφατη νίκη επί της Βέρντερ με 3-1. Τρίτο διαδοχικό over. Πέραν του κίπερ Μίλερ θα παραταχθούν απόψε χωρίς τον βασικό μέσο Μπακού. Θα παραταχθούν με 4-1-3-2 έχοντας επιθετικό δίδυμο τους Ματετά και Κουασόν. Ομάδες που πάνω-κάτω βράζουν στο ίδιο καζάνι. Εξάλλου έχουν μόλις έναν βαθμό διαφορά. Η Φράιμπουργκ στην έδρα της αγωνίζεται με πρώτο στόχο να μην εκτεθεί. Η Μάιντζ φέτος ξέρει να περιμένει στη… γωνία και να βρίσκει μια φάση μπροστά μήπως και κλέψει τα ματς εκτός έδρας. Σκληρό ματς με λίγες φάσεις και πιθανό under.

Χοφενχάιμ – Άουγκσμπουργκ

Σε διαρκή αντεπίθεση η Χοφενχάιμ κερδίζοντας κατά σειρά Νυρεμβέργη με 3-1, Στουτγάρδη με 4-0 και Λεβερκούζεν με 4-1. Καταιγιστική στην Μπάι Αρίνα. Δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της. Πέταγε φωτιές στην κόντρα. Ακολούθησε το εντυπωσιακό 2-2 κόντρα στη Λυών για το Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα ματς όπου στο ημίχρονο βρισκόταν πίσω με 2-0, αλλά δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε στο φινάλε. Παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Σερί απαιτητικών αγώνων, που φέρνουν κούραση. Μάλιστα απόψε αναμένεται να υπάρξουν 2-3 αλλαγές. Η Άουγκσμπουργκ είναι πολύ σοβαρή ομάδα και όποιος την υποτιμήσει το πληρώνει. Βέβαια τη μία κερδίζει εκτός του Αννόβερο με 2-1 και την άλλη μένει στο 2-2 εντός με τη Νυρεμβέργη. Αξιζε κάτι καλύτερο. Μόνο μία ήττα στα επτά τελευταία. Λείπουν οι Γι, Μόραβεκ και Χαν. Πέντε goal/goal στα έξι τελευταία παιχνίδια της. Τα τέσσερα συνδυάστηκαν με over. Πάμε φουλ για ακόμα ένα combo πολλών τερμάτων εκατέρωθεν απόψε.

Σε ενδιαφέρει