Α’ Ισπανίας: Η παράδοση τις Ατλέτικο

Εξι νίκες και μια ισοπαλία έχει τα τελευταία χρόνια στη Μαδρίτη η Ατλετικό κόντρα στην Μπιλμπάο.
griz

Τέσσερα ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στην Πριμέρα. Ξεχωρίζει η μάχη της Ατλέτικο με την Μπιλμπάο στο Μετροπολιτάνο.

Ανάλυση

Βαγιαδολίδ – Έιμπαρ

Δίκαιη ήττα με 2-0 στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ για τη Βαγιαδολίδ. Προσπάθησε να αντέξει στην πίεση της αντιπάλου της, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Τερμάτισε ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων. Παράλληλα έφτασε τα πέντε διαδοχικά under. Τα τέσσερα εξ αυτών συνοδεύτηκαν από no goal. Δεν παίζει ο Λόπεθ. Παραμένει από τις πιο σκληρές ομάδες στην κατηγορία. Με νίκη απόψε επιστρέφει στην πρώτη πεντάδα έστω και προσωρινά. Η Έιμπαρ βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τη σημερινή της αντίπαλο. Τα πηγαίνει αρκετά καλά. Παραμένει μακριά από μπελάδες. Εκτός έδρας αποδυναμώνεται αισθητά έχοντας μόνο μία νίκη σε πέντε αγώνες. Ερχεται από σπουδαία νίκη επί της εξαιρετικής Αλαβές με 2-1 χάρη σε γκολ του Ντιόπ στις καθυστερήσεις. Μάλιστα είχε τρία δοκάρια στην αναμέτρηση. Λείπουν απόψε Μπίγιας και Λεόν. Τιμωρημένος ο Ντε Μπλάσις. Οι Ενριτς και Γκαρθία θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2 των φιλοξενούμενων. Ματς που αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η έδρα. Περιμένω νίκη της Βαγιαδολίδ στο γκολ.

Ευκαιρία να βρεθεί στη δεύτερη θέση έχει απόψε η Ατλέτικο. Θα τα καταφέρει;

Χετάφε – Βαλένθια

Από τις πιο απρόβλεπτες ομάδες στην κατηγορία η Χετάφε. Επτά βαθμούς έχει μαζέψει εντός και εννιά μακριά από την έδρα της. Κόλλησε στο 1-1 στην έδρα της ουραγού Ουέσκα την περασμένη αγωνιστική. Ισοφάρισε με τον έμπειρο Μολίνα στις καθυστερήσεις. Εκτο διαδοχικό under. Απόψε θα της λείψουν οι Τζενέ και ο Μπεργκάρα. Εντός μετράει κόντρα στη Βαλένθια ρεκόρ 6-2-5. Κλασικό 4-4-2 με Ανχελ και Μολίνα να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Η Βαλένθια έχασε και από τη Χιρόνα με 1-0. Ετσι βρέθηκε οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Τεράστια η πίεση. Ξεκάθαρα την έχει αποπροσανατολίσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλη νίκη μεσοβδόμαδα με 3-1 κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις. Το ήθελε περισσότερο το ματς. Δύο γκολ ο φορμαρισμένος Μίνα. Λείπουν Πιτσίνι, Μπατσουαγί, Μουρίγιο και Τσερίσεφ. Δεν αλλάζει το 4-4-2 με Ροντρίγκο και Μίνα στην επίθεση. Σε μια κλωστή κρέμεται η αναμέτρηση. Τρεις ισοπαλίες στα έξι τελευταία η γηπεδούχος, οχτώ στα έντεκα φετινά της παιχνίδια η φιλοξενούμενη. Αξίζει μια πιστολιά στο «Χ» και μάλιστα με σκορ 1-1.

Ατλ. Μαδρίτης – Μπιλμπάο

Στην τοπική μάχη με τη Λεγκανές έμεινε στο 1-1 η Ατλέτικο, αλλά το καλό το φύλαγε για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πήρε ρεβάνς για την βαριά ήττα της Βεστφαλιάς από τη Ντόρτμουντ επικρατώντας με 2-0 στο Μετροπολιτάνο. Τσαντισμένη και άκρως αποφασισμένη για τη νίκη. Σκόραραν Σαούλ και Γκριζμάν. Εξι νίκες και μια ισοπαλία έχει στα επτά πιο πρόσφατα εντός κόντρα στους Βάσκους. Απουσιάζουν Κόκε, Λούκας, Χιμένες, Σάβιτς και Λεμάρ. Θα παραταχθεί με 4-4-2 έχοντας στην επίθεση τον Γκριζμάν να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Ντιέγκο Κόστα. Η Μπιλμπάο συνεχίζει να σέρνεται χάνοντας από την Εσπανιόλ με 1-0 και έχοντας στις 11 αυτές αγωνιστικές μόνο ένα τρίποντο. Διάχυτος ο προβληματισμός. Κράζει ο κόσμος. Ο Μπερίτσο δεν κάθεται καθόλου άνετα στην καρέκλα του παρότι η διοίκηση τον στηρίζει. Εκτός οι Αλαβρεθ και Γκαρσία. Με 4-4-3 και τους Ουίλιαμς, Σουσαέτα και Αντούριθ στην επίθεση. Ο άσος πληρώνει λίγο, αλλά έχει το προβάδισμα. Η Μπιλμπάο δεν στρίβει με τίποτα. Η Ατλέτικο έχει την ώθηση της νίκης στο Τσάμπιονς Λιγκ και την εξαιρετική παράδοση. Θα κολλήσω δίπλα στον άσο το over 1,5.

Χιρόνα – Λεγκανές

Τεράστιο διπλό στο Μεστάγια κόντρα στη Βαλένθια για τη Χιρόνα. Το έκλεψε το ματς, αφού η αντίπαλός της έχασε πολλές ευκαιρίες και είχε τον έλεγχο. Ο κίπερ μπόνο κατέβασε ρολά. Δεύτερη σερί νίκη και τρίτο ματς δίχως ήττα. Στα ύψη η ψυχολογία. Πάντως συνεχίζει να αποδίδει πολύ καλύτερα εκτός. Τρεις ήττες έχει υποστεί φέτος και όλες έγιναν στο σπίτι της. Λείπουν Αδάι, Λουίς και Πόρτου. Η Λεγκανές τσίμπησε το 1-1 από την Ατλέτικο με περίσσιο θράσος και τσαμπουκά. Τρίτο ματς μακριά από τις νίκες. Δεν παρατάει καμία αναμέτρηση. Εκτός προβληματίζει έντονα με 5 ήττες σε 6 αγώνες και 11 γκολ παθητικό. Λείπουν Σιμανόφσκι, Μουνιόθ και Μπουστίνθα. Ο Καρίγιο αναμένεται να σηκώσει κι απόψε το βάρος στην επίθεση. Το εντός έδρας κόμπλεξ που βγάζει η Χιρόνα με έσπρωξε αρχικά στο Χ2. Εν συνεχεία, όμως, συνυπολόγισα και την εκτός έδρας ανυπαρξία της Λεγκανές αποφασίζοντας να τις αφήσω να βγάλουν τα μάτια τους ολομόναχες.

Σε ενδιαφέρει