Ευρωλίγκα: Ο Μπαρτζώκας περιμένει την πρώην, πρόβλημα στην Μπασκόνια

Με άλλες τρεις αναμετρήσεις εκτός του ντέρμπι ολοκληρώνεται η 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.
Ευρωλίγκα: Ο Μπαρτζώκας περιμένει την πρώην, πρόβλημα στην Μπασκόνια

Ολοκληρώνεται σήμερα 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, με τρεις αναμετρήσεις συν το μεγάλο ντέρμπι των δύο «αιωνίων».

Ανάλυση

Χίμκι – Μπαρτσελόνα

Επιτέλους πρώτη νίκη για τη Χίμκι που έπρεπε να φτάσει στην 5η αγωνιστική για να την πετύχει και να βρει απέναντί της την Γκραν Κανάρια. Δεν δυσκολεύτηκε στο παραμικρό αφού επικράτησε 87 – 72 και έτσι χωρίς το βάρος και το άγχος της πρώτης νίκης αντιμετωπίζει απόψε την Μπαρτσελόνα, την πρώην ομάδα δηλαδή του Γιώργου Μπαρτζώκα. Για τη VTB επικράτησε επίσης με άνεση εκτός έδρας της Αστάνα με 67 – 76. Ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκάρλον Γκριν, που τον χαρακτηρίζει το πολύ καλό σουτ, αλλά σήμερα δεν θα παίξει.

Η Ευρωλίγκα παίζει… μπάλα με τις καλύτερες αποδόσεις 

Εκεί που λέει κανείς ότι στρώνει το πράγμα για την Μπαρτσελόνα, κάτι συμβαίνει και επανέρχεται στην εσωστρέφεια. Επιβλητική νίκη κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 74 – 58, που ήταν και η 5η συνεχόμενη σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά στη συνέχεια για το πρωτάθλημα Ισπανίας, ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Φουενλαμπράδα. Στην Ευρωλίγκα είναι στο 3 – 2, αλλά για να έχει ελπίδες διεκδίκησης μιας θέσης στην 8αδα, πρέπει να συνεχίσει με αυτή την αμυντική συνέπεια, αφού έχει την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης βάσει των αριθμών.

Εκτίμηση: Το βάρος της πρώτης νίκης έφυγε από τις πλάτες των Ρώσων και τώρα μπορούν να επικρατήσουν της Μπαρτσελόνα, που έχει πολλά σκαμπανεβάσματα ακόμα και μέσα στο ίδιο το παιχνίδι. Άσος με -2,5.

Μπουντούτσνοστ – Ζαλγκίρις

Εντάξει, είναι φανερό ότι η Μπουντούτσνοστ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωλίγκα και αυτό δεν φαίνεται μόνο από το 0 – 5, αλλά από το γεγονός ότι ενώ η ίδια προσπαθεί στο 100%, οι αντίπαλοί της σε πολύ χαλαρή διάθεση της παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα. Στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό ηττήθηκαν εντός έδρας με 72 – 67, με τους «πράσινους» να έχουν δημιουργήσει και διψήφιες διαφορές και να τις χάνουν στο τέλος. Έχει όμως καλή αμυντική συμπεριφορά και αυτό πρέπει να της πιστωθεί, καθώς δέχεται μόλις 78,4 πόντους ανά αγώνα, αλλά όταν μπροστά βάζει μόλις 64,8 πόντους δεν μπορεί να ελπίζει.

Ψάχνεται ακόμα η Ζαλγκίρις και αυτό είναι φανερό, αλλά ακόμα και τώρα υπάρχει σφραγίδα του προπονητή, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Στα πέντε ματς που έχει δώσει, έχει ηττηθεί και στα τρία εντός έδρας (Μπασκόνια, Φενέρ, Ρεάλ), αλλά έχει πάρει τα δύο εκτός έδρας κόντρα σε Εφές και Παναθηναϊκό, δείχνοντας υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, αλλά και χαρακτήρα ειδικά στο ματς του ΟΑΚΑ. Στο τελευταίο ματς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, είχε το προβάδισμα μέχρι το 32’-33’, αλλά δεν άντεξε και ηττήθηκε με 79 -90, δείχνοντας σε ακόμα ένα ματς κενά… αέρος στα τελευταία 10 λεπτά του ματς.

Εκτίμηση: Η Ζαλγκίρις είναι πολύ ανώτερη και ειδικά εκτός έδρας παρουσιάζεται καλύτερη. Δεν έχει περιθώριο να χάσει αυτό το ματς. Διπλό με -5,5.

Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε

Δεύτερη και επιβεβλημένη νίκη για την Μπασκόνια που επικράτησε 82 – 56 της Νταρουσάφακα εντός έδρας, σε ένα αποτέλεσμα που ήταν ούτως ή άλλως στο πρόγραμμα. Επικράτησε για πρώτη φορά μετά το ματς της πρεμιέρας και την εκτός έδρας νίκη επί της Ζαλγκίρις. Μάλιστα, έχοντας την ίδια εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά, η Μπασκόνια επικράτησε της Βαλένθια με 77 – 56, τρέχοντας ένα μίνι σερί 3 νικών σε όλες τις διοργανώσεις. Πάντως για τα δεδομένα τα δικά της και όπως μας έχει συνηθίσει τόσα χρόνια, χρειάζεται επιθετική βελτίωση, αφού σκοράρει μόλις 78,8 πόντους. Σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει με τον βασικό δυναμικό σέντερ Πουαριέ, που δίνεται αμφίβολος. Θα είναι μεγάλη απώλεια ειδικά σε ένα ματς – απ κόντρα στον Βέσελι.

Φάνηκε επηρεασμένη από τον τρόπο που ηττήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Εφές και τελικά αφού πραγματοποίησε μια προβληματική εμφάνιση, επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου με 88 – 84 μέσα στην έδρα της. Στη συνέχεια για το πρωτάθλημα της Τουρκίας αντιμετώπισε εκ νέου τον κακό της δαίμονα, την Εφές, αλλά τώρα έστω και στην παράταση νίκησε με 86 – 79. Εκτός των άλλων έχει να αντιμετωπίσει και μια κακή παράδοση με την Μπασκόνια εκτός έδρας, αφού έχει 9 ήττες σε 12 επισκέψεις της στη Βιτόρια.

Εκτίμηση: Πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Προς το παρόν θα μείνει αμέτοχος, περιμένοντας τι θα γίνει με τον Πουαριέ. Αν παίξει πάω στον άσο, αν όχι θα τιμήσω το διπλό, αφού δεν θα υπάρξει παίκτης να μαρκάρει για 32-33 λεπτά τον Βέσελι.

Σε ενδιαφέρει