Γιουρόπα Λιγκ (9ος Όμιλος): «Τελικός» για Μπεσίκτας

Νίκη μέσα στο Βέλγιο ή... χάνεται η τουρκική ομάδα!
Γιουρόπα Λιγκ (9ος Όμιλος): «Τελικός» για Μπεσίκτας

Με τις αναμετρήσεις Γκενκ – Μπεσίκτας και Μάλμε – Σάρπσμποργκ διεξάγεται σήμερα η 4η αγωνιστική του 9ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι ισορροπίες και για τις τέσσερις ομάδες, αφού η πρώτη Γκενκ με την τελευταία Μπεσίκτας απέχουν μόλις… μία νίκη, ενώ στη μέση ισοβαθμούν οι… Σκανδιναβές της παρέας. Με μια λέξη: Xαμός!

Ανάλυση

Γκενκ – Μπεσίκτας

Από την εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Μπριζ προέρχεται η Γκενκ, η οποία έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει κι άλλο στη βαθμολογία. Έτσι, η διαφορά της από την πρωταθλήτρια έμεινε στο +3 και αυτό αποτελεί από μόνο του θετικό νέο. Στο Γιουρόπα Λιγκ, οι Βέλγοι πέρασαν με σπουδαία νίκη από την έδρα της σημερινής τους αντιπάλου (2-3) και έτσι ανέβηκαν στην κορυφή του ομίλου με +2 διαφορά από τη δεύτερη θέση. Σήμερα, η ομάδα του Κλέμεντ θέλει άλλο ένα τρίποντο, με το οποίο θα εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο αμυντικός Λουκουμί και ο εξτρέμ Τοσάρντ. Σεκ, Ντονγκαλά και Σαματά θα αποτελέσουν την επιθετική τριπλέτα των Βέλγων.

 

Από την άλλη μεριά, η Μπεσίκτας συνεχίζει τα άσχημα αποτελέσματα. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος γνώρισε την εκτός έδρας με 1-0 από την Μπασακσεχίρ, μένοντας πλέον στο -6 από την κορυφή. Στο Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα του Γκιουνές -μετά από τρεις αγωνιστικές- βρίσκεται στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς, με την ήττα με 2-4 από τη Γκενκ στο πιο πρόσφατο να περιπλέκει την υπόθεση πρόκριση. Το αποψινό ματς θεωρείται… τελικός για τους Τούρκους, αφού αν χάσουν τότε κατά πάσα πιθανότητα μένουν εκτός της συνέχειας.

Στο αγωνιστικό σκέλος, εκτός θα μείνουν οι αμυντικοί Αντριάνο και Γκιονούλ και μέσος Τόρε, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του μεσοαμυτνικού Μεδέλ. Ο Λοβ θα σηκώσει όλο το βάρος στην επίθεση των φιλοξενούμενων.

Εκτίμηση

Ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση από σήμερα έχει η Γκενκ, η οποία βρίσκεται σε ποκύ καλύτερη κατάσταση από τη Μπεσίκτας. Πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολ η νίκη για τους Βέλγους θα έρθει. 1 & Οver 1,5

[image 2]

Μάλμε – Σάρπσμποργκ

Aπό την εντός έδρας νίκη με 3-0 επί τη Γκέτεμποργκ προέρχεται η Μάλμε, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Οι πρωταθλητές Σουηδίας μάχονται για την είσοδό τους στην τριάδα του πρωταθλήματος που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, όμως η αποστολή της είναι εξαιρετικά δύσκολη. Στο Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα του Ρέσλερ έχασε μοναδική ευκαιρία στο προηγούμενο ματς να πάρει τη νίκη μέσα στη Νορβηγία, αφού ισοφαρίστηκε (1-1) τρία λεπτά πριν το τέλος. Πλέον, οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες και θα παλέψουν πολύ για τη δυάδα.

Δεν έχουν αναφερθεί νεά προβλήματα απουσιών. Στράντμπεργκ και Ρόζενμπεργκ θα αποτελέσουν το δίδυμο στην επίθεση των γηπεδούχων.

Από τη μεριά της, η Σάρπσμποργκ, έχοντας αφήσει στην άκρη το πρωτάθλημα, ρίχνει πλέον το βάρος στο Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί έφερε ισοπαλία με τη Μάλμε την περασμένη αγωνιστική και πλέον έχει σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Τώρα, πάει στη Σουηδία με σκοπό να πάρει θετικό αποτέλεσμα που θα την κρατήσει ζωντανή

Δύο απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ο κόουτς Μπάκε για σήμερα. Έξω έμειναν ο αμυντικός Ούτβικ και ο μέσος Ζαχαρίασεν, οι οποίοι είναι τραυματίες. Ρασχάντ και Μόρτενσεν θα σηκώσουν το βάρος στην επίθεση.

Εκτίμηση

Όλα είναι ανοικτά στο ντέρμπι της Σκανδιναβίας, με τη Μάλμε σίγουρα να έχει το προβάδισμα. Το αφήνουμε στην άκρη. ΝΟ ΒΕΤ

Σε ενδιαφέρει