Γιουρόπα Λιγκ (8ος Όμιλος): Τελευταία ευκαιρία για τη Μαρσέιγ

Μόνο νίκη θέλουν οι Μασσαλοί για να παραμείνουν ζωντανοί στο... κόλπο της πρόκρισης.
Γιουρόπα Λιγκ (8ος Όμιλος): Τελευταία ευκαιρία για τη Μαρσέιγ

Οι αναμετρήσεις Λάτσιο – Μαρσέιγ και Απόλλων Λεμεσού – Άιντραχτ Φρανκφούρτης συνθέτουν σήμερα την 4η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Οπωσδήποτε νίκη χρειάζεται η Μαρσέιγ μέσα στην έδρα της Λάτσιο αν θέλει να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης, ενώ σε περίπτωση μη ήττας για την πρωτοπόρο Άιντραχτ μέσα στην Κύπρο από τον Απόλλωνα, τότε ιο Γερμανοί εξασφαλίζουν από σήμερα την παρουσία τους στην επόμενη φάση.

Ανάλυση

Λάτσιο – Μαρσέιγ

Από την άνετη εντός έδρας νίκη με 4-1 επί της ΣΠΑΛ προέρχεται η Λάτσιο, η οποία έβγαλε αντίδραση μετά τη βαριά ήττα με 3-0 από την Ίντερ. Μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Ιμόμπιλε, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα. Στο Γιουρόπα Λιγκ, οι Ρωμαίοι πήραν το σπουδαίο διπλό με 3-1 επί της σημερινής τους αντιπάλου και αν επικρατήσουν και απόψε θα βρεθούν σχεδόν στην επόμενη φάση.

Στα αγωνιστικά, στη διάθεση του κόουτς Ιντσάγκι θα βρίσκονται ξανά οι Κορέα, Λουίς Αλμπέρτο και Μούρζια, ενώ δε συμβαίνει το ίδιο και με τους Μπάστα, Λέιβα, Μπάντελ και Λούλιτς. Ο Ιμόμπιλε θα ξεκινήσει από τον πάγκο, με τον Καϊσέδο να παίρνει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης.

Δύσκολα είναι τα πράγματα για τη Μαρσέιγ τον τελευταίο καιρό! Την εκτός έδρας ήττα με 3-0 από την Μονπελιέ γνώρισαν οι Μασσαλοί την περασμένη Κυριακή, επιβεβαιώνοντας ότι περνούν άσχημη περίοδο. Αυτή ήταν η τρίτη ήττα στα τελευταία ισάριθμα ματς για την ομάδα του Γκαρσία, στα οποία μάλιστα μετράει παθητικό… 8 γκολ! Στο Γιουρόπα Λιγκ, ο γαλλικός σύλλογος ηττήθηκε με 3-1 εντός έδρας από τη σημερινή αντίπαλό της, μένοντας στο -5. Πλέον, τα περιθώρια για πρόκριση στενεύουν, όμως με μια νίκη σήμερα το κλίμα μπορεί να αντιστραφεί.
Στα αγωνιστικά, κανονικά υπολογίζεται ο μεσοεπιθετικός Τοβέν, δίνοντας στον προπονητή του μία πλήρη αποστολή, ενώ ενδέχεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα για να ξεκουράσει ορισμένους παίκτες. Ο Κώστας Μήτρογλου θα ξεκινήσει στην κορυφή.

Εκτίμηση

Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό των Γάλλων από τη νίκη, όμως οι Ρωμαίοι που θέλουν να ξεμπερδεύουν από απόψε ίσως έχουν διαφορετική άποψη. Δε βγαίνει άκρη. ΝΟ ΒΕΤ

[image 2]

Απόλλων Λεμεσού – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Από το ισόπαλο 2-2 εντός έδρας απέναντι στην Ανόρθωση προέρχεται ο Απόλλων Λεμεσού, ο οποίος δείχνει να μην πατάει καλά τον τελευταίο καιρό. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί απώλεια για την ομάδα της Λεμεσού μετά και από την ισοπαλία με τη Δόξα πριν από αυτό. Στο Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα του Αυγουστή γνώρισε… τιμητική ήττα με 2-0 στην έδρα της Άιντραχτ την περασμένη αγωνιστική, ενώ το σκορ θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο. Πλέον, οι πιθανότητες για τον κυπριακό σύλλογο είναι μόνο μαθηματικές κάτι που έχει αποδεχτεί ο έμπειρος κόουτς, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο για σήμερα να μην έχει τραυματισμούς ενόψει του ντέρμπι με τη ΑΕΛ στο πρωτάθλημα.

Στα αγωνιστικά, εκτός από το ροτέισον που θα γίνει, απόντες θα είναι σίγουρα οι τραυματίες Γιούστε, Μπρου, Σούμα και Καραγιόλ. Ζελάγια ή Μαγκλίτσα διεκδικού μία θεση στην κορυφή της επίθεσης.

Από τη μεριά της, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τα πηγαίνει εξαιρετικά. Την περασμένη Παρασκευή πήρε σπουδαίο διπλό μέσα στην έδρα της Στουτγκάρδης με 3-0, ανεβαίνοντας έτσι στην 5η θέση της βαθμολογίας. Στο Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα του Χίτερ έχει το απόλυτο των νικών μέχρι στιγμής στον όμιλο και βρίσκεται με το… ένα πόδι στην επόμενη φάση. Στο τελευταίο τους ματς, οι Γερμανοί επικράτησαν με 2-0 επί του Απόλλωνα, σε ένα ματς που το σκορ τους αδικεί, αφού είχαν ευκαιρίες για πολύ περισσότερα γκολ. Σήμερα, όπως δήλωσε ο κόουτς, η ομάδα του δεν πρόκειται να προφυλλάξει κανέναν παίκτη και έρχεται στην Κύπρο για τη νίκη.

Στο αγωνιστικό σκέλος, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του μέσου Φερνάντες, ενώ εκτός παραμένουν οι μακροχρόνιοι Τσάντλερ, Ζεράλδες και Πασιένσια. Χάλερ και Γιόβιτς θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των φιλοξενούμενων.

Εκτίμηση

Ο Aπόλλων μπορεί να μη δίνει πολύ σημασία στο αποψινό ματς, όμως θεωρώ ότι μπορεί να πετύχει τουλάχιστον ένα τέρμα. GG & Over 2,5

Σε ενδιαφέρει