Γιουρόπα Λιγκ (6ος όμιλος): Μπαίνει στο… κόλπο

Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία με νίκη απόψε κόντρα στη Ντούντελανζ να απειλήσει ουσιαστικά το δίδυμο Μπέτις – Μίλαν στη μάχη της πρόκρισης.
Γιουρόπα Λιγκ (6ος όμιλος): Μπαίνει στο… κόλπο

Τέταρτη αγωνιστική στον έκτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με τις αναμετρήσεις Ολυμπιακός – Ντούντελανζ και Μπέτις – Μίλαν.

Ανάλυση

Ολυμπιακός – Ντούντελανζ

Βρίσκει τα πατήματά του ολοένα και περισσότερο ο Ολυμπιακός αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και καταφέρνοντας να κερδίσει ακόμα και όταν δεν είναι πολύ καλύτερος. Αυτό συνέβη στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη επικρατώντας με 1-0 και μειώνοντας την απόσταση από ην κορυφή της Σούπερ Λιγκ στους τέσσερις βαθμούς. Τέταρτη σερί νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ. Εξι διαδοχικά under και πέντε no goal. Στο Λουξεμβούργο ήταν καταιγιστικός κερδίζοντας τη σημερινή του αντίπαλο εύκολα με 2-0 χάρη στα γκολ του Τοροσίδη στο 66’ και ενός αυτογκόλ στο 81’. Μονόδρομος η νίκη απόψε αν θέλει να μπει σφήνα στο δίδυμο Μίλαν – Μπέτις. Θα λείψουν Βούκοβιτς, Ομάρ και Γκιγιέρμε. Θα πάρει χρόνο ο έμπειρος Τουρέ παίζοντας μαζί με τους Ποντένσε και Φετφατζίδη πίσω από τον φουνταριστό Ναουέλ στο 4-2-3-1 του Μαρτίνς. Η Ντούντελανζ δεν έχει ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης και ρίχνει το βάρος στο πρωτάθλημα όπου κέρδισε με το εντυπωσιακό 9-2 εκτός έδρας τη Ρουμελάνζ. Και μόνο η συμμετοχή της στους ομίλους αποτελεί υπέρβαση. Θα το διασκεδάσει. Λείπει ο κίπερ Ζουμπέρ. Δεν τίθεται θέμα νικητή. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να κερδίσει από ημίχρονο. Έχοντας θωρακίσει τελευταία την άμυνά του θα συνδυάσω τη νίκη του με το no goal.

 

Μπέτις – Μίλαν

Χόρτασε γκολ ο κόσμος της Μπέτις στο πρόσφατο 3-3 με τη Θέλτα. Πέρασε από πολλά κύματα η αναμέτρηση για να καταλήξει στην ισοπαλία. Θα μπορούσε να είχε κερδίσει. Στο Μιλάνο έκανε τη μεγάλη νίκη που χρειαζόταν με 2-1 στο Μιλάνο και σε περίπτωση νέας νίκης απόψε μόνο με θαύμα θα αποκλειστεί. Πάντως δεν βγάζει την ίδια αξιοπιστία τελευταία ανασταλτικά έχοντας δεχτεί γκολ στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια της. Λείπει ο Γκαρσία. Δεν αλλάζει το 3-5-1-1 με τον Σανάμπρια στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω τον Κανάλες. Στα άκρα θα ξεκινήσουν οι Ινούι και Μπουντεμπούζ. Η Μίλαν θέλει μόνο νίκη απόψε και έχει σύμμαχο το μομέντουμ κερδίζοντας κατά σειρά στο πρωτάθλημα Σαμπντόρια, Τζένοα και Ουντινέζε με 3-2, 2-1 και 1-0 αντίστοιχα. Τρία goal/goal στα τέσσερα τελευταία ματς. Λείπουν Μπίγλια, Καλντάρα, Καλάμπρια, Καστιγέχο, Μποναβεντούρα και ο πρώτος σκόρερ Ιγκουαϊν. Ο Κουτρόνε αναμένεται να σηκώσει το βάρος της επίθεσης. Θα άξιζε η κόντρα αν δεν είχε τόσες πολλές απουσίες η Μίλαν. Τώρα σκέφτομαι να πάω στο σύνολο τερμάτων «2-3» που αποτελεί μια πρώτης τάξεως εναλλακτική.

Σε ενδιαφέρει