Κύπελλο Ελλάδας: Οριακή αναμέτρηση στο Καυτανζόγλειο

Με έξι αναμετρήσεις συνεχίζεται το Κύπελλο Ελλάδας και σε όλες αγωνίζονται ομάδες της Σούπερ Λιγκ.
Κύπελλο Ελλάδας: Οριακή αναμέτρηση στο Καυτανζόγλειο

Συνεχίζεται η αγωνιστική δράση για το Κύπελλο Ελλάδας.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι αναμετρήσεις στις οποίες όλες εμπλέκονται ομάδες της Super League.

Ανάλυση

Ηρακλής – Ατρόμητος

Δύσκολη νίκη για το φαβορί της Φούτμπολ Λιγκ επί του Ηροδότου με 1 – 0. Ο λόγος φυσικά για τον Ηρακλή, που είναι και το μεγάλο όνομα της κατηγορίας. Προπονητής της ομάδας είναι ο πολύπειρος, Αλέκος Βοσνιάδης, ενώ αναμένεται πολύς κόσμος για σήμερα, λόγω και του πολύ φθηνού εισιτηρίου, που αρχίζει μόλις από 5 ευρώ. Ο στόχος για τον «Γηραιό» είναι η νίκη, όπως τονίζουν όλοι στον Ηρακλή, αφού σε περίπτωση τριπόντου καθαρίζει και την πρόκριση, αφήνοντας εκτός τους Περιστεριώτες. Παρ’ όλα αυτά, έχουν μείνει εκτός σημαντικοί παίκτες, όπως ο Περόνε, Κανακούδης, Μουμίν, Ντούνης, Ζιαμπάρης κλπ.

Κορυφαίες αποδόσεις για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας  

Σε εξαιρετική κατάσταση συνεχίζει και ο Ατρόμητος, αφού μαζί με τον ΠΑΟΚ είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες στη Σούπερ Λιγκ. Κόντρα στον Πανιώνιο, μπορεί να ήταν καλύτερος χάνοντας ευκαιρίες να πάρει ακόμα μία νίκη, αλλά τελικά αφού δέχθηκε γκολ στο 88’, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 94’ με αυτογκόλ του Μπανανά για το τελικό 2 – 2. Στο Κύπελλο όμως του ήρθαν όλα ανάποδα, αφού έχασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2 – 1 μέσα στο Περιστέρι και αν δεν νικήσει σήμερα, κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό. Έτσι, ο Νταμίρ Κάναντι δεν θα κάνει πολλές αλλαγές, αφού άφησε εκτός μόνο Κιβρακίδη, Μούγιακιτς και Μπουσούλατζιτς. Μέσα έπειτα από καιρό οι Ενσικουλού και Μανούσος.

Εκτίμηση: Στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις, ο Ατρόμητος έχει δεχθεί 4 γκολ και ο Ηρακλής με τον ενθουσιασμό του μπορεί να του προκαλέσει θέματα. GG.

Απόλλων Λάρισας – ΑΕΚ

Από μεγάλη νίκη προέρχεται ο Απόλλωνας Λάρισας στην πρεμιέρα της Φούτμπολ Λιγκ, καθώς έκανε την έκπληξη και επικράτησε 2 – 0 της Κέρκυρας, βέβαια αυτό το αποτέλεσμα δεν αλλάζει πολλά. Ο στόχος είναι η παραμονή για ένα νεανικό σύνολο που έχει προπονητή τον Μαρσέλο Τροΐζι, που έχει συνηθίσει να δουλεύει κατά τη διάρκεια της θητείας με νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Άνετη νίκη για την ΑΕΚ κόντρα στον Άρη, του οποίου επικράτησε 4 – 0 στο άδειο ΟΑΚΑ, χωρίς να δυσκολευτεί στο παραμικρό, ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, που έκανε πάρτι. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει αφήσει στην Αθήνα πάρα πολλούς παίκτες στην Αθήνα και στη Λάρισα θα παραταχθεί με πάρα πολλές αλλαγές, όπως έγινε και στο ματς με τη Λαμία για την 1η αγωνιστική του θεσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και πέρσι στο Κύπελλο Ελλάδας, με την ΑΕΚ να επικρατεί με 7 – 0.

Εκτίμηση: Παρά τις πολλές αλλαγές η ΑΕΚ παραμένει σε άλλο επίπεδο, αφού ο Απόλλων Λάρισας είναι ένα νεανικό σύνολο που θα παλέψει την παραμονή του στη Φούτμπολ Λιγκ. 2 & Over 3,5.

ΑΟΧ/Κισσαμικός – Παναιτωλικός

Στραβοπάτημα για τον ΑΟΧ/Κισσαμικό στην πρεμιέρα της Φούτμπολ Λιγκ αφού έμεινε στο 1 – 1 με τη Σπάρτη εκτός έδρας και πλέον ετοιμάζεται για τα δύο εντός έδρας που έχει στο πρόγραμμά του, αρχής γενομένης κόντρα στον Εργοτέλη. Στην έδρα του είναι πολύ δυνατός ο ΑΟΧ/Κισσαμικός και αναμένεται κόσμος, έπειτα και από σχετικές κινήσεις που έχει κάνει η διοίκηση. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιώργος Πετράκης, γιος του προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα γραφής μέχρι τώρα.

Βρέθηκε πολύ κοντά στη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο, αλλά ο Παναιτωλικός έμεινε στο 1 – 1, δεχόμενος την ισοφάριση στο 93’, αν και πήρε το προβάδισμα με πολύ τυχερό τρόπο. Προερχόταν από μεγάλη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας με 2 – 0. Στην πρεμιέρα του Κυπέλλου ηττήθηκε εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό 1 – 0, σε μια δίκαιη εξέλιξη, αφού οι «πράσινοι» ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτεροι. Ετοιμάζονται πολλές αλλαγές, αφού ακολουθεί σημαντικό εκτός έδρας ματς κόντρα στον Πανιώνιο.

Εκτίμηση: Πρώτα στην άμυνα θα το ρίξει ο Παναιτωλικός για να μην χάσει. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σημειωθεί γκολ, ειδικότερα κόντρα σε δύο ομάδες που θα έχουν πρόβλημα χημείας. 2 – 3 γκολ.

Απόλλων Πόντου – Πανιώνιος

Δεν άντεξε την πίεση του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο ο Απόλλων Πόντου και με δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο, διαμορφώθηκε το τελικό 2 – 0. Για το Κύπελλο η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη έχει δύο εντός έδρας αγώνες, κόντρα σε Πανιώνιο και ΑΕΛ. Μικρό ρόστερ για τους Πόντιους και το γεγονός ότι σε μία εβδομάδα θα έχει τρεις αγώνες θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κρήτη είχε 14 παίκτες!

Σοκ για τον Πανιώνιο κόντρα στον Ατρόμητο, αφού είχε αγκαλιάσει τη νίκη με γκολ στο 88’, αλλά στο 94’ δέχθηκε την ισοφάριση για το τελικό 2 – 2 με αυτογκόλ του Μπανανά. Υπάρχει πρόβλημα ανασταλτικής λειτουργίας, αφού δέχεται γκολ με κάθε πιθανό τρόπο. Το καλό εν όψει του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ότι έχει επικρατήσει για την 1η αγωνιστική της ΑΕΛ με 2 – 0, οπότε έχει περιθώριο για δοκιμές. Επτά παίκτες της ενδεκάδας με τον Ατρόμητο έχουν μείνει εκτός αποστολής.

Εκτίμηση: Ο Πανιώνιος μπορεί να νικήσει και να σκοράρει, παρά τις απουσίες του. Ο Απόλλων Πόντου δεν έχει λύσεις. 2 & Over 1,5.

Σε ενδιαφέρει