Παλμέιρας – Μπόκα Τζ.: Και η… Ρίβερ περιμένει

Πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να έχουμε Ρίβερ - Μπόκα στο μεγάλο τελικό του Λιμπερταδόρες! Το 2-0 του πρώτου αγώνα είναι πλεονέκτημα για τους Αργεντινούς, όμως τα πράγματα δε θα είναι εύκολα απόψε.
boca palmeiras

Ο επαναληπτικός αγώνας για την ημιτελική φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα σε Παλμέιρας και Μπόκα Τζούνιορς διεξάγεται απόψε στο «Allianz Parque Stadium» του Σάο Πάουλο.

Οι γηπεδούχοι για να προκριθούν χρειάζεται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 του πρώτου αγώνα και σίγουρα αυτό απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και -ίσως- τύχη. Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη, έχουν το… μαξιλαράκι των δύο γκολ μαζί τους, όμως πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένοι για να έχουν τη χαρά να αντιμετωπίσουν τη μισητή Ρίβερ στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

*Ισχύει το εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση που το 90λεπτο λήξει 2-0, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

Παλμέιρας – Μπόκα Τζ. : 1 & Under 3,5 (2,10)

Aνάλυση

Απογοήτευση επικρατεί στο στρατόπεδο της Παλμέιρας μετά την ήττα με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Λιμπερταδόρες, ένα σκορ που θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Το να δεχτεί δύο τέρματα στο τελευταίο 7λεπτο του αγώνα ήταν… βαρύ για την ομάδα του Φελίπε Σκολάρι, η οποία μέχρι τότε κρατούσε στα χέρια της μια βολική ισοπαλία. Ο έμπειρος τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή του δύο από τους καλύτερους παίκτες του, αφού απόντες ήταν ο στόπερ Αντόνιο Κάρλος και ο δεξιός μπακ Μάρκος Ρότσα, ενώ ο Λούκας Λίμα που ξεκίνησε από τον πάγκο σήμερα έχει πιθανότητες να βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα, καθώς οι Βραζιλιάνοι έχουν ανάγκη τη δημιουργικότητά του μεσοεπιθετικά. Στο πρωτάθλημα, ο σύλλογος του Σάο Πάουλο παρέμεινε στην κορυφή μετά και από το ισόπαλο 1-1 απέναντι στη Φλαμένγκο, κρατώντας την έτσι στη δεύτερη θέση στο -4, με επτά ματς να απομένουν για το τέλος.

Ο Μιγκέλ Μπόρχα έχει πετύχει τα 9 από τα 20 γκολ της ομάδας του -μέχρι στιγμής- στο Λιμπερταδόρες και σήμερα θα βρεθεί ξανά στην κορυφή.

Τα… ψέματα τελείωσαν! Ο μεγάλος επαναληπτικός του Σάο Πάουλο με ανταγωνιστικές αποδόσεις!

Από την άλλη μεριά, η Μπόκα Τζούνιορς έχει αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα για την πρόκρισή της στο μεγάλο τελικό του Λιμπερταδόρες, μετά την επικράτησή της με 2-0 στον πρώτο αγώνα του «Μπομπονέρα». Μεγάλος πρωταγωνιστής για την πρωταθλήτρια Αργεντινής ήταν ο Νταρίο Μπενεντέτο, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο πέτυχε και τα δύο γκολ των γηπεδούχων (83′ και 88′). Το περασμένο Σάββατο, ο κόουτς Σελότο ξεκούρασε σχεδόν όλους τους βασικούς του στο παιχνίδι πρωταθλήματος στην έδρα της Χιμνάσια Λα Πλάτα, με την ήττα με 2-1 να έρχεται σχεδόν… φυσιολογικά. Το γκολ πέτυχε ο Κριστιάν Εσπινόζα, με την ομάδα του Μπουένος Άιρες να πέφτει στην 9η θέση της βαθμολογίας. Για τη σημερινή αναμέτρηση, ο Σελότο θα βρίσκεται στις εξέδρες του γηπέδου λόγω τιμωρίας και τις εντολές του θα εκτελεί ο βοηθός Γκουστάβο.

Στα αγωνιστικά, ο πρώτος γκολκίπερ Ανδράδα και ο αριστερός μπακ Φάμπρα εξακολουθούν να είναι τραυματίες, ενώ αντιθέτως ο Κριστιάν Παβόν που επέστρεψε στη δράση στο πρώτο παιχνίδι, λογικά σήμερα θα βρεθεί ξανά στην επίθεση μαζί με τους Μάουρο Ζάρατε και Ραμόν Άμπιλα. Πολύ πιθανή είναι η επιστροφή των κεντρικών μέσων Μπάριος, Πάμπλο Πέρες και Ναχιτάν Νάντες για το αποψινό κρίσιμο ματς.

Πιθανές ενδεκάδες

Παλμέιρας (4-3-3)

Βέβερτον
Μάικ
Λουάν
Γκόμεζ
Μπαρμπόσα
Μέλο
Ενρίκε
Λούκας Λίμα
Γουίλιαν
Ντουντού
Μπόρχα

Μπόκα Τζούνιορς (4-1-4-1)

Ρόσι
Χάρα
Ισκιέρδος
Μαγκαγιάν
Ολάσα
Μπάριος
Παβόν
Πέρες
Νάντες
Βίγια
Άμπιλα

Εκτίμηση

Εντός έδρας η Παλμέιρας δύσκολα αντιμετωπίζεται, όμως απόψε οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Το πλεονέκτημα της Μπόκα είναι τεράστιο και θεωρώ ότι η πρωταθλήτρια Αργεντινής έχει την εμπειρία να διαχειριστεί το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Βλέπω οριακή νίκη της Παλμέιρας και πρόκριση της Μπόκα. 1 & Under 3,5

Σε ενδιαφέρει