Λιγκ Καπ Γαλλίας: Οι αλλαγές μπερδεύουν τα δεδομένα

Με δύο αναμετρήσεις συνεχίζεται η διαδικασία του Λιγκ Καπ Γαλλίας.
d

Δύο αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα για τη φάση των «32» του Λιγκ Καπ Γαλλίας.

Η Μονπελιέ υποδέχεται τη Ναντ και το Στρασβούργο φιλοξενεί τη Λιλ, με όλες τις ομάδες να προέρχονται από την πρώτη κατηγορία.

Αγώνας «μια και έξω», καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, ενώ σημειώνεται ότι από τους «16» και μετά μπαίνουν και οι μεγάλοι στη διοργάνωση.

Ανάλυση

Μονπελιέ – Ναντ

* Ο προπονητής της Μονπελιέ, Ζακαριάν, βρέθηκε στον πάγκο της Ναντ από το 2012 έως το 2016 και ανέβασε την ομάδα κατηγορία. Αποχώρησε λόγω διάστασης απόψεων με τον εκκεντρικό ιδιοκτήτη της Ναντ, Κιτά.

Σε τρομερή κατάσταση η Μονπελιέ σε αυτές τις πρώτες 11 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, καθώς διαθέτοντας μία από τις καλύτερες άμυνες με μόλις 7 γκολ παθητικό, έχει βρεθεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, βάζοντας από κάτω μπάτζετ όπως αυτό της Λιόν, της Μαρσέιγ κλπ. Στο τελευταίο της ματς ήτα και πάλι εντυπωσιακή, επικρατώντας της Τουλούζ εκτός έδρας με το ευρύ 3 – 0 και έτσι έμεινε αήττητη για 10η σερί αγωνιστική. Στο 21’ και στο 24’ τα δύο πρώτα της γκολ, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα. Παρά το γεγονός ότι η Μονπελιέ θέλει τη διάκριση στο Κύπελλο, ο προπονητής της ομάδας, ετοιμάζει αλλαγές μέχρι και στη θέση του τερματοφύλακα.

Μάχες επιπέδου Ligue 1 στο Λιγκ Καπ Γαλλίας! Ποιος θα πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης;

Άλλαξε νωρίς προπονητή μέσα στη σεζόν και ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς που είναι πάρα πολύ έμπειρος, έχει αρχίσει και το στρώνει το πράγμα. Ο Βόσνιος προπονητής έχει 2/2 στον πάγκο της Ναντ, καθώς άρχισε με το εντυπωσιακό 4 – 0 επί της Τουλούζ και συνέχισε με 2 – 1 στην έδρα της Αμιάν το περασμένο Σάββατο. Το αρνητικό για την ίδια είναι ότι το πρόγραμμα της τα έφερε έτσι και δίνει δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι μέσα σε πολύ λίγες μέρες. Πριν από τον Χαλίλχοτζις υπήρχε θέμα αμυντικό, καθώς δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστίας της εκτός έδρας. Βέβαια, αυτό συνεχίστηκε και στο τελευταίο. Αλλαγές πολλές και από τη Ναντ, που δίνει μεγαλύτερη βάση στο πρωτάθλημα και λογικό, αφού έχει μείνει πίσω.

Εκτίμηση: Μακριά από σημείο. Ναι, είναι εξαιρετική η Μονπελιέ, αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τις ομάδες που εμφανίζονται στο πρωτάθλημα. Σε τιμές μεγάλου αουτσάιντερ το Over και αυτό θα επιλέξω.

Στρασβούργο – Λιλ

Σκληροτράχηλο το Στρασβούργο, καθώς έχει υποστεί την ήττα σε μόνο ένα ματς από τα 7 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Η αλλαγή συστήματος σε 3 – 5 – 2 προφανώς από τα αποτελέσματα φαίνεται να της ταιριάζει. Στο τελευταίο εκτός έδρας κόντρα στην Γκινγκάμπ πήρε τον βαθμό (1 – 1), ισοφαρίζοντας προς το τέλος του αγώνα, ενώ είχε και χαμένο πέναλτι. Βέβαια, έχει θέμα αμυντικό, καθώς για μια ομάδα που θα παλέψει για την παραμονή της (εκτός απροόπτου) έχει κρατήσει το μηδέν μόλις δύο φορές. Τώρα είναι στην 7η θέση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νιώθει εξασφαλισμένο. Θα έχει αλλαγές στο αποψινό ματς, αλλά όχι κάτι εξτρίμ.

Και μόνο ότι είναι στη 2η θέση του πρωταθλήματος, λέει πάρα πολλά για τη φετινή Λιλ. Έχει 8 νίκες σε 11 αγωνιστικές, ενώ βρίσκεται σε σερί 4 νικών μέσα στον Οκτώβριο. Είναι δεδομένο ότι η περσινή εφιαλτική σεζόν αποτελεί πολύ μακρινό παρελθόν, με τον Γκαλτιέ να έχει δημιουργήσει την ομάδα του όπως εκείνος επιθυμεί, αφού υπενθυμίζουμε ότι πέρσι την ανέλαβε πριν από τα μέσα της σεζόν. Στο τελευταίο επικράτησε 1 – 0 της Καέν, χωρίς να χρειαστεί να πιάσει κάποια σπουδαία απόδοση. Σημείο – κλειδί στην αναμέτρηση είναι ότι την Παρασκευή αντιμετωπίζει την Παρί Σεν Ζερμέν, άρα ο χρόνος ξεκούρασης είναι ελάχιστος. Οι Παριζιάνοι θα είναι απόλυτα ξεκούραστοι, αφού δεν παίζουν ματς Κυπέλλου ακόμα. Ο φετινός τελικός γίνεται στην έδρα της κι αυτό βάζει σε σκέψεις τον Γκαλτιέ, που έκανε λόγο για απλό ροτέισον.

Εκτίμηση: Και πάλι μακριά από σημεία, και πάλι κοντά στα γκολ. Over.

Σε ενδιαφέρει