Α’ Ισπανίας: Πού το πάει η Αλαβές;

Με άλλες τρεις αναμετρήσεις, εκτός του «κλάσικο», ολοκληρώνεται η 10η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Α’ Ισπανίας: Πού το πάει η Αλαβές;

Τρεις αναμετρήσεις, εκτός από το «κλάσικο», περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Η Χετάφε υποδέχεται την Μπέτις, η Αλαβές τη Βιγιαρεάλ και η δράση ολοκληρώνεται με το ματς ανάμεσα στη Σεβίλλη και την Ουέσκα.

Ανάλυση

Χετάφε – Μπέτις

Πήρε τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο μίνι – ντέρμπι της Μαδρίτης η Χετάφε επικρατώντας της Ράγιο Βαγεκάνο με σκορ 2 – 1. Όλα κρίθηκαν σε περίπου 11 λεπτά, καθώς στο 63’ και το 67’ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, δέχθηκε τη μείωση στο 74’, αλλά στη συνέχεια δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, πηγαίνοντας το ματς στο… ξύλο και στα πολλά φάουλ, γεγονός για το οποίο κατηγορείται τελευταία η Χετάφε από τους απ’ έξω. Αυτό ήταν το πρώτο Over στο πρωτάθλημα για την ίδια, αφού είναι κλασική ομάδα των Under. Εκτός από το σημερινό ο βασικός εξτρέμ Πορτίγιο και ο αμυντικός χαφ Μπεργκάρα.

Η καλύτερη μπάλα και οι καλύτερες αποδόσεις παίζουν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν  

Ιστορική νίκη για την Μπέτις, αφού στα κιτάπια της έγραψε ότι επικράτησε μέσα στην έδρα της Μίλαν για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μόλις στο 30’ ο Σανάμπρια σε κενή εστία εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρέινα, ανοίγοντας το σκορ από ασίστ του Λο Σέλσο, ενώ με τρομερό σουτ ο τελευταίος έκανε στο 55’ το 0 – 2. Η Μίλαν μείωσε προς το τέλος, απείλησε και με ισοφάριση, αλλά αυτό που μετράει είναι το θετικό αποτέλεσμα και η σπουδαία εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ωστόσο, για το πρωτάθλημα υπέστη εντός έδρας ήττα – σοκ από τη Βαγιαδολίδ με 1 – 0, καθώς και πάλι είχε αυτή την κυκλοφορία της μπάλας που ήταν τελικά πολύ φλύαρη. Από τα ενδιαφέροντα, το γεγονός ότι η Μπέτις δεν έχει βάλει γκολ στο πρώτο ημίχρονο για το πρωτάθλημα.

Εκτίμηση: Ανεβασμένη ψυχολογία για την Μπέτις, αλλά και με κούραση από το ματς της Πέμπτης. Προσωπικά το αφήνω στην άκρη. Είναι και η Χετάφε μια ομάδα που θα το πάει πάλι στο ποδοσφαιρικό ξύλο για να εξαντλήσει την Μπέτις.

Αλαβές – Βιγιαρεάλ

Το δημιούργημα του Αμπελάρδο είναι απλά για… φίλημα, αφού πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία και μάλιστα για λίγες ώρες την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε μέχρι και στην κορυφή της βαθμολογίας. Για να το πετύχει αυτό, πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Θέλτα με 1 – 0, σκοράροντας στο 58’ από παιδικό λάθος της άμυνας των γηπεδούχων σε στατική φάση και έχοντας με μεγάλο βράδυ τον τερματοφύλακά της Πατσέκο, που έκανε το ματς της ζωής του. Έδωσε με αυτό τον τρόπο συνέχεια στη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης την προηγούμενη αγωνιστική. Έστω και σφίγγοντας τα δόντια θα αγωνιστεί και σήμερα ο γκολκίπερ της ομάδας.

Στο Γιουρόπα Λιγκ μια χαρά τα πάει η Βιγιαρεάλ. Κάνοντας επίδειξη δύναμης και ποιότητας, επικράτησε της Ραπίντ Βιέννης με σκορ 5 – 0 και πήρε την πρώτη της φετινή εντός έδρας νίκη για όλους τους θεσμούς. Και μόνο αυτό αποκαλύπτει τα πολλά προβλήματα που έχει η φετινή Βιγιαρεάλ, που παρά το αξιόλογο ρόστερ το οποίο διαθέτει είναι μόλις έναν πόντο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, μόλις στους 9 βαθμούς και έχει μείνει πάρα πολύ πίσω. Για το πρωτάθλημα, με πολύ καλή εμφάνιση κατάφερε να πάρει βαθμό εντός έδρας κόντρα στην Ατλέτικο (1 – 1) και βάσει εμφάνισης, μάλλον αυτή ήταν η ομάδα που θα έπρεπε να νικήσει. Εκτός ο Μπάκα για το σημερινό, όπως και οι… γνωστοί, Μπρούνο Σοριάνο και Φουέγο.

Εκτίμηση: Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολο να κοντράρεις τη ρέντα, που είναι με το μέρος της Αλαβές. Αλλά και η Βιγιαρεάλ έχει ανεβασμένη ψυχολογία και καλύτερο ρόστερ. Χ.

Σεβίλλη – Ουέσκα

Πήγε στο «Καμπ Νου» για να κάνει το δικό της παιχνίδι και όχι με βαθμοθηρικούς σκοπούς και στο 10’ ήταν πίσω στο σκορ με 2 – 0, καθώς ο Μέσι ήταν σε εξαιρετικό βράδυ, έχοντας ασίστ και γκολ. Ωστόσο, ο τραυματισμός του Αργεντινού πάγωσε τα πάντα, η ίδια η Σεβίλλη βρήκε απέναντί της και τον εξαιρετικό Τερ Στέγκεν, οπότε δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο ματς, παρά μόνο να το διασκεδάσει με εκατέρωθεν επιθέσεις. Τελικό αποτέλεσμα 4 – 2. Για το Γιουρόπα Λιγκ δεν χωρά καμία κριτική το ματς με την Ακίσασπορ (6 – 0), στην οποία χρησιμοποιήθηκαν και παίκτες που δεν λογίζονται ως βασικοί. Τρομερό στατιστικό: Έχει δώσει 19 ματς τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και έχει 50(!) γκολ. Μοναδικός τραυματίας ο Γκοναλόν, αφού επέστρεψαν οι δύο μπακ, Εσκουδέρο και Μερκάδο.

Πραγματικά, αν σωθεί η φετινή Ουέσκα θα είναι ένα μεγάλο αθλητικό θαύμα. Ντεμπούτο για τον νέο προπονητή της ομάδας, Φρανθίσκο, και αναμενόμενη ήττα από την εκπληκτική Εσπανιόλ με 2 – 0 εντός έδρας. Είχε δύο καλές ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα με όπλο τον ενθουσιασμό της, αλλά στο τέλος η πραγματικά καλύτερη ομάδα νίκησε. Αυτό ήταν το 8ο ματς χωρίς και η 6η ήττα της. Δεν μπορούν να ειπωθούν και πολλά για την κατάστασή της, αφού ήταν δεδομένα το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό και αυτό φανερώνεται εντός γηπέδου, καθώς δεν έγινε και τίποτα ουσιαστικό το καλοκαίρι, προκειμένου να διαμορφωθεί διαφορετική κατάσταση.

Εκτίμηση: Μόνο με το Over 3,5 μπορεί να ασχοληθεί κανείς σε αυτή την αναμέτρηση και ελπίζοντας ότι η Σεβίλλη δεν θα βάλει φρένο.

Σε ενδιαφέρει