Ευρωλίγκα: Επιστρέφει στις νίκες ο Ολυμπιακός

Η κακή παρένθεση της εντός έδρας βαριάς ήττας από τη Μιλάνο κλείνει απόψε για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι το φαβορί κόντρα στη Μακάμπι.
Ευρωλίγκα: Επιστρέφει στις νίκες ο Ολυμπιακός

Με πέντε σπουδαίες μάχες ανοίγει απόψε η τέταρτη αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Φαβορί Ολυμπιακός, Μιλάνο και Ρεάλ. Εμφύλιος στην Τουρκία. Εξοδος κινδύνου για την Μπασκόνια.

Ανάλυση

Εφές – Φενέρμπαχτσε

Μεγάλο διπλό για την Εφές επί της Κίμκι που φέρνει το ρεκόρ στο 2-1 στη διοργάνωση. Ακολούθησε το άνετο 86-62 επί της Μπάνβιτ για να αποδείξει σε πόσο καλή κατάσταση βρίσκεται και πόσο ενισχυμένη είναι φέτος. Μοναδικό μελανό σημείο ως τώρα στη σεζόν το ότι επιτρέπει πάνω από 80 πόντους. Φέτος επιβλήθηκε τη Φενέρ στο Σούπερ Καπ Τουρκίας με 65-62. Η Φενέρ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας μόνο νίκες στη σεζόν παίζοντας τρομερά ισορροπημένο μπάσκετ με οδηγούς Ντίξον και Σλούκα. Νίκη επί της Μπουγιουκτσεκμέτσε στο πρωτάθλημα με 98-69. Εγινε και ροτέισον από τον Ομπράντοβιτς. Το απόλυτο στη φετινή Ευρωλίγκα με πιο πρόσφατο το διπλό στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις. Αγκάθι ο σοβαρός τραυματισμός του Ενις. Απέκτησε για να καλύψει το κενό τον Γκριν. Σπουδαία μάχη ανάμεσα σε δύο άκρως φορμαρισμένες ομάδες και… πατριωτάκια. Δεν έχουν να κρύψουν τίποτα η μία από την άλλη. Ηδη η Εφές έχει κερδίσει φέτος τη Φενέρ μια φορά και θέλει να το πράξει εκ νέου. Ο Ομπράντοβιτς είναι πολύ εγωιστής για να χάσει εκ νέου, αλλά έχω την αίσθηση πως η μάχη θα οδηγηθεί στις λεπτομέρειες. Ως εκ τούτου οι 4,5 πόντοι που δίνονται στην Εφές ίσως να κρίνονται και πολλοί οδηγώντας στον άσο.

 

Μπάγερν – Μπασκόνια

Η Μπάγερν σπατάλησε τεράστιες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα να βγάλει κούραση κόντρα στην Μπάρτσα χάνοντας με 83-73. Ακολούθησε η νίκη επί της Βόννης στην Μπουντεσλίγκα με 102-91. Περισσότερο ως αποφόρτιση το αντιμετώπισε. Η Μπασκόνια σαφέστατα διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία από τους Γερμανούς και ως τώρα παίζει φοβερά επιθετικό μπάσκετ. Βέβαια αυτό δεν της βγαίνει σε καλό κόντρα στις πολύ πιο έτοιμες και δουλεμένες ομάδες. Ε   τσι ηττήθηκε από Ολυμπιακό και Ρεάλ κολλητά παίζοντας άμυνα με τα μάτια. Ξέσπασε στη Μούρθια εν συνεχεία για το πρωτάθλημα Ισπανίας με 93-49. Δεν θέλει με τίποτα να τριτώσει το κακό στη διοργάνωση απόψε. Περιμένω από τους Βάσκους να φτάσουν στη νίκη, αλλά σε καμία περίπτωση αυτή δεν είναι για 1.40. Στο στυλ παιχνιδιού των δύο ομάδων δείχνει τον δρόμο οδηγώντας στο over 161,5.

Μιλάνο – Κίμκι

Η Μιλάνο δείχνει ικανή φέτος για τη μεγάλη υπέρβαση. Η αλήθεια είναι πως έχει ρίξει πολύ χρήμα και με τον Πιανιτζιάνι στον πάγκο για ακόμα μία σεζόν μπορεί να δουλέψει προς τη σωστή κατεύθυνση. Απίστευτο διπλό επί του Ολυμπιακού με 99-72 ρεφάροντας την ήττα από τη Ρεάλ. Ακολούθησε το άνετο 107-83 κόντρα στην Πιστόια για τη Legabasket. Ο Τζέιμς ταιριάζει γάντι στη φιλοσοφία της και την οδηγεί εκ του ασφαλούς μέχρι τώρα. Βέβαια χρειάζεται και η διάρκεια που της έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Η Κίμκι δεν μπορεί με τίποτα να σταθεροποιήσει την απόδοσή της σε υψηλό επίπεδο. Λογικό, αφού τα πάντα κινούνται γύρο από τον Σβεντ. Ολομόναχος ο Ρώσος δεν μπορεί να κερδίσει τους πάντες. Πόνεσε πολύ η εντός έδρας ήττα από την Εφές με 85-84, αφού προηγήθηκε με έναν πόντο, έχασε δύο βολές και δέχτηκε καλάθι στη λήξη. Στη συνέχισε επιβλήθηκε της Πάρμα στη VTB με 80-70. Τέσσερις φορές έχει αντιμετωπίσει τη Μιλάνο και μετράει τρεις νίκες. Στη φάση που βρίσκονται οι δύο ομάδες το μομέντουμ δείχνει άσο. Η Μιλάνο έχει πάρει φόρα και παραγωγικά κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Λογικά θα επιβληθεί της Κίμκι καλύπτοντας και το χάντικαπ των τεσσάρων πόντων.

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τ.Α.

Φαίνεται πως το μεγάλο διπλό επί της Μπασκόνια εξουθένωσε τον Ολυμπιακό και δεν άφησε πολύ βενζίνη στο ντεπόζιτο για το ματς με τη Μιλάνο. Είχαμε χρόνια να δούμε τόσο κακή εμφάνιση στο ΣΕΦ. Βαριά ήττα από τους Ιταλούς με 99-75. Ο Τζέιμς τα έβαζε από παντού. Πάλεψαν Σπανούλης και Πρίντεζης. Ακολούθησε άνετη νίκη κόντρα στην Ήφαιστο για το πρωτάθλημα με 83-46. Μόνο μία ήττα ως τώρα στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Κόντρα στη Μακάμπι μετράει τρεις διαδοχικές νίκες. Σε καμία δεν επέτρεψε πάνω από 71 πόντους. Από νωρίς στα βάσανα έχει μπει η Μακάμπι. Μεγάλη ενίσχυση το καλοκαίρι, καλές εμφανίσεις στα φιλικά, αλλά ξεκίνημα με δύο ήττες στην Ευρωλίγκα. Επρεπε απαραιτήτως να κερδίσει στο τρίτο ματς με την Μπούντουτσνοστ εκτός έδρας και τα κατάφερε δείχνοντας χαρακτήρα. Η ομάδα το Σπάχια έφτασε στη νίκη με 78-68 πραγματοποιώντας καταπληκτική τέταρτη περίοδο. Ακολούθησε η εγχώρια νίκη επί της Μπερ Σεβά με 66-64. Κράτησε δυνάμεις για να παλέψει το σημερινό στο ΣΕΦ. Φαβορί μεν ο Ολυμπιακός, αλλά οι 9 πόντοι είναι πολύ πονηροί. Δεν βγαίνει εύκολα άκρη με αυτή τη Μακάμπι λόγω των πολλών Αμερικανών που διαθέτει. Είναι ομάδα μέρας. Μοναδική μου επιλογή το over 82,5 στους πόντους του Ολυμπιακού.

Ρεάλ – Μπούντουτσνοστ

Η πιο άνιση μάχη του σημερινού προγράμματος. Η Ρεάλ έχει βάλει το πόδι στο γκάζι και σαρώνει τα πάντα στον διάβα της. Πραγματικά δείχνει ασταμάτητη αυτή την περίοδο πετώντας από νίκη σε νίκη και έχοντας τον Γιουλ σε τρομερή κατάσταση. Βέβαια δεν είναι μόνο αυτός. Ο Ρούντι παίζει σαν έφηβος, ο Φακούντο εξελίσσεται σε παίκτης πρώτης γραμμής και ο Ράντολφ αποτελεί εγγύηση. Μετά το 97-79 επί της Μπασκόνια για την Ευρωλίγκα καθάρισε και την Ομπραντόιρο εκτός έδρας με 86-73 στο πρωτάθλημα χωρίς να φορτσάρει. Top επίθεση στην Ευρώπη μέχρι τώρα. Η ενίσχυσή της δεν ήταν μεγάλη, αλλά έδωσε τεράστιο βάθος και ο Λάσο τρίβει τα χέρια του. Φτωχός συγγενής η άπειρη Μπούντουτσνοστ. Δεν έχει την ποιότητα να ανταπεξέλθει σε τόσο απαιτητικά ματς και σε τόσο συχνές αναμετρήσεις που φέρνουν κούραση. Για τρεις περιόδους κέρδισε τη Μακάμπι. Κατέρρευσε στην τέταρτη και ηττήθηκε με 78-68. Χειρότερη επίθεση στην Ευρωλίγκα. Φιλότιμη, αλλά μέχρι εκεί. Δικαιολογημένες οι τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Τουλάχιστον χαμογέλασε στην Αδριατική Λίγκα κερδίζοντας με 79-59 την Μπούντουτσνοστ. Καλοί-χρυσοί ι δύο Κλαρκ και ο Σέχοβιτς, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορεί να κοιτάξει με τίποτα στα μάτια τη Ρεάλ. Το θέμα είναι να ηττηθεί με όρο γίνεται μικρότερη διαφορά. Προσωπικά σκέφτομαι να ρισκάρω με το under 166,5 θεωρώντας πως δύσκολα οι φιλοξενούμενοι θα ξεπεράσουν τους 65 πόντους.

Σε ενδιαφέρει