Γιουρόπα Λιγκ (1ος όμιλος): Θέλει νίκη για να μείνει ζωντανή ΑΕΚ Λάρνακας

Τους πρώτους βαθμούς τους στον 1ο όμιλο ψάχνουν η ΑΕΚ Λάρνακας και η Λουντογκόρετς, ενώ η Λεβερκούζεν θέλει να τελειώνει με την υπόθεση – πρόκριση.
Γιουρόπα Λιγκ (1ος όμιλος): Θέλει νίκη για να μείνει ζωντανή ΑΕΚ Λάρνακας

Τη Λουντογκόρετς φιλοξενεί η ΑΕΚ Λάρνακας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου και στόχος και των δύο ομάδων είναι δίχως άλλο οι πρώτοι τους βαθμοί στο γκρουπ.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Λεβερκούζεν δοκιμάζεται στη Ζυρίχη με τους Γερμανούς να στοχεύουν την τρίτη τους νίκη ώστε να τελειώνουν την υπόθεση της πρόκρισης.

Ανάλυση

ΑΕΚ Λάρνακας – Λουντογκόρετς

Μπορεί η… ούγια να γράφει νίκη με σκορ 3 – 0 επί της Δόξας Κατωκοπιάς, αλλά στην πραγματικότητα η ΑΕΚ Λάρνακας δυσκολεύτηκε να πάρει το τρίποντο, όπως παραδέχθηκαν όλοι. Μέχρι το 75’ οι δύο ομάδες ήταν στο 0 – 0 με την ΑΕΚ να ανοίγει τελικά το σκορ σε εκείνο το χρονικό σημείο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…Για το Γιουρόπα Λιγκ η παρουσία της ήταν καλή στα δύο πρώτα ματς, αλλά έχασε από τη Ζυρίχη με 1 – 0 με τη μοναδική φάση των Ελβετών στην Κύπρο, ενώ στη Γερμανία άνοιξε το σκορ, με τους Αλάριο και Μπραντ να αναλαμβάνουν δράση για το τελικά 4 – 2. Τέσσερις απουσίες για το σημερινό, καθώς εκτός είναι οι Λάμπαν, Αντωνιάδης, Κάσες και Μοϊσόφ.

Θα μπορέσει η ΑΕΚ Λάρνακας να πάρει την πρώτη της νίκη στο θεσμό;

Χαμούλης στη Λουντογκόρετς, με τους Βούλγαρους ενώ τα έχουν όλα… λυμένα να βρίσκουν προβλήματα από το πουθενά και να προχωρούν σε αλλαγές. Κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας σημείωσε την 8η νίκη της στα 9 τελευταία ματς του πρωταθλήματος (2 – 1), ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά με τον αγώνα, παραιτήθηκε ο Πάουλο Αουτουόρι, αφού την προηγούμενη εβδομάδα απολύθηκε ο τεχνικός διευθυντής, Μετόντι Τομάνοφ. Προπονητής απόψε θα είναι ο προπονητής της Κ-21, Άντονι Ζντράβκοβ και αναζητείται ο μόνιμος διάδοχος. Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα στην Κύπρο. Δύο οριακές ήττες έχει υποστεί στον όμιλο. Εντός με τη Λεβερκούζεν (2 – 3) ενώ στο 31’ είχε προηγηθεί με 2 – 0, αλλά δέχθηκε την ανατροπή, ενώ στην Ελβετία με τη Ζυρίχη δέχθηκε γκολ στο 84’ για την ήττα με 1 – 0.

Εκτίμηση: Αυτός ο χαμός στη Λουντογκόρετς ενδεχομένως να λειτουργούσε και ευεργετικά, αλλά η ομάδα πήγαινε «τρένο» και τελικά ίσως οι παίκτες να επηρεαστούν αρνητικά. Η ΑΕΚ έχει επικρατήσει καλύτερων αντιπάλων μέσα στην Κύπρο. Άσος.

[image 2]

Ζυρίχη – Μπάγερ Λεβερκούζεν

Σε τρομερή κατάσταση η Ζυρίχη, δείχνοντας ότι το «φτωχό» ξεκίνημα της φετινής σεζόν ήταν απολύτως ποδοσφαιρικό από τη στιγμή που δεν ήταν ακόμα έτοιμη. Είναι αήττητη από την 1η Σεπτεμβρίου, με 5 νίκες και 3 ισοπαλίες και μάλιστα δεν παίζει πια μόνο άμυνα, αλλά έχει βάλει κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι της που την κάνουν πιο ελκυστική. Στο πρώτο ματς μετά τη διακοπή, έμεινε στο 3 – 3 με τη Γιουνγκ Μπόις, σε ένα αποτέλεσμα που μπορεί να το θεωρήσει τελικά κακό, από τη στιγμή που η Ζυρίχη προηγήθηκε και με 3 – 1 στο 58’. Τελικά, μέχρι το 69’ είχε ισοφαριστεί. Στο Γιουρόπα έχει πετύχει δύο σπουδαίες νίκες με 1 – 0 στην Κύπρο και στην έδρα της επί της Λουντογκόρετς, έτσι έχει αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης έναντι αυτών των αντιπάλων. Προφανώς κόντρα στην Μπάγερ δεν είναι το φαβορί.

Σταθερώς… ασταθής η Μπάγερ Λεβερκούζεν, που δεν μπόρεσε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική να επικρατήσει και παραμένει με μόλις 8 βαθμούς στη 13η θέση. Υποδέχθηκε το Ανόβερο και από τη στιγμή που μόλις στο 7’ δεν μπόρεσε να σκοράρει με πέναλτι, έμεινε πίσω στο σκορ στο 25’. Ισοφάρισε στο 34’, 1 – 2 στο 54’ και τελικά έσωσε τουλάχιστον τον βαθμό με γκολ του Μπελαράμπι στο 90’. Με αυτά και με αυτά υπάρχει απολύτως λογικά μουρμούρα για τον προπονητή, Χάικο Χέρλιχ, οπότε αναμένονται με ενδιαφέρον τα επόμενα αποτελέσματά της. Θα κάνει αλλαγές ο τεχνικός της ομάδας, επέστρεψε στην αποστολή ο Ρέτσος, έπειτα από αρκετά μεγάλο διάστημα απουσίας, αλλά λείπει ο Τα.

Εκτίμηση: Με αυτή τη Λεβερκούζεν δεν μπλέκω σε σημεία. Μόνο σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Να δέχεται γκολ και να σκοράρει εύκολα. GG.

Σε ενδιαφέρει