Α’ Ιταλίας: Δοκιμασία στο Ταρντίνι για τη Λάτσιο

Εξοδος κινδύνου για τη Λάτσιο στην σκληρή έδρα της ανεβασμένης Πάρμα. Νέο ξεκίνημα ψάχνει η Αταλάντα. Μάχη επιβίωσης στο Φροζινόνε.
imobile

Στην σκιά του μεγάλου τοπικού ντέρμπι μίσους ανάμεσα στην Ίντερ και τη Μίλαν διεξάγονται απόψε πέντε αγώνες στα πλαίσια της ένατης αγωνιστικής του Καμπιονάτο.

Ανάλυση

Φροζινόνε – Έμπολι

Μόλις έναν βαθμό ως τώρα έχει μαζέψει η Φροζινόνε. Είναι ξεκάθαρο πως δεν ανήκει στη μεγάλη κατηγορία. Πάντως στα τελευταία ματς κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια μέχρι ενός σημείου την Τζένοα χάνοντας με 2-1 και την Τορίνο υποκύπτοντας με 3-2. Πέντε κολλητές ήττες. Οι τέσσερις με over. Άμυνα καφενειακού επιπέδου. Μια θέση ψηλότερα βρίσκεται η Έμπολι, αλλά έχει αβαντάζ τεσσάρων βαθμών. Τουλάχιστον έχει πάρει νίκη. Αγνοεί το τρίποντο εδώ και έξι αγώνες. Πιο πρόσφατο το 0-2 από τη Ρόμα εντός έδρας. Τρία σερί under. Στο αντίστοιχο περσινό ματς των δύο ομάδων για τη δεύτερη κατηγορία η Έμπολι επιβλήθηκε με 4-2 Η αλήθεια είναι πως εμπνέει μεγαλύτερη σιγουριά, αλλά όχι και να δίνεται φαβορί. Έλεος…

Η ένατη αγωνιστική του Καμπιονάτο με πληθώρα ειδικών στοιχημάτων 

Μπολόνια – Τορίνο

Αδικείται η Μπολόνια από την ήττα στη Σαρδηνία με 2-0 από την Κάλιαρι. Παραμένει πάντως εκτός επικίνδυνης ζώνης. Μαχητική ομάδα. Εντός έδρας μεταμορφώνεται και… χτυπάει όλα τα ματς. Μάλιστα έχει δυο σερί νίκες σε αυτή κόντρα σε Ρόμα και Ουντινέζε. Συμπλήρωσε τέσσερα διαδοχικά ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Με 3-5-2 απόψε και τους Φαλτσινέλι – Σανταντέρ στην επίθεση. Η Τορίνο ξέφυγε από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας μετά τις κολλητές νίκες με 1-0 κόντρα στην Κιέβο και 3-2 επί της Φροζινόνε. Παραμένει αήττητη στις τέσσερις φετινές της εξόδους με μία νίκη και τρεις ισοπαλίες. Οι τρεις πιο πρόσφατες συνοδεύτηκαν από under. Στις πέντε τελευταίες επισκέψεις της στο Νταλ’Αρα μετράει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μόις μία ήττα. Από τη μία η Μπολόνια που βγάζει ενέργεια εντός, παίζει επιθετικά και σκοράρει. Από την άλλη η Τορίνο με τη θετική πρόσφατη παράδοση και με τις ταχύτατες κόντρες. Προς 1-1, πιθανό goal/goal.

Κιέβο – Αταλάντα

Τελευταία και καταϊδρωμένη η Κιέβο. Λόγω της τιμωρίας που κουβαλάει από το ξεκίνημα της σεζόν βρίσκεται στ -1 και η πίεση είναι τεράστια. Τέσσερις κολλητές ήττες. Πιο πρόσφατο το 3-1 από τη Μίλαν. Μείωσε με τον Πελισιέ στο τέλος. Η διοίκηση απομάκρυνε τον Ντ’ Ανα και τη θέση του πήρε ο έμπειρος Βεντούρα που θα ντεμπουτάρει απόψε. Τρία under και no goal στα τέσσερα τελευταία ματς. Ακόμα δεν έχει κάνει σεφτέ εντός έδρας στη σεζόν. Η Αταλάντα έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά δεν τις φανερώνει στο χορτάρι. Σκιά του περσινού της εαυτού. Ηττα-σοκ εντός έδρας από τη Σαμπντόρια, στο ματς που άπαντες μιλούσαν για νέο ξεκίνημα. Πέμπτη αναμέτρηση χωρίς νίκη και τρίτο ματς χωρίς να βρει δίχτυα. Διάχυτος  προβληματισμός. Δύο ήττες και δυο ισοπαλίες μέχρι τώρα εκτός έδρας στο φετινό Καμπιoνάτο. Πέντε ματς αήττητη κόντρα στην Κιέβο ανεξαρτήτως έδρας με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Μπορεί να διευρύνει το σερί, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται δεν μπορώ να επιλέξω διπλό στο αστείο 1.60.

Πάρμα – Λάτσιο

Στα καλύτερά της η Πάρμα με τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία και αποκορύφωμα το πρόσφατο εκτός έδρας 3-1 επί της Τζένοα. Μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ , αλλά αντέδρασε άμεσα και μέχρι το 30’ πέτυχε τρία γκολ με Ριγκόνι, Σιλιγκάρντι και Τσεράβολο. Οι δύο τελευταίοι μαζί με τον Ντι Γκαούντιο σηκώνουν το βάρος της επίθεσης στο 4-3-3 του Αβέρσα. Τέσσερα no goal στα πέντε τελευταία. Με νίκη προσπερνάει τη Λάτσιο και βλέπει τετράδα. Πολλές και σοβαρές οι απουσίες. Θα λείουν Καλαϊό, Σιεράλτα, Ντιμάρκο, Γκράσι, Ζερβινιό, Μουνάρι και Ντα Κρουζ. Οι φιλοξενούμενοι ξεπέρασαν τις ήττες από Ρόμα για το πρωτάθλημα και Φρανκφούρτη στο Γιουρόπα κερδίζοντας με 1-0 τη Φιορεντίνα. Σκόρερ ο συνήθης ύποπτος Ιμόμπιλε στο 37’. Σημαντικό και το ότι κράτησε απαραβίαστη την εστία της μετά από πέντε αγώνες και ισάριθμα goal/goal. Δεδομένο το 3-5-2 με Καϊσέδο και Ιμόμπιλε στην επίθεση. Πολύ καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια κόντρα στην Πάρμα με πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες ανεξαρτήτως έδρας. Αμφίσκορα τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα μεταξύ τους. Δεν αποκλείω να δούμε ακόμα ένα απόψε. Πάντως διπλό στο 1.60 δεν θα έπαιζα που να με πληρώνανε.

Φιορεντίνα – Κάλιαρι

Δίκαιη σε γενικές γραμμές ήττα για τη Φιορεντίνα στη Ρώμη από τη Λάτσιο με 1-0. Επαιξε κυρίως για τον βαθμό και το πλήρωσε. Εκτός έδρας μπορεί ακόμα να μην έχει νίκη στη σεζόν, αλλά στο σπίτι της δαγκώνει μετρώντας ο απόλυτο σε τέσσερις αγώνες με τέρματα 12-1. Μάλιστα στα τρία πιο πρόσφατα κράτησε απαραβίαστη την εστία της. Καθαρό 4-3-3 με ακραίους τους Κιέζα και Πιάτσα, ενώ στην κορυφή θα ξεκινήσει ο Σιμεόνε. Χαμόγελα στην Κάλιαρι μετά από τέσσερις αγώνες. Νίκη επί της Μπολόνια με 2-0 Ο Πέδρο στο 22’ άνοιξε το σκορ και ο Παβολέτι στο 68’ σφράγισε τη νίκη. Το 4-3-1-2 της ταιριάζει περισσότερο. Επιθετικό δίδυμο οι Παβολέτι και Πέδρο. Έξι διαδοχικά under. Τα πέντε συνοδεύτηκαν από no goal. Το αξιοσημείωτο στο συγκεκριμένο ζευγάρι είναι ότι στις έξι τελευταίες συναντήσεις τους σε Φλωρεντία και Σαρδηνία μόνο μία φορά κατάφερε να χαμογελάσει γηπεδούχος. Εμφανίστηκαν πέντε διπλά. Δεν έχω όμως ικανούς τους φιλοξενούμενους για τέτοιο μπαμ.

Σε ενδιαφέρει