Γαλλία: Έχει την ευκαιρία της η Μαρσέιγ

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 10η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος
marseille sanson

Πέφτει η αυλαία για τη 10η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος με τρεις αναμετρήσεις.

Η Μονπελιέ αντιμετωπίζει την Μπορντό, η Σεντ Ετιέν φιλοξενεί τη Ρεν και η Νις τη Μαρσέιγ.

Ανάλυση

Μονπελιέ – Μπορντό

Η Μονπελιέ είναι ίσως η πιο σταθερή ομάδα από άποψη αποτελεσμάτων στη Γαλλία, φυσικά μετά την Παρί. Έχει μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή στην πρεμιέρα και από τότε κάνει… φανταρικό, πηγαίνοντας μία – μία. Μία νίκη – μία ισαπαλία! Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, έχει φτάσει τώρα στην 4η θέση, ενώ βρέθηκε και στην 3η από την οποία έπεσε λόγω της νίκης της Λιόν. Στο τελευταίο πριν από τη διακοπή φιλοξενήθηκε από την Γκινγκάμπ, μένοντας στο 1 – 1, με τους γηπεδούχους να παίζουν με 10 παίκτες από το 7’ και τη Μονπελιέ να το εκμεταλλεύεται ανοίγοντας το σκορ στο 30’. Ωστόσο, στο 39’ η αριθμητική ανισορροπία αποκαταστάθηκε και η ισοφάρισε ήρθε στο 64’. Σύμφωνα με τη συνήθειά της, στο πρόγραμμα έχει τώρα νίκη. Στην έδρα της μετρά δύο σερί νίκες, χωρίς να δεχθεί γκολ.

Η Γαλλία παίζει με τις καλύτερες αποδόσεις 

Σε εξαιρετικό μομέντουμ εσχάτως η Μπορντό, καθώς μετρά σερί 5 αγώνων χωρίς ήττα. Στο τελευταίο ματς πριν από τη διακοπή έκανε επίδειξη ισχύος κόντρα στη Ναντ, καθώς στο 7’ ήταν μπροστά στο σκορ με 2 – 0 και «καθάρισε» οριστικά τη νίκη στο 42’ με εκτέλεση πέναλτι, με το οποίο διαμορφώθηκε το 3 – 0. Στο πολύ θετικό της όλης ιστορίας είναι η αμυντική της βελτίωση, αφού στα τρία τελευταία έχει κρατήσει το μηδέν ενώ στο αμέσως προηγούμενο από αυτά ναι μεν δέχθηκε γκολ από την Γκινγκάμπ (1 – 3), αλλά ήταν από πέναλτι και δεν της στοίχισε στο παραμικρό.

Εκτίμηση: Εξαιρετικά βελτιωμένες ομάδες που δίνουν και βαρύτητα στην άμυνα. Έχει πολύ Χ το ματς, προσωπικά μένω μακριά.

Σεντ Ετιέν – Ρεν

Τη… σκότωσε ο πρώην τη Σεντ Ετιέν στο τελευταίο ματς πριν από τη διακοπή. Με τον Μπαμπά, που πέρυσι άνηκε στο ρόστερ της, η Λιλ επικράτησε εντός έδρας των «στεφανουά» με 3 – 1 και έτσι τέθηκε άδοξο τέλος σε ένα σερί που είχαν φτιάξει. Αυτό ήταν σερί τριών νικών στις οποίες σκόραρε σε όλες από δύο γκολ και πάνω, αλλά μόνο η Μονακό που είναι σε κακή κατάσταση δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία της. Σταθερή η πορεία της όπως και οι αριθμοί της, αφού έχει σκοράρει 11 γκολ και έχει δεχθεί 12, 4 εκ των οποίων από την Παρί, οπότε μικρό το κακό.

Από την άλλη, ευτυχώς για τη Ρεν που βρέθηκε στο δρόμο της η Μονακό της οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας με 2 – 1. Σημαντικό ρόλο στις… εξελίξεις έπαιξε η αποβολή του Ράγκι στο 45’, οπότε οι Μονεγάσκοι αναγκάστηκαν να παίξουν όλο το υπόλοιπο ματς με 10 παίκτες. Έτρεχε σερί 4 αγώνων χωρίς νίκη, εκ των οποίων τα 3 ήταν ήττες, στις οποίες δέχθηκε πάνω από το δύο γκολ. Αρχίζει σιγά – σιγά να βρίσκει ρυθμό και ο Μπεν Αρφά που ήταν το δυνατό μεταγραφικό της απόκτημα.

Εκτίμηση: Δύο ομάδες που δέχονται σταθερά γκολ. Γιατί όχι και τώρα; Σε τιμές αουτσάιντερ το Over 2,5.

Νις – Μαρσέιγ

Δώσ’ της χώρο και πάρ’ της την ψυχή. Αυτό θέλει η Νις του Πατρίκ Βιεϊρά, καθώς είναι μια πραγματικότητα το γεγονός ότι αποδίδει πολύ καλύτερα εκτός παρά εντός έδρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει μόλις μία νίκη στο «σπίτι» της επί της Ρεν (2 – 1) και τα υπόλοιπα τρία ματς συνοδεύτηκαν από ήττες, ενώ εκτός έχει μόλις μία ήττα, δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Προέρχεται από εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Τουλούζ με την οποία έμεινε στο 1 – 1. Προηγήθηκε στο 29’, ισοφαρίστηκε στο 54’ από τον Ντοσεβί.

Σταθερώς… στην αστάθεια η Μαρσέιγ. Για κάθε νίκη, ακολουθεί μία ήττα και φυσικά με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να στοχεύει ψηλά. Μετά την ταπεινωτική της ήττα από τη Λιλ με 3 – 0, ακολούθησε η νίκη και μάλιστα εύκολα, χωρίς άγχος επί της Καέν με 2 – 0. Σκόρερ ο Μήτρογλου στο 36’ και ο Τοβέν στο 45’, με τους Μασσαλούς να «καθαρίζουν» με συνοπτικές διαδικασίες. Μόλις μία νίκη εκτός έδρας για τη Μαρσέιγ, αυτή κόντρα στη Μονακό με το γκολ του Ζερμέν στο 89’. Είναι στην 4η θέση και θέλει τη νίκη για να βάλει από κάτω τη Λιόν που είναι αυτή τη στιγμή 3η.

Εκτίμηση: Η Μαρσέιγ είναι καλύτερη ομάδα και έχει την ευκαιρία να κάνει το διπλό κόντρα στη Νις που δεν μπορεί μέσα στο σπίτι της. Διπλό.

Σε ενδιαφέρει