Σούπερ Λίγκα: Δοκιμασία για τον Ολυμπιακό στην Κρήτη

Δυνατό τεστ κόντρα στον νέο ΟΦΗ για τον Ολυμπιακό στο «Γεντί Κουλέ».
thumbnail   ofi olympiakos

Δύσκολη εκτός έδρας δοκιμασία για τον Ολυμπιακό στην Κρήτη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν έναν διψασμένο για τη νίκη ΟΦΗ, καθώς δεν έχει ακόμα τρίποντο και επιπλέον είναι το πρώτο ματς της νέας διοίκησης του Μιχάλη Μπούση.

Το σημερινό πρόγραμμα ανοίγει με το Λεβαδειακός – Ξάνθη.

Ανάλυση

ΟΦΗ – Ολυμπιακός

Το ενδιαφέρον για τον ΟΦΗ έχει περάσει εκτός τεσσάρων γραμμών, αφού με κάθε επισημότητα πλέον, νέο αφεντικό της ομάδας είναι ο Μιχάλης Μπούσης, γεγονός που γεμίζει με μεγάλη αισιοδοξία τους πάντες στον κρητικό σύλλογο, αφού στηρίζεται από παλαίμαχους που έχουν κύρος όπως ο Ηλίας Πουρσανίδης και ο Γιώργος Σαμαράς που έχουν και πόστο στη διοίκηση. Βέβαια, η ομάδα εντός γηπέδου δεν τραβάει, καθώς παραμένει χωρίς νίκη έπειτα από 6 αγωνιστικές. Έχει 14 γκολ παθητικό και σε αυτό το σκέλος εντοπίζεται το πρόβλημα. Στο τελευταίο ματς πριν από τη διακοπή έμεινε στο 1 – 1 εκτός έδρας με τη Λαμία, δεχόμενος την ισοφάριση με πέναλτι προς το τέλος της αναμέτρησης. 5/6 GG και OVER. Εκτός από το σημερινό ο Παπάζογλου, ο Νέιρα και αμφίβολοι οι Κοροβέσης και Παπαστεριανός.

Θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να νικήσει τον διψασμένο ΟΦΗ; 

Η διακοπή μάλλον ευνόησε τον Ολυμπιακό. Συμπλήρωσε τρία ματς χωρίς νίκη κόντρα σε ΠΑΟΚ, Μίλαν, ΑΕΚ, με το μεγάλο του πρόβλημα ειδικότερα στα δύο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκ να είναι η αποτελεσματικότητα, αφού είχε ευκαιρίες αλλά όχι και γκολ. Κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε στο 90’, αλλά στην τελευταία φάση του ματς, ο Φετφατζίδης έχασε μια ευκαιρία από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται. Ξαφνικά έχουν προκύψει αγωνιστικά προβλήματα, με τον Χασάν να είναι εκτός, όπως και οι Φορτούνης, Βούκοβιτς. Νάτχο ή Τουρέ θα καλύψουν το κενό του αρχηγού της ομάδας, ενώ δίπλα στον Μεριά θα είναι πιθανότατα ο Σισέ. Στον πάγκο ο Τσιμίκας, φανέλα βασικού παίρνει ο Τσιμίκας.

Εκτίμηση: Δύο ομάδες με αμυντικά θέματα, για αυτό το λόγο περιμένουμε ένα παιχνίδι με γκολ. Over.

Λεβαδειακός – Ξάνθη

Πέντε συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο για τον Λεβαδειακό, οπότε η διακοπή ήταν καλοδεχούμενη για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, που από την πλευρά του δοκιμάζει πολλά, αλλά ακόμα δεν έχει καταλήξει στη… μαγική συνταγή. Έχει μείνει με μόλις μία νίκη, αυτή της 2ης αγωνιστικής κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και όλα τα υπόλοιπα είναι ήττες. Μεγάλο πρόβλημα η επίθεση (μόλις 2 γκολ στο πρωτάθλημα), καθώς ο Μαρκόφσκι πολλές φορές φαίνεται να παλεύει μόνος του και να κυνηγάει… ανεμόμυλους. Εκτός από το σημερινό ο Ναγκίς που είναι θεωρητικά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, αλλά και ο Ντιόγκο.

Πολλά ειπώθηκαν για το ματς της Ξάνθης κόντρα στην ΑΕΛ και τη διαιτησία, αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό που μένει είναι το γεγονός ότι επικράτησε 1 – 0 με γκολ, ποιου άλλου, του Γέντρισεκ με εκτέλεση πέναλτι. Οι Ακρίτες έχουν πετύχει 5 γκολ και τα 4 είναι από τα πόδια του Σλοβάκου, που είναι ακόμα καλύτερος από πέρυσι. Παραδοσιακά ομάδα των Under η Ξάνθη, έτσι και φέτος έχει 6/7 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Εκτός για το σημερινό είναι ο Καντά και ο Καμαρά.

Εκτίμηση: Φυσιολογικά το Under 2,5 είναι χαμηλά και αποφασίζω να μην μπλέξω με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Έχει πάντως και πολύ Χ.

Σε ενδιαφέρει