Α’ Γερμανίας: Με νέο κόουτς η Στουτγάρδη

Αλλαγή στον πάγκο της Στουτγάρδης, με τον Βάιντσιρλ να διαδέχεται τον Κορκούτ. Στα βαθιά απόψε κόντρα στην πρωτοπόρο Ντόρτμουντ.
stut

Με έξι αγώνες συνεχίζεται απόψε η όγδοη αγωνιστική στην Μπουνστεσλίγκα. Ψάχνει αντίδραση η Μπάγερν, ασταμάτητη η Ντόρτμουντ, ανεβασμένη η Σάλκε.

Ανάλυση

Λεβερκούζεν – Αννόβερο

Στην τελευταία πεντάδα της βαθμολογίας έχει κατρακυλήσει η Λεβερκούζεν, αν και το τελευταίο διάστημα δείχνει σημάδια ανόδου. Ερχεται από το εκτός έδρας 0-0 με την Φράιμπουργκ. Μόνο μία ήττα στα πέντε τελευταία σε Μπουντεσλίγκα και Ευρώπη. Ψάχνει ένα ξέσπασμα. Παίζει καλά, αλλά δεν δικαιώνεται. Εντός έδρας μετράει δέκα σερί νίκες κόντρα στο Αννόβερο. Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν στην ουρά της βαθμολογίας και εκτός έδρας συνεχίζουν να μην βλέπονται. Μετά από τέσσερις ήττες χαμογέλασαν επικρατώντας της Στουτγάρδης με 3-1. Εδειξαν να το θέλουν περισσότερο. Τρία σερί goal/goal και over. Μακριά από το σπίτι της έχει 11 ήττες και 5 ισοπαλίες. Λείπουν Χίμπερς και Μάινα. Δύσκολα θα καταφέρουν να ελέγξουν τον ρυθμό της Λεβερκούζεν στην Μπάι Αρίνα και να βάλουν φρένο στους Μπραντ, Φόλαντ και Αλάριο. Ο άσος δεν ξεπερνάει το 1.55. Θα το διεκδικήσω συνδυαστικά με το over 1,5.

 

Βόλφσμπουργκ – Μπάγερν

Πέντε ματς δίχως νίκη με πιο πρόσφατο το εις βάρος της 2-0 στην Βρέμη για τη Βόλφσμπουργκ. Πληρώνει σε μεγάλο βαθμό τις πολλές απουσίες. Λείπουν Γκιλαβογκί, Καμάτσο, Κλάους, Αζαουί, Μπρούμα και Ρουσιγιόν. Ξεκουράστηκε στην διακοπή, αλλά μόνο ο Μεχμέντι μπόρεσε να επιστρέψει. Πέντε goal/goal και over στα επτά φετινά της παιχνίδια. Ο Λαμπαντία θα παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1 και αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Βέγχορστ. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για την Μπάγερν. Τέσσερα ματς δίχως νίκη είναι πολλά. Κερασάκι στην τούρτα το βαρύ εντός έδρας 3-0 από την Γκλάντμπαχ. Πολλοί θεώρησαν πως κατά την περίοδο της διακοπής η διοίκηση θα απομάκρυνε τον Κόβατς, αλλά αυτή συνεχίζει να τον στηρίζει μέχρι νεοτέρας. Εξι σερί ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Λείπουν Τολισό και Κομάν. Εξαιρετική παράδοση κόντρα στη Βόλφσμπουργκ. Θα παραταχθεί με 4-1-4-1 και τον Λεβαντόφσκι να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της επίθεσης. Στην κατάσταση που είναι η Μπάγερν κρίνω επιεικώς αστείο να μην ξεπερνάει το 1.35 το διπλό. Χαμηλά και το over. Προκλητικό το goal/goal. Μαζί του είμαι…

Νυρεμβέργη – Χοφενχάιμ

Εντελώς διπρόσωπη ως τώρα η Νυρεμβέργη. Εξαιρετική εντός έδρας, τραγική μακριά από το σπίτι της. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει γνωρίσει ως τώρα δύο από τις πιο βαριές ήττες στη φετινή σεζόν με 7-0 από την Ντόρτμουντ και 6-0 από τη Λειψία. Ενδιάμεσα όμως είχε κερδίσει Αννόβερο και Φορτούνα με 2-0 και 3-0 αντίστοιχα. Τέσσερα σερί no goal. Λείπουν Εράς, Ισάκ και Κερκ. Τιμωρημένος ο ακραίος Λάιμποντ. Η Χοφενχάιμ έρχεται από τρεις κολλητές ήττες με 2-1 σε Γερμανία και Τσάμπιονς Λιγκ. Δυσκολεύεται να κρατήσει στην ίδια μασχάλη δύο τόσο απαιτητικά… καρπούζια. Πιο πρόσφατη η εντός έδρας ήττα από την Φρανκφούρτη. Και τα δέκα φετινά της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις ήταν goal/goal. Λείπουν Αμίρι, Μπίντεκουρτ, Γκάιγκερ, Χίμπνερ και Πος. Καθαρό 4-4-2 απόψε με Σζάλαι και Ζοέλιτον στην επίθεση. Όλα τα φετινά ματς των φιλοξενούμενων ξεκινάνε από 1-1. Αυτό περιμένω να συμβεί κι απόψε. Για να ανεβάσω την απόδοση θα συνδυάσω το goal/goal με το over.

Στουτγάρδη – Ντόρτμουντ

Τέλος εποχής στην Στουτγάρδη. Μετά την ήττα από το Αννόβερο με 3-1 και το κάκιστο ποδόσφαιρο που έπαιξε, η διοίκηση απομάκρυνε τον Κορκούτ από τον πάγκο. Στη θέση του ο Μάρκους Βάιντσιρλ, ο οποίος αρέσκεται στο επιθετικό παιχνίδι, κάτι που έχει μεγάλο ρίσκο, αφού κινδυνεύει να εκτεθεί. Μόνο μια νίκη ως τώρα στη σεζόν. Βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Λείπουν Δώνης, Αόγκο, Μέγιερ και Σόσα. Θα παίξει με 4-3-2-1 και τον Γκόμεζ στην κορυφή της επίθεσης. Η Ντόρτμουντ οδηγεί με το σπαθί της την κούρσα του πρωταθλήματος παίζοντας φουλ επιθετικά και έχοντας με διαφορά την καλύτερη επίθεση. Πριν τη διακοπή πρόσθεσε στα θύματά της την Άουγκσμπουργκ επικρατώντας με 4-3. Δέκα ματς αήττητη στη φετινή σεζόν. Τέσσερα κολλητά over. Ψυχολογία στο ζενίθ. Λίρα εκατό ο Αλκάθερ, που βγάζει μάτια στην επίθεση. Θα ξεκινήσει βασικός απόψε έχοντας πίσω του τον Ρόις και στα άκρα Σάντσο και Λάρσεν στο 4-2-3-1 των φιλοξενούμενων. Η Αλλαγή προπονητή, αλλάζει αυτομάτως και την ψυχολογία στην Στουτγάρδη. Η Ντόρτμουντ έχει παίζει 2-3 φορές ως τώρα με τη φωτιά. Δεν αποκλείω να καεί απόψε αν το συνεχίσει. Όπως και να ‘χει το over φαντάζει ως η πιο ασφαλής επιλογή.

Άουγκσμπουργκ – Λειψία

Σε ένα απίστευτο ματς στη Βεστφαλία κοίταξε στα μάτια τη Ντόρτμουντ η Άουγκσμουργκ, αλλά τελικά υπέκυψε με 4-3 δεχόμενη το γκολ της ήττας από φάουλ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Εχει δυνατότητες και θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμα ψηλότερα αν δεν ήταν άτυχη σε κάποια ματς. Και τα οχτώ φετινά της παιχνίδια είναι goal/goal. Δείγμα του πόσο επιθετικά και με άγνοια κινδύνου αγωνίζεται. Θεωρητικά παίζει με 5-4-1, αλλά περισσότερο στην πράξη μετατρέπεται σε 3-5-1-1. Κορυφή ο εξαιρετικός Φινμπόγκασον και πίσω του ο Γρέγκοριτς. Η Λειψία έκανε ότι ήθελε τη Νυρεμβέργη, δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και έφτασε δικαίως στο 6-0. Καλύτερη φετινή εμφάνιση. Τέταρτη σερί νίκη. Ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Τρια κολλητά over. Πλήγμα η απουσία ου μέσου Φόρσμπεργκ. Κλασικό 4-4-2 με Βέρνερ και Πόουλσεν στην επίθεση. Πραγματικά όσο κι αν το σκέφτομαι δεν βρίσκω τρόπο να σπάσει αυτό το goal/goal. Βέβαια στο 1.50 δεν έχει καμία αξία. Μόνο combo με το over. Ελπίζω μόνο μην κολλήσουν σε κάνα 1-1!

Σάλκε – Βέρντερ

Σημαντικό διπλό επί της Φορτούνα με 2-0 για τη Σάλκε πριν τη διακοπή. Τρίτη διαδοχική νίκη σε Γερμανία και Ευρώπη χωρίς καν να δεχτεί γκολ. Ισάριθμα under. Αναγεννημένη. Ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσης και αντεπιτίθεται. Λείπει ο Τόιχερτ στην επίθεση. Ακολουθεί κρίσιμο ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Γαλατά εκτός έδρας. Θα παίξει με 4-2-3-1 και τον Μπούργκσταλερ στην επίθεση. Η Βέρντερ καθάρισε με 2-0 τη Βόλφσμπουργκ στον τελευταίο της αγώνα παίζοντας με τσαμπουκά και μεγάλη αποφασιστικότητα. Κατά την περίοδο της διακοπής έδωσε φιλικό με την Όσναμπρικ επικρατώντας με 2-1. Τα 7 από τα 8 φετινά της παιχνίδια ήταν goal/goal. Παραμένει σταθερά στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Λείπουν Κόιπερ, Μπαργκφρέντε, Καπίνο, Μπαρτέλζ, Χάρνικ και Τζόχανσον. Με 4-2-3-1 η φιλοξενούμενη και τον Κρούζε σε ελεύθερο ρόλο στην επίθεση. Οριακό ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες με ίδιο σύστημα, αλά διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Προσεκτική και συμπαγής η Σάλκε. Πιο επιθετική και επικίνδυνη στην κόντρα η Βέρντερ. Εξι σερί goal/goal έχουν φέρει οι δυο τους στην έδρα της Σάλκε. Λέω σήμεραα να ρισκάρω στον άσο λόγω μομέντουμ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν άσχημα στη σεζόν, αλλά βρήκαν τα πατήματά τους. Η Βέρντερ είναι άναρχη και περιμένω να υποχωρήσει στη συνέχεια.

Σε ενδιαφέρει