Ευρωλίγκα: Χρωστάει απαντήσεις στο ΟΑΚΑ

Μετά ην πρώτη ήττα της σεζόν στο Μόναχο ο Παναθηναϊκός ψάχνει αντίδραση απόψε κόντρα στην άπειρη Γκραν Κανάρια.
panathinaikos grancanaria

Με τέσσερις αγώνες ανοίγει απόψε η τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας και δεύτερη μέσα στην βδομάδα.

Ανάλυση

Παναθηναϊκός – Γκραν Κανάρια

Εκανε χαρακίρι ο Παναθηναϊκός στο Μόναχο χάνοντας με 80-79. Ουσιαστικά έβγαλε τα μάτια του ολομόναχος. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς βρισκόταν καβάλα στ’ άλογο. Διαδοχικά λάθη στην τελευταία περίοδο έδωσαν το δικαίωμα στην Μπάγερν να προσπεράσει και η έλλειψη καθαρού μυαλού στο τέλος στοίχισε. Αστόχησαν οι Γερμανοί σε βολή πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος, είχε την ευκαιρία να κάνει το τελευταίο σουτ, αλλά ο Γκιστ έδωσε την μπάλα επιπόλαια σε χέρια αντιπάλου και το παραμύθι τελείωσε. Μονόδρομος η νίκη απόψε. Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο αγέραστος Λάνγκφορντ. Ακόμα ψάχνουν τις ισορροπίες τους οι «πράσινοι» στη θέση «5».

Θα καταφέρει να επιστρέψει στις νίκες απόψε ο Παναθηναϊκός; Αμέτρητες επιλογές στο ματς του ΟΑΚΑ

Η Γκραν Κανάρια έκανε σεφτέ στις νίκες στην Ευρωλίγκα και το πανηγύρισε έξαλλα. Τεράστια νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 87-86 και έναν Εβανς να τον πιεις στο ποτήρι με 19 πόντους. Στηρίζεται αποκλειστικά στην επίθεση ως τώρα στη σεζόν σκοράροντας 85 πόντους κατά μέσο όρο. Αμυνα συνεχίζει, πάντως, να μην παίζει. Σημαντικό στοιχείο της φετινής ομάδας το ασταμάτητο πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί σε εμπειρία με τους «πράσινους».

Στο ΟΑΚΑ το αφεντικό είναι πάντα ένα. Ο Παναθηναϊκός έχει πεισμώσει από την ήττα στο Μόναχο και περιμένω να αντιδράσει. Πάντως ακόμα δεν έχει ρολάρει και δεν θα μπλέξω με χάντικαπ. Θα προτιμήσω ξεκάθαρα το over σε μια μάχη φουλ επιθετικών ομάδων. Ροντέο και πάλι ροντέο…

ΤΣΣΚΑ – Νταρουσάφακα

Η ΤΣΣΚΑ αγχώθηκε σε μεγάλο βαθμό από την άκρως αθλητική Μακάμπι, αλλά απέδρασε με τη νίκη από το Τελ Αβίβ με 89-86. Οργίασε ο Ντε Κολό με 27 πόντους. Δεν είναι να τον αφήνεις να σουτάρει. Λίρα εκατό ο Κλάιμπουρν που φλερτάρει διαρκώς με το νταμπλ-νταμπλ. Οι Ρώσοι κινούνται ως ώρα στη σεζόν πάνω από τους 90 πόντου δείχνοντας πως και φέτος θα παραμείνουν μία από τις καλύτερες επιθέσεις στην Ευρώπη. Ισως μοναδικός προβληματισμός του Ιτούδη απόψε είναι ότι δεν μπόρεσε σε μία τόσο δύσκολη εβδομάδα να κάνει το ροτέισον που θα ήθελε.

Η Ντααρουσάφακα με μπροστάρη τον Πέινερς που είχε 15 πόντους κατάφερε να επιβληθεί της Μπούντουτσνοστ με 71-63. Εβγαλε κούραση μετα το εξαντλητικό ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Εφές, όπου για 39 λεπτά βρισκόταν μπροστά στο σκορ και τελικά ηττήθηκε. Πολύ αθλητική ομάδα με καλούς Αμερικανούς. Είναι ξεκάθαρα ομάδα μέρας. Αν της βγουν τα σουτ μπορεί να αγχώσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Κινείται σταθερά ως τώρα σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα στα όρια των 82,5 πόντων.

Η ΤΣΣΚΑ περιμένω να μπει δυνατά και στη συνέχεια να ελέγξει τον ρυθμό. Τη Νταρουσάφακα τη θεωρώ άκρως επικίνδυνη, πολύ περισσότερα στα ματς που είναι αουτσάιντερ. Ως εκ τούτου θα ποντάρω στο διπλό θεωρώντας υπερβολικούς τους 18,5 πόντους χάντικαπ.

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις της Μπαρτσελόνα μετά το 0-2 στο ξεκίνημα της διοργάνωσης. Παίζει καλό μπάσκετ, αλλά κάτι γίνεται στο φινάλε και βραχυκυκλώνει. Οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ χρειάζονται χρόνο. Πάντως απόψε έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει σεφτέ. Αξιζε τη νίκη στην έδρα της Γκραν Κανάρια, αλλά ηττήθηκε στο τέλος με 87-86. Αστόχησε στο τελευταίο σουτ. Πρώτος σκόρερ ο Κούριτς με 24 πόντους. Ο Σίνγκλεντον δεν έχει μπει ακόμα στην… εξίσωση, αλλά όταν το κάνει σίγουρα θα την ανεβάσει επίπεδο.

Η Μπάγερν πέτυχε την παρθενική της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 80-79. Τυχερή στο τέλος, αφού η Ελληνική ομάδα είχε τελευταία επίθεση πέντε δευτερολέπτων, αλλά έκανε λάθος. Εξαιρετικός ο Τζέντοβιτς με 18 πόντους. Πραγματικός ηγέτης. Σκληρή ομάδα, αλλά άπειρη και έχω την αίσθηση πως δύσκολα με το ρόστερ που διαθέτει θα καταφέρει να ανταπεξέλθει σε εβδομάδα διπλών τόσο απαιτητικών υποχρεώσεων. Παραγωγικά δεν ξεπερνάει τους 75 πόντους στη σεζόν ως τώρα.

Ο Πέσιτς είναι… αλεπού και δεν πρόκειται να επιτρέψει απόψε στην Μπάγερν να κάνει το παιχνίδι της. Άκρως απαιτητικά και τα δύο ματς των ομάδων της Τρίτης. Κρίθηκαν στον πόντο. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να το διαχειριστεί έχοντας μεγαλύτερο βάθος. Πάντως επειδή το χάντικαπ των 8,5 πόντων το θεωρώ πονηρό λέω να επιλέξω τον άσο από ημίχρονο για να μην μπλέξω με διαφορές. Στα επίπεδα του 1.60 είναι οριακά αποδεκτός.

Μπούντουτσνοστ – Μακάμπι

Κοίταξε στα μάτια τη Μακάμπι η Μπούντουτσνοστ, αλλά τιμωρήθηκε στο τέλος χάνοντας με 71-63. Επαιξε σκληρή άμυνα, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, αλλά όσο πέρναγε η ώρα κουραζόταν και περισσότερο. Δεν έχει το ρόστερ για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της διοργάνωσης. Ρεκόρ στο 0-2 και συνεχίζει. Σταθερά σε διψήφιο οι ηγέτες Γκόρντιτς και Κλαρκ. Πρέπει να ανέβουν Ομιτς και Τζάκσον αν θέλει απόψε να χαμογελάσει. Είναι ομάδα τριπόντου, αλλά αν δεν ακουμπήσει τη μπάλα στο ζωγραφιστό θα συνεχίσει να παρουσιάζει πολλά σκαμπανεβάσματα.

Η Μακάμπι τρέχει ασταμάτητα, βγάζει τρομερή ενέργεια στο παρκέ, προσφέρει θέαμα, δείχνει ξεκάθαρα ενισχυμένη φέτος, αλλά παραμένει στο 0-2. Οριακές οι ήττες τόσο από τον Παναθηναϊκό, όσο και από την ΤΣΣΚΑ. Στο 89-8 με τους Ρώσους ήταν πολύ καλή, αλλά η άμυνα έδειξε και πάλι τις γνωστές αδυναμίες. Χρειάζεται δουλειά για να βρουν οι παίκτες τους ρόλους τους. Στοιχίζουν σε μεγάλο βαθμό οι απουσίες των Πάργκο και Ρέι. Κυρίως ο πρώτος είναι εκ των πρώτων σκόρερ της. Σε σχέση με την Μπούντουτσνοστ διαθέτει πολύ καλύτερους ψηλούς και ο Μπλακ μπορεί να αποδείξει απόψε ποιος είναι.

Υπάρχει διαφορά ποιότητας και εμπειρίας. Αν έπαιζε ο Πάργκο θα κύκλωνα το διπλό. Ακόμα κι έτσι περιμένω νίκη της Μακάμπι, αλλά όχι και στο 1.35  ρε παιδιά. Ξεκάθαρα ματς ρυθμούς. Η Μπούντουτσνοστ θα το πάει στο ξύλο. Η Μακάμπι στον τρελό ρυθμό. Δεν βγάζω άκρη…Μακριά!

Σε ενδιαφέρει