Κύμη – Ολυμπιακός: Το πάει καλά ο Μπλατ

Ο νέος Ολυμπιακός του Ντέιβιντ Μπλατ έκανε επίδειξη δύναμης στη Ρωσία επί της Χίμκι και τώρα θέλει να αποφύγει τα απρόοπτα στην έδρα της Κύμης.
Κύμη – Ολυμπιακός: Το πάει καλά ο Μπλατ

Δύο μέρες περίπου μετά το πέρασμα από την έδρα της Χίμκι και μάλιστα με εντυπωσιακή εμφάνιση, ο νέος Ολυμπιακός του Ντέιβιντ Μπλατ επιστρέφει στην Betshop Basket League.

Επόμενος αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» είναι η Κύμη, που έχει μπει πολύ θετικά στη φετινή σεζόν.

Τα προγνωστικά μου

Κύμη (12,5) – Ολυμπιακός: 2 (1.95) 

Ανάλυση

Έπρεπε να νικήσει στην έδρα του Πανιωνίου και το έκανε η Κύμη, έστω κι αν δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο από ό,τι θα περίμενε και η ίδια. Επικράτησε τελικά με 93 – 89 εκτός έδρας, έπειτα από ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, στο ριμπάουντ, στο σουτ, στο ένα λάθος στα τελευταία δευτερόλεπτα. Είχε προηγηθεί επίσης πολύ καλό αποτέλεσμα, αφού πήρε την πρόκριση στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας μέσα στην έδρα του Ρεθύμνου. Ξεχωρίζουν οι ξένοι στο σύνολο του κόουτς Καστρίτη, με τον Ουάσινγκτον κόντρα στον Πανιώνιο να πετυχαίνει 23 πόντους, ο Ουμπίλα είχε 15 ενώ ο Σαγκς είχε 10.

Θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να αποφύγει τα απρόοπτα κόντρα στην Κύμη;  

Λέγαμε κι εμείς ότι ο Ολυμπιακός σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο και αυτό ενδεχομένως να του στοιχίσει κάποια ματς όπως αυτό κόντρα στη Χίμκι, αλλά η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ μετέτρεψε το ματς σε βόλτα στη Μόσχα και σε φιλικό. Με εκπληκτικό μπάσκετ, που ουδεμία σχέση έχει με το περσινό μονότονο επιθετικό στυλ, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 66 – 87, καταφέρνοντας παράλληλα να διατηρήσουν την περσινή τους αξιόπιστη αμυντική συμπεριφορά. Οι Πειραιώτες με την έναρξη του ματς έμειναν πίσω στο σκορ ακόμα και με 10 πόντους, αλλά μετά το πρώτο τάιμ – άουτ παρουσιάστηκε το εκπληκτικό αποτέλεσμα που περιγράψαμε και πιο πάνω. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε 18 περισσότερα ριμπάουντ (38 – 20) και 25 ασίστ. Πρώτοι μεταξύ… ίσων οι ΛεΝτέι, Βεζένκοφ με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα, Σπανούλης (8π., 7ασ.) και Μιλουτίνοφ (9π., 9ρ.) ήταν επίσης εξαιρετικοί. Έπαιξε ο Παπανικολάου, ενδεχομένως να μην του δώσει πολλά λεπτά συμμετοχής, αφού ακολουθεί διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα (εκτός Μπασκόνια, εντός Αρμάνι).

Εκτίμηση

Το 50% της απόδοσης στη Ρωσία να πιάσει ο Ολυμπιακός θα ξεπεράσει το χάντικαπ των 12,5 πόντων. Για αυτό το λόγο πάμε στο διπλό.

Σε ενδιαφέρει