Ολλανδία – Γερμανία: Ψάχνονται τα «πάντσερ»

Ολοένα και καλύτερη παρουσιάζεται η νέα γενιά των Ολλανδών, την ώρα που η Γερμανία ψάχνει την αγωνιστική της ταυτότητα.
Ολλανδία – Γερμανία: Ψάχνονται τα «πάντσερ»

Στην κατάμεστη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα του Άμστερνταμ η Ολλανδία υποδέχεται τη Γερμανία για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου γκρουπ στο Nations League εν μέσω ενθουσιασμού και βραβεύσεων.

Τα προγνωστικά μου

Ολλανδία – Γερμανία: 1Χ (1.70)

Ανάλυση

Η Ολλανδία βρίσκεται σε φάση ανανέωσης το τελευταίο διάστημα κατεβάζοντας τον μέσο όρο ηλικίας και βάζοντας στο… παιχνίδι μερικούς σούπερ ταλαντούχους παίκτες που αποτελούν εγγύηση για τα μέλλον. Στην πρεμιέρα του Nations League κοίταξε στα μάτια την πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία, αλλά ηττήθηκε με 2-1. Ο Μπάμπελ ισοφάρισε στο 67’, αλλά επτά λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ της ήττας. Στόχος απόψε η πρώτη νίκη που θα την φέρει σε θέση ισχύος συγκριτικά με τους Γερμανούς.            Τα 53.000 εισιτήρια έχουν κάνει φτερά. Απόψε θα τιμηθούν για την προσφορά τους στην ομάδα οι Φαν Ντερ Φααρτ και Κάουτ. Δεν υπολογίζονται Γιάνματ, Τετέ, Κλάιφερτ και Φόρμερ. Τέσσερα διαδοχικά goal/goal και πέντε κολλητά ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Ο Κούμαν δεν προτίθεται να αλλάξει το 4-3-3 βάζοντας στην επίθεση τους Μπέρχβαϊν, Μπάμπελ και Ντεπάι. Ταχύτατη επιθετική τριπλέτα, αλλά δεν υπάρχει καθαρόαιμο εννιάρι.

 

Η Γερμανία προσπαθεί να βρει τα πατήματά της μετά το αποτυχημένη Μουντιάλ και ψάχνει την αγωνιστική της ταυτότητα. Στην πρεμιέρα υποδέχτηκε τη Γαλλία και κόλλησε στο 0-0. Άνευρη επιθετικά. Φοβήθηκε πολύ το παιχνίδι. Ακολούθησε η φιλική νίκη επί του Περού με 2-1. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Εχει πάρει τον αέρα των Ολλανδών μετρώντας επί ολλανδικού εδάφους 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες. Δεν κλήθηκαν Γκούντογαν και Πέτερσεν, ενώ νέο πρόσωπο είναι ο επιθετικός Ουτ της Σάλκε. Παρότι αρχικά κλήθηκαν τελικά λόγω ενοχλήσεων αποχώρησαν οι Γκορέτσκα, Ρίντινγκερ, Χάφερτς και ο καταπληκτικός μέχρι τώρα στη σεζόν Μάρκο Ρόις. Με 4-2-3-1 ο Λεβ έχοντας τον Βέρνερ αιχμή του δόρατος στην επίθεση και από πίσω τους Μίλερ και Σανέ να δίνουν τα απαιτούμενα στηρίγματα.

Πιθανές ενδεκάδες

Ολλανδία (4-3-3)

Σίλεσεν

Ντάμφρις

Ντε Λιχτ

Φαν Ντάικ

Μπλιντ

Ντε Γιονγκ

Βαϊνάλντουμ

Ροζάριο

Μπέρχβαϊν

Μπάμπελ

Ντεπάι

Γερμανία (4-3-2-1)

Νόιερ

Γκίντερ

Μπόατενγκ

Χούμελς

Χέκτορ

Ρούντι

Κροος

Κίμιχ

Μίλερ

Σανέ

Βέρνερ

Εκτίμηση

Η Ολλανδία δείχνει να επανέρχεται σιγά-σιγά σε υψηλό επίπεδο και πάλι. Στο γήπεδο δεν θα πέφτει καρφίτσα και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Η Γερμανία ψάχνεται και δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση την ομάδα που αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο των πάντων. Λάθος οι αποδόσεις στο ζευγάρι. Είμαι μεταξύ άσου στο DNB ή 1Χ. Εξαρτάται πόσο θέλει να ρισκάρει ο καθένας.

Σε ενδιαφέρει