Nations League C’: Κόντρα στην παράδοση Κύπρος και Σλοβενία

Πολύ δύσκολες εκτός έδρας δοκιμασίες για Κύπρο και Σλοβενία σε Βουλγαρία και Νορβηγία αντίστοιχα έχοντας εις βάρος τους και την παράδοση.
Nations League C’: Κόντρα στην παράδοση Κύπρος και Σλοβενία

Για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου γκρουπ στο Nations League διεξάγονται απόψε δύο οριακά ματς σε Όσλο και Σόφια.

Ανάλυση

Νορβηγία – Σλοβενία

Μια νίκη και μια ήττα αριθμεί ως τώρα στον όμιλο η Νορβηγία. Ξεκίνησε με το δεξί επικρατώντας της Κύπρου με 2-0, αλλά ακολούθησε η εκτός έδρας ήττα από τη Βουλγαρία με 1-0. Μαγική εικόνα το τελικό αποτέλεσμα. Άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία. Εχασε πολλές ευκαιρίες με τους Κινγκ και Γιόνσεν. Στο φινάλε έμεινε με δέκα λόγω της αποβολής του Νόρντβαϊτ, ο οποίος θα λείψει απόψε. Τρέχει ένα σερί τριών διαδοχικών under και no goal. Θα παραταχθεί με το κλασικό 4-4-2.

Από νωρίς στα βάσανα η Σλοβενία. Παίρνει τον ρόλο του φτωχού συγγενή στον όμιλο μετά τις δύο ήττες στο ξεκίνημα με 2-1 από Βουλγαρία εντός και Κύπρο εκτός έδρας. Κόντρα στους Κύπριους προηγήθηκε με τον Μπέριτς στο 54’, έδειξε να ελέγξει μέχρι το 70’ το ματς, αλλά στη συνέχεια κλείστηκε στο καβούκι της και το πλήρωσε δεχόμενη δύο γκολ. Τα πέντε τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Αν ηττηθεί κι απόψε δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα. Καθαρό 4-4-2 με Ζάιτς και Μπέριτς στην επίθεση. Πολλές και σημαντικές οι απουσίες των Όμπλακ, Βέρμπιτς, Κούρτιτς, Μάταβζ, Καμπλ και Στογιάνοβιτς.

Οι δύο ομάδες έχουν συγκρουστεί επτά φορές συνολικά και η Νορβηγία έχει ρεκόρ 5-1-1. Παίζει στην έδρα της, διαθέτει ανώτερη φουρνιά ποδοσφαιριστών ποιοτικά και αναμένεται να κάνει τα καθήκον της κόντρα σε μια μέτρια και σοφτ εκτός έδρας Σλοβενία. Ο άσος είναι οριακά αποδεκτός στο 1.70.

Θα καταφέρει η Κύπρος να σπάσει την εις βάρος της παράδοση στη Βουλγαρία; 

Βουλγαρία – Κύπρος

Από τα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση η Βουλγαρία συνδυάζοντας ισορροπία στα μετόπισθεν και ουσία στην επίθεση. Μπήκε στον όμιλο με το 2/2 κερδίζοντας την Σλοβενία εκτός με 2-1 και τη Νορβηγία στο ντέρμπι με 1-0. Σκόρερ ο Βασίλεφ στ 59’. Αμύνθηκε υποδειγματικά στη συνέχεια, με την αντίπαλό της να χάνει αρκετές ευκαιρίες και το κίπερ Ίλιεφ να κάνει ματσάρα. Μόνο μια ήττα έχει υποστεί στα έξι τελευταία παιχνίδια της. Πέντε under στα επτά πιο πρόσφατα. Με νίκη απόψε παραμένει στην κορυφή. Παίζει με 4-4-2 μεν, αλλά ο Ποπόφ κινείται λίγο πιο πίσω ως περιφερειακός επιθετικός αφήνοντας στην κορυφή τον Κράεφ.

Η Κύπρος πανηγύρισε την παρθενική της νίκη στο Nations League και τί νίκη. Βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ την Σλοβενία από το 54’, αλλά δεν το έβαλε κάτω και έφερε τούμπα τα ματς με τον Σωτηρίου στο 69’ και ένα αυτογκόλ του Στογιάνοβιτς στο 89’. Η έλευση του Παπουλή στην ομάδα έχει δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα και εμπειρία. Ετσι οι φιλοξενούμενοι ξεπέρασαν άμεσα την ήττα της πρεμιέρας από τη Νορβηγία και συνεχίζουν να ελπίζουν. Παράλληλα έφτασαν τα πέντε κολλητά ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Δεν αλλάζει με τίποτα το 4-2-3-1 με τον Σωτηρίου μοναδικό προωθημένο και από πίσω τους Μαρκάσα, Καστανό και Παπουλή. Σημαντική η απώλεια του μεσοεπιθετικού Εφραίμ.

Κάκιστη η παράδοση της Κύπρου κόντρα στους Βούλγαρους, τους οποίους έχει αντιμετωπίσει εννιά φορές και έχει υποστεί οχτώ ήττες. Εξι σερί εκτός έδρας ήττες έχουν υποστεί οι φιλοξενούμενοι, ενώ στις 12 τελευταίες εξόδους τους κέρδισαν μόνο το Γιβραλτάρ και έχασαν όλες τις υπόλοιπες. Ο άσος δεν είναι κάτι τρομερό, αλλά συγκεντρώνει σαφέστατα περισσότερες πιθανότητες επαλήθευσης.

Σε ενδιαφέρει