Nations League D’: Ανεβαίνει επίπεδο το Κόσοβο

Για τον τρίτο όμιλο του Δ’ Γκρουπ στο Nations League συγκρούονται απόψε τα Ν. Φερόε με το Αζερμπαϊτζάν στο Τόρσαβν και το Κόσοβο με τη Μάλτα στην Πρίστινα.
Nations League D’: Ανεβαίνει επίπεδο το Κόσοβο

Τρίτη αγωνιστική στο τέταρτο γκρουπ του Nations League, με το Κόσοβο να έχει την ευκαιρία να ξεφύγει.

Ν. Φερόε – Αζερμπαϊτζάν

Με το δεξί μπήκε στη διοργάνωση η ομάδα των Ν. Φερόε επικρατώντας με 3-1 της Μάλτας, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη χάνοντας στ Κόσοβο με 2-0. Αρκετά καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος. Κάκιστη στην επανάληψη, όπου δέχτηκε τα γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών. Εβαλε τέλος σε ένα αήττητο σερί τριών αγώνων. Πέντε under στα επτά τελευταία ματς. Το Αζερμπαϊτζάν εμφανίζεται άκρως ανταγωνιστικό μέχρι τώρα ξεκινώντας το Nations League με το 0-0 κόντρα στο Κόσοβο εντός και συνεχίζοντας με το εκτός έδρας 1-1 στη Μάλτα. Στόχος απόψε η πρώτη νίκη που δεν αποκλείεται να το φέρει στην κορυφή του ομίλου. Τα 4 από τα 6 τελευταία ματς είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστη η αποστολή για να φτάσει στο Τόρσαβν κάνοντας ένα τεράστιο ταξίδι 14 ωρών. Οι δύο ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Η έδρα και το πολύωρο ταξίδι των φιλοξενούμενων δίνουν ένα πολύ μικρό προβάδισμα στον άσο, αλλά προσωπικά θα επιλέξω το «Χ» του ημιχρόνου περιμένοντας ένα ματς υπομονής στο πρώτο 45λεπτο.

Οριακά ματς σε Φερόε και Κόσοβο με επιλογές για όλα τα γούστα 

Κόσοβο – Μάλτα

Στα καλύτερα του το Κόσοβο. Τα νέα πρόσωπα έχουν φέρει άλλον αέρα και αυξάνουν κατακόρυφα τις πιθανότητες πρωτιάς στον όμιλο. Την πρώτη αγωνιστική του Nations League πήρε το 0-0 στο Αζερμπαϊτζάν και τη δεύτερη κέρδισε με αποφασιστικότητα τα Ν. Φερόε με 2-0 χάρη στα γκολ του Ζενέλι στο 50’ και Νούχιου στο 55’. Εξι ματς αήττητοι οι γηπεδούχοι με τα πέντε πιο πρόσφατα να είναι no goal. Η Μάλτα βρίσκεται διαρκώς σε πίεση και η μουρμούρα στο πρόσωπο του Φαρούτζια γίνεται ολοένα και εντονότερη. Δεν μπορεί να έχει βλέψεις πρωτιάς χάνοντας με 3-1 στα Νησιά Φερόε και μένοντας εντός στο 1-1 κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν. Ματς που προηγήθηκε με πέναλτι στο 10’ του Άγκιους, αλλά ισοφαρίστηκε 15 λεπτά αργότερα και στη συνέχεια δεν πήρε ιδιαίτερο ρίσκο υπό τον φόβο της ήττας. Τρέχει ένα αρνητικό σερί 12 αγώνων δίχως νίκη. Οχτώ no goal στα 13 τελευταία ματς. Εξι ήττες στις επτά τελευταίες εξόδους της έχοντας σκοράρει μόνο δύο τέρματα. Τα πάντα συνηγορούν στον άσο. Το Κόσοβο εντάσσει διαρκώς παίκτες αξίας στο ρόστερ. Η Μάλτα θέλει, αλλά δεν μπορεί. Βέβαια, η νίκη των γηπεδούχων προσφέρεται στο αστείο 1.25 και αποκτά μια κάποια αξία μόνο συνδυαστικά με το under 3,5.

Σε ενδιαφέρει