Α’ Ιταλίας: «Μισή» η Πάρμα στη Γένοβα

Με περισσότερη από μισή ντουζίνα απόντες καλείται να παραταχθεί απόψε η Πάρμα στην απόρθητη έδρα της Τζένοα.
gettyimages

Φουλ αγωνιστική δράση απόψε στο Καμπιονάτο, με την όγδοη αγωνιστική να περιλαμβάνει έξι σπουδαίες αναμετρήσεις.

Τζένοα – Πάρμα

Ακόμα μία νίκη για την εξαιρετική Τζένοα στην έδρα της Φροζινόνε με 2-1. Τρίτο τρίποντο στα τέσσερα τελευταία. Με το σπαθί της στην πρώτη εξάδα. Το απόλυτο εντός έδρας σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος και έναν Κυπέλλου με μόλις ένα γκολ παθητικό. Η Πάρμα έρχεται από τρεις νίκες στα τέσσερα πιο πρόσφατα, όπως και η αντίπαλός της με τελευταίο το 1-0 κόντρα στην Έμπολι. Σκόρερ ο Ζερβίνιο στο 33’. Εφτασε τα τέσσερα διαδοχικά no goal, εκ των οποίων τα τρία ήταν under. Δεν έχει νίκη επί της Τζένοα στα επτά τελευταία μεταξύ τους ανεξαρτήτως έδρας. Παράλληλα καλείται να αντιμετωπίσει και τις σοβαρές απουσίες των Ντέτζι, Σιεράλτα,                Ντιμάρκο, Ζερβίνιο, Μουνάρι και Σιεράλτα. Το απόρθητο κάστρο της Τζένοα δύσκολα δεν θα κάνει το… καθήκον του κι απόψε κόντρα στην ελλιπέστατη Πάρμα, αλλά η απόδοση του άσου δεν είναι δα και καμιά ευκαιρία ξέροντας ότι οι Παρμέντσι έχουν ήδη κάνει ένα διπλό στο Μιλάνο επί της Ιντερ. Ασος μεν, με λίγα γκολ δε.

 

Αταλάντα – Σαμπντόρια

Καμία σχέση δεν έχει η Αταλάντα με την περσινή εξαιρετική ομάδα. Πέραν κάποιων θετικών εκλάμψεων στην απόδοσή της τίποτε άλλο. Δίκαιη ήττα στην Φλωρεντία με 2-0. Εντελώς προβλέψιμη επιθετικά. Μόνο στο ένα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της κατάφερε να βρει δίχτυα. Ψάχνει ένα νέο ξεκίνημα απόψε. Κόντρα στη Σαμπντόρια δεν τα πηγαίνει καλά τα τελευταία χρόνια μετρώντας τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία. Οι φιλοξενούμενοι μετά από τρεις αγώνες επέστρεψαν στον δρόμο των επιτυχιών κερδίζοντας την Σπαλ με 2-1. Σκόραραν και έφεραν τούμπα το ματς οι Λινέτι και Ντεφρέλ. Ο δεύτερος μαζί με τον Κουαλιαρέλα θα αποτελέσουν απόψε το επιθετικό δίδυμο στο 4-3-1-2 του Τζιαμπάολο. Στις τρεις φετινές της εξόδους έφερε ισάριθμα no goal. Θέλω πολύ να ποντάρω στη νέα αρχή που ψάχνει η Αταλάντα, αλλά το χέρι δεν πάει με τίποτα κόντρα στην ανώτερη ως τώρα Ντόρια που τελευταία της έχει πάρει τον αέρα.

Λάτσιο – Φιορεντίνα

Σκασμένη από την κούραση στα τελευταία ματς η Λάτσιο χάνοντας με 3-1 στο ντέρμπι με τη Ρόμα και εν συνεχεία με το βαρύ 4-1 στην Φρανκφούρτη για το Γιουρόπα Λιγκ. Πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό των αποβολές του Μπάστα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και του Κορέα στο 58’. Παράλληλα έφτασε τα πέντε διαδοχικά goal/goal και over σε Ιταλία και Ευρώπη. Επιβάλλονται 2-3 αλλαγές φρεσκαρίσματος απόψε. Η Φιορεντίνα αντέδρασε μετά την ήττα από την Ιντερ κερδίζοντας κατά κράτος την Αταλάντα με 1-0. Μετράει τέσσερα διαδοχικά ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Εκτός έδρας δεν βγάζει την ίδια ενέργεια μετρώντας δύο ήττες και μια ισοπαλία ως τώρα. Χάνει το ματς ο Μιραλάς. Στο αντίστοιχο περσινό ματς κατάφερε να πάρει το 1-1 στη Ρώμη, αλλά στο Κύπελλο ηττήθηκε με 1-0. Εξι σερί goal/goal έχουν φέρει οι δύο ομάδες ανεξαρτήτως έδρας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπάσει το σερί. Κυρίως με το αγωνιστικό στυλ που επιδεικνύουν ως τώρα στη σεζόν.

Μίλαν – Κιέβο

Η Μίλαν εντυπωσίασε με το 4-1 στην έδρα της Σασσουόλο με δύο γκολ του Σούσο και από ένα των Κεσιέ και Καστιγιέχο. Μεσοβδόμαδα επιβλήθηκε με ανατροπή του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ με 3-1. Επαιξε με κάποιες αλλαγές, αλλά όχι σε σημείο να επηρεαστεί αγωνιστικά. Ο Κουτρόνε σκόραρε δις και ένα τέρμα πέτυχε ο Ιγκουαϊν.  Επτά ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έφτασε τα επτά goal/goal στα οχτώ τελευταία. Λείπουν Κουτρόνε, Μολντολίγο και Στρίνιτς. Η Κιέβο βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας μετρώντας πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες. Ετσι δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα. Υποδέχτηκε την Τορίνο χάνοντας δικαίως με 1-0. Τρίτο ματς χωρίς να σκοράρει. Ισάριθμα under. Στο Μιλάνο έχει υποστεί 13 διαδοχικές ήττες. Εχει να πάρει ισοπαλία στο Σαν Σίρο από τον Μάρτιο του 2004. Πολύ δύσκολα θα γλιτώσει κι απόψε, αλλά ο άσος από μόνος του δεν έχει καμία αξία. Θα τον συνδυάσω με το under 3,5 περιμένοντας μια επαγγελματική νίκη από ους γηπεδούχους χωρίς πολλά-πολλά.

Νάπολι – Σασσουόλο

Η Νάπολι ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα από τη Γιουβέντους επικρατώντας στο Τσάμπιονς Λιγκ της Λίβερπουλ με 1-0. «Χρυσός» σκόρερ ο Ινσίνιε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Νίκη που άξιζε πέρα για πέρα. Μόνο μια ήττα στην τελευταία εξάδα αγώνων της. Στο Σαν Πάολο έχει το απόλυτο ως τώρα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Θα παραταχθεί χωρίς Γκουλάμ, Ρούι, Λουπέρτο και Γιουνές. Δεν τρίτωσε το… καλό των νικών για τη Σασσουόλο χάνοντας με το βαρύ 4-1 εντός από τη Μίλαν. Παραμένει στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας έχοντας σε έξι αγωνιστικές τέσσερις νίκες. Πέντε over στην τελευταία εξάδα αγώνων της. Κόντρα στην Νάπολι μετράει έξι σερί goal/goal ανεξαρτήτως έδρας με τέσσερα συνδυαστικά over. Ως εκ τούτου το combo άσου και over αποτελεί μονόδρομο. Από τη μία Μίλικ, Καγεχόν, Ινσίνιε στην επίθεση και από την άλλη Μπόατενγκ, Ντι Φραντζέσκο και Βεράτι.

Σπαλ – Ίντερ

Τρίτη σερί πολύ μέτρια εμφάνιση για την Σπαλ και ισάριθμη ήττα αυτή τη φορά από τη Σαμπντόρια με 2-1. Επτά γκολ δέχτηκε σε αυτό το διάστημα, ενώ έφτασε τα τέσσερα σερί ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Προηγήθηκε με τον Παλόσκι στο 21’, αλλά δεν άντεξε στην πίεση μετά και υπέκυψε. Δεδομένο το 3-5-2 με Πετάνια και Παλόσκι να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Η Ίντερ μπορεί να μην ενθουσιάζει, αλλά είναι άκρως ουσιαστική και τυχερή το τελευταίο διάστημα πετώντας από νίκη σε νίκη. Εφτασε τις πέντε σερί νίκες μετά το 2-0 επί της Κάλιαρι την περασμένη αγωνιστική και το μεγάλο διπλό μεσοβδόμαδα κόντρα στην Αϊντχόφν με 2-1 για το Τσάμπιονς Λιγκ. Σκόραραν Ναϊνγκολάν και Ικάρντι γυρνώντας το εις βάρος τους 1-0 στην Ολλανδία. Εφτασε τα τέσσερα «2-3» γκολ στα πέντε τελευταία. Πέρσι κέρδισε 2-0 εντός την Σπαλ και έμεινε στο 1-1 εκτός. Χάνει το ματς ο Μπρόζοβιτς. Με 4-2-3-1 κι απόψε έχοντας κορυφή τον Ικάρντι και από πίσω τους Καρντρέβα, Ναϊνγκολάν και Κεϊτά. Φοβάμαι την κούραση των φιλοξενούμενων από το μεγάλο σερί απαιτητικών αγώνων, που μάλιστα κρίνονται στο φινάλε. Η Σπαλ δεν θα λυγίσει εύκολα. Η στατιστική, η αγωνιστική τους συμπεριφορά και η περσινή παράδοση οδηγούν στο σύνολο τερμάτων «2-3».

Σε ενδιαφέρει