Αγγλία: Ξεπερνάει την κρίση η Σάντερλαντ

Δράση για τη 12η αγωνιστική στη Λιγκ 1 και Λιγκ 2
Sunderland v Peterborough United Sky Bet League One

Άμεση επιστροφή στις νίκες θέλει η Σάντερλαντ στην έδρα της Μπράντφορντ και το επίπεδο του αντιπάλου την κάνει να χαμογελά για τη 12η αγωνιστική της Λιγκ 1.

Ανάλυση

Μπράντφορντ – Σάντερλαντ

Εκτός έδρας επικράτηση για την Μπράντφορντ στο ματς κόντρα στη Γουίμπλεντον με 1 – 0, αλλά με μπόλικη δόση τύχης. Το γκολ το σημείωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στο δεύτερο ημίχρονο φυσιολογικά δέχθηκε πίεση, αλλά κατάφερε να κρατήσει το μηδέν. Δεύτερο συνεχόμενο ματς με μηδέν στην άμυνα και νίκη έπειτα από 6 αγωνιστικές και λίγο πήρε ανάσα από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Δεν κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας η Σάντερλαντ της Πιτέρμπορο, καθώς έμεινε ισόπαλη με το χορταστικό 2 – 2. Στο 21’ προηγήθηκε, έμεινε με 10 παίκτες στο 68’ με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί στο 74’, αλλά πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 79’, Το 2 – 2 διαμορφώθηκε στο 84’ έπειτα από αυτό το τρελό 10λεπτο. Κάνει κοιλιά εσχάτως, αφού έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία 6 ματς και βρίσκεται 4 πόντους μακριά από τη 2η θέση.

Θα καταφέρει η Σάντερλαντ να επιστρέψει στις νίκες και σε τροχιά ανόδου;  

Εκτίμηση: Θέλει οπωσδήποτε τη νίκη η Σάντερλαντ για να δώσει απαντήσεις τόσο η ίδια, όσο και ο προπονητής της, Τζακ Ρος. Διπλό.

Τσάρλτον – Κόβεντρι

Έπειτα από ένα τρελό παιχνίδι, ηττήθηκε στην έδρα της Σκάνθορπ με σκορ – μαμούθ 5 – 3. Κακή αμυντική λειτουργία όπως εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς. Ήδη, στο πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν στο 3 – 2 και βρισκόταν πίσω. Στο β’ μέρος έκανε το 3 – 3, αλλά στο τελευταίο εικοσάλεπτο δέχθηκε άλλα δύο γκολ και διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Πρώτη ήττα έπειτα από έξι αναμετρήσεις και τώρα θέλει τη νίκη επί της Κόβεντρι για να βρεθεί εκ νέου στην πρώτη εξάδα.

Όχι ότι η Κόβεντρι θάμπωσε με την παρουσία της στο ματς κόντρα στην Πόρτσμουθ, που ηττήθηκε εντός έδρας με 1 – 0. Δεν μπόρεσε καν να δημιουργήσει φάσεις, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου δέχθηκε και το γκολ που τελικά έκρινε την αναμέτρηση. Το χειρότερο είναι ότι δεν έδειξε κάποια ουσιαστική αντίδραση. Ξαφνικά πλησιάζει επικίνδυνα στη ζώνη του υποβιβασμού, πληρώνοντας την αστάθειά της.

Εκτίμηση: Η Τσάρλτον στοχεύει στον πρωταθλητισμό τη στιγμή που η Κόβεντρι θα κινηθεί σε θέσεις που ούτε θα κινδυνεύσει σοβαρά, ούτε όμως θα διεκδικήσει κάτι. Άσος.

Κρόουλι – Κέμπριτζ

Ήττα για την Κρόουλι στο εκτός έδρας κόντρα στη Νοτς Κάουντι με σκορ 3 – 1. Μόλις στο 9’ έμεινε πίσω στο σκορ και στο 33’ δέχθηκε και δεύτερο τέρμα, χωρίς καν η αντίπαλός της να ιδρώσει. Στο 87’ αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω δέχθηκε και τρίτο τέρμα σε μία κάκιστη εμφάνιση για την ίδια. Εκτός έδρας είναι γεγονός ότι χάνει μεγάλη δύναμη η Κρόουλι, αλλά τώρα επιστρέφει στο γήπεδό της, που έχει κάνει τρεις σερί νίκες.

Κακή εμφάνιση και φυσιολογική εντός έδρας ήττα για την Κέμπριτζ στο εντός έδρας κόντρα στη Φόρεστ Γκριν. Τελικό αποτέλεσμα 1 – 3, αν και μόλις στο 21’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ της αναμέτρησης. Παρ’ όλα αυτά στο 34’ έγινε το 1 – 1, στο 55’ το 1 – 2, έμεινε και με 10 παίκτες, οπότε μοιραία αποχαιρέτισε ό,τι μπορούσε να διεκδικήσει από το ματς. Έτσι, είναι πλέον στη ζώνη του υποβιβασμού, γνωρίζοντας την 4η ήττα της στα πέντε τελευταία παιχνίδια.

Εκτίμηση: Είναι ανώτερη η Κρόουλι και ειδικά μέσα στην έδρα της που είναι πολύ δυνατή μπορεί να το πάρει απέναντι στην Κέμπριτζ που είναι σε τραγικό μομέντουμ.

Σε ενδιαφέρει