Α’ Αργεντινής: Πρόωρη μάχη για την παραμονή

Οι νεοφώτιστες Αλντοσίβι και Σαν Μαρτίν Τουκουμάν θα παλέψουν για τη νίκη που θα τους δώσει βαθμο΄ςυ στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
san martin aldosivi

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η 8η αγωνιστική της Σουπερλίγκα στην Αργεντινή.

Ξεχωρίζει το ντέρμπι νεοφώτιστων Αλντοσίβι – Σαν Μαρτίν Τουκουμάν με ό,τι συνεπάγεται για το το μέσο όρο, ενώ ματσάρα αναμένεται να είναι το Χιμνάσια Λα Πλάτα – Γοδόι Κρουζ με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους μέχρι στιγμής. Τέλος, η Ιντεπεντιέντε θέλει να επιστρέψει στις νίκες μέσα στην έδρα της Πατρονάτο.

Ανάλυση

Αλντοσίβι – Σαν Μαρτίν Τουκουμάν

Από την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα προέρχεται η Αλντοσίβι, η οποία δεν τα κατάφερε στην έδρα της Βελέζ (2-0). Αυτή η απώλεια ήρθε μετά από δύο σπουδαία τρίποντα, ενώ μετράει ήδη τέσσερις νίκες στα τελευταία έξι ματς. Κάθε βαθμός είναι σημαντικός, αφού η μάχη για την… επιβίωση είναι μεγάλη και η δουλειά δεν έχει γίνει ακόμα, γι’ αυτό τα εντός έδρας ματς (όπως το σημερινό) παίζουν μεγάλο ρόλο για την νεοφώτιστη. Στα αγωνιστικά, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του μπακ Μένα.

Από τη μεριά της, η Σαν Μαρτίν Τουκουμάν έμεινε στο εντός έδρας 1-1 απέναντι στη Μπάνφιλντ την περασμένη αγωνιστική στο ντεμπούτο του κόουτς Κογιέτε στον πάγκο. Προηγήθηκε στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη η απόδοσή της έπεσε αρκετά και τελικά στο 88′ οι φιλοεξνούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Έτσι, η “νεοφώτιστη” βρίσκεται στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας, όμως υπάρχει η πεποίθηση πως τα πράγματα θα αλλάξουν με την έλευση του νέου τεχνικού και θα έρθουν και η νίκη που για την ώρα… αγνοείται φέτος (0-4-2). Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο χαφ Φερνάντες, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του εξτρέμ Κόστα.

Εκτίμηση

Η Αλντοσίβι παρουσιάζεται πολύ σοβαρή από την αρχή του πρωταθλήματος και θα θελήσει σήμερα να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τη σωτηρία της. Ο άσος δίνεται σε οριακή απόδοση. 1

Χιμνάσια Λα Πλάτα – Γοδόι Κρουζ

Η υπέρβαση στο κύπελλο απέναντι στη Μπόκα (την απέκλεισε με 1-0) αποδείχτηκε μοιραία για την Χιμνάσια Λα Πλάτα στον προηγούμενο αγώνα της για το πρωτάθλημα, καθώς γνώρισε την ήττα εκτός έδρας με 1-0 από την Ουνιόν Σάντα Φε. Δέχτηκε το γκολ στο 40′, στη συνέχεια πίεσε μέχρι το τέλος, όμως τίποτα δεν της βγήκε. Σήμερα, επιστρέφει στην έδρα της, εκεί που δύσκολα κοντράρεται (2-2-1), σκοράροντας σχεδόν πάντα. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει στη δράση ο εξτρέμ Γκόμες.

Από τη μεριά της, η Γοδόι Κρουζ δείχνει να περνάει δύσκολη περίοδο τελευταία και αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από την ήττα της με 3-1 στην έδρα της Κολόν, αλλά και από την εντός έδρας απώλεια (0-1) από τη Χουστίτσια στις δύο πιο πρόσφατες αγωνιστικές. Η ομάδα του Νταμπόβε δεν έχει καταφέρει να νικήσει μακριά από τη Μεντόζα φέτος (0-1-2), παρά το γεγονός ότι σκοράρει στα 4/5 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει κανονικά ο αμυντικός χαφ Ανδράδα.

Εκτίμηση

Εντός έδρας η Χιμνάσια πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται, τη στιγμή που η Γοδόι δεν… ρολάρει στα εκτός. Παρ’ όλα αυτά το χέρι δεν πάει στον άσο. Ασφαλέστερη λύση το αμφίσκορο. GG

Πατρονάτο – Ιντεπεντιέντε

Μετά από πέντε σερί ήττες, η Πατρονάτο κατάφερε να επιτέλους να επιστρέψει στις νίκες με 2-1 επί της Ταγέρες. Αυτό ήταν, επίσης, το πρώτο τρίποντο με τον τεχνικό Σιάκουα στον πάγκο της, όμως θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στη συνέχεια για να αποφύγει τα προβλήματα, τα οποία εντοπίζονται και στην άμυνα, αλλά και στην επίεθση. Εκτός θα μείνει σήμερα ο χαφ Λεντέσμα.

Από την άλλη μεριά, η Ιντεπεντιέντε έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με την Τίγκρε εντός έδρας και αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική της ισοπαλία. Η ομάδα του Ολάν, αν και ήταν πολύ ανώτερη, δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες της σε κάποιο γκολ, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς. Στο Λιμπερταδόρες μπήκε τέλος στην πορεία της, αφού μεσοβδόμαδα ηττήθηκε με 3-1 στην έδρα της Ρίβερ και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Αμφίβολος για σήμερα είναι ο εξτρέμ Μέσα.

Εκτίμηση

Η Πατρονάτο μπορεί να πήρε ψυχολογία από την πρώτη της νίκη, όμως υπα΄ρχουν πολλά θέματα που πρέπει να διορθωθούν. Η Ιντεπεντιέντε έχει ανάγκη από τους βαθμούς και μπορεί να το πάρει απέναντι σε μια πιο αδύναμη ομάδα. 2

Σε ενδιαφέρει