Betshop Basket League: Ματσάρα στο Περιστέρι

Πρεμιέρα για το φετινό πρωτάθλημα με τον ανταγωνισμό να προβλέπεται πιο υψηλός από ποτέ.
Maciulis

Ανοίγει η αυλαία της φετινής Betshop Basket League με τέσσερις αναμετρήσεις στο σημερινό πρόγραμμα.

Η εκτός έδρας αποστολή της ΑΕΚ του Λούκα Μπάνκι στο Περιστέρι που επιστρέφει έπειτα από πέντε χρόνια στην κορυφαία κατηγορία, ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα.

Ανάλυση

Κολοσσός Ρόδου – Προμηθέας Πατρών

Η πιο σταθερή ομάδα της περιφέρειας είναι ο Κολοσσός Ρόδου και φέτος καλείται να το αποδείξει για ακόμα μία φορά. Ενδεχομένως ο στόχος φέτος να μην είναι τα play – off, αλλά μια άνετη παραμονή, αν και αυτό θα φανεί στην πορεία. Στο πρώτο επίσημο της σεζόν, επικράτησε εντός έδρας για το Κύπελλο του Λαυρίου με 80 – 72 και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό τον ερχόμενο μήνα. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, το Λαύριο προηγήθηκε ακόμα και με 9 πόντους (41 – 50), αλλά με σερί 10 – 0 (54 – 52), η ομάδα του Βετούλα έφερε το πράγμα εκεί που ήθελε και όντας πιο εύστοχη στο τέλος, πήρε το ματς. Μαυροειδής, Ντιγκς, Μπράουνινγκ και Άσκα ξεχώρισαν με την παρουσία τους.

Οι κορυφαίες αποδόσεις στην Betshop Basket League παίζουν εδώ

Σαρωτικός ο Προμηθέας κόντρα στον Άρη για το Κύπελλο. Επικράτησε των «κιτρίνων» με 86 – 65 και πήρε πολύ εύκολα το εισιτήριο για την επόμενη φάση, που θα τον βρει απέναντι στον Παναθηναϊκό στις αρχές Νοεμβρίου. Το ματς δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής, αφού οι Πατρινοί προηγήθηκαν 17 – 2 και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν έπεσε κάτω από διψήφια τιμή. Πολύ καλός ο Γκίκας με 16 πόντους, καλοί και οι Μπράουν (15π.), Κατσίβελης και Σαλούστρος. Ολοκλήρωσε το ματς με 10/16 τρίποντα! Την Τετάρτη ο Προμηθέας αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Οστάνδη στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του.

Εκτίμηση: Πλούσιο ρόστερ ο Προμηθέας και μπορεί να νικήσει μέσα στην Ρόδο, υπερκαλύπτοντας το – 3,5 του χάντικαπ. Διπλό.

ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο

Δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι σπουδαίο ο ΠΑΟΚ για να επικρατήσει του Πανιωνίου για το Κύπελλο. Το 81 – 69 είναι μικρό για να περιγράψει τη διαφορά δυναμικότητας και έτσι οι Θεσσαλονικείς πήραν το εισιτήριο της επόμενης φάσης, που θα τους φέρει αντιμέτωπους με την ΑΕΚ στην Πυλαία. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ για ένα δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ σοβαρεύτηκε και τέλειωσε το ματς με συνοπτικές διαδικασίες. Ξεχώρισε ο Τζόουνς, ο σέντερ Γκάρετ και οι Έλληνες, Χρυσικόπουλος και Αθηναίου. Εκτός οι Τσόχλας και Φιλ Γκος, αλλά επιστρέφει ο Πόουπ. Έρχεται δύσκολο ευρωπαϊκό ματς κόντρα στη Βενέτσια.

Δίκαιη ήττα για το Ρέθυμνο μέσα στην έδρα του από την Κύμη με 61 – 69. Πάρα πολλά λάθη για την ομάδα του ρούκι προπονητή, Μυκονιάτ, καθώς το κοντέρ κατέγραψε 22! Παρ’ όλα αυτά, το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν εντελώς διαφορετικό, αφού οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα 10 πόντων (16 – 6), κάτι όμως που αποδείχθηκε εντελώς πρόσκαιρο στη συνέχεια του ματς. Οι Αμερικανοί, Γκάιτον, Μπαρτ και Ντάνιελς ξεχώρισαν από τους Κρητικούς, αλλά πολύ κακός ο Κιθ Κλάντον (που αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του) που έμεινε άποντος και σαφώς αναμένονται πολλά περισσότερα.

Εκτίμηση: Σε καθόλου καλή κατάσταση δεν έδειξε το Ρέθυμνο και ο ΠΑΟΚ με την πιεστική του άμυνα μπορεί να τον βγάλει εκτός παιχνιδιού πολύ γρήγορα. Άσος πάρα το υψηλό χάντικαπ των 9,5 πόντων.

Παναθηναϊκός – Ήφαιστος Λήμνου

* Κεκλεισμένων των θυρών

Μόνο ως προπόνηση μπορεί να «πιαστεί» το ματς της Τετάρτης κόντρα στο Παγκράτι για το Κύπελλο, με τους «πράσινους» να επικρατούν με 66 – 100. Επόμενος αντίπαλος για τον θεσμό είναι ο σαφώς πιο ισχυρός Προμηθέας. Δεν έχει κάποιο νόημα σε λογική κριτικής της αναμέτρησης, παρά μόνο να σημειωθούν παίκτες που ξεχώρισαν. Ο ΝτεΣόν Τόμας που έχει αντιμετωπιστεί με… καχυποψία η μεταγραφή του ολοκλήρωσε το ματς με 22 πόντους, ο Παπαγιάννης με 14 και 11 ριμπάουντ και ο Παπαπέτρου που είχε επίσης διψήφιο αριθμό πόντων (10). Το βράδυ της Πέμπτης η πρεμιέρα στη Euroleague κόντρα στη Μακάμπι.

Στάθηκε πολύ καλά στο κλειστό του Περιστερίου ο Ήφαιστος Λήμνου, αλλά ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων στην αρχή της 4ης περιόδου του κόστισε την ήττα – αποκλεισμό από το Κύπελλο με σκορ 91 – 81. Στην τρίτη περίοδο της αναμέτρησης ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, αλλά ένα buzzer του ΚίΚι Κλαρκ στο τέλος αυτού του δεκαλέπτου, άλλαξε πλήρως την ψυχολογία των δύο ομάδων. Φυσικά, τη μεγάλη ευθύνη του σκορ έχουν αναλάβει οι ξένοι, Έβανς (13π.), Γκότσερ (12π., οι περισσότεροι στο τέλος) και Μπρέιλελτον (12π.). Καλός και ο σέντερ, Γόντικας με 11 πόντους.

Εκτίμηση: Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει το ματς ως μία πολύ καλή πρόβα εν όψει Μακάμπι, κάτι που σημαίνει κανονική συγκέντρωση. Από την άλλη, ο Ήφαιστος διαθέτει ταλέντο και μπορεί να βοηθήσει στο σκορ. Over 157,5.

Περιστέρι – ΑΕΚ

Εκεί που δικαιωματικά ανήκει βάσει της ιστορίας του επιστρέφει το Περιστέρι, έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας στις μικρότερες κατηγορίες. Βέβαια, το σημαντικότερο είναι ότι επιστρέφει όπως πρέπει με ισχυρή διοίκηση και προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη. Θετικό το ξεκίνημα με τη νίκη επί του ποιοτικοί Ηφαίστου Λήμνου, επικρατώντας με 91 – 81, χάρη σε εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε στην 4η περίοδο. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Κύμη. Άρχισε εντυπωσιακά το ματς, αφού βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 9 – 0 και 11 – 2, αλλά στη συνέχεια οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Ο σέντερ Ντάνιελ με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο πλέι – μέικερ, Χάροου με 19 πόντους και 9 ασίστ ήταν εξαιρετικοί ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσαν οι ΚίΚι Κλαρκ, Βασιλόπουλος και Αγραβάνης.

Με νέο προφίλ πλέον η ΑΕΚ, αφού στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Λούκα Μπάνκι. Κανένα πρόβλημα στο να επικρατήσει του Διαγόρα Δρυοπιδέων με σκορ 54 – 76 και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Η κανονική ΑΕΚ εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, καθώς σε αυτό το διάστημα επέτρεψε μόλις 22 πόντους, ενώ στην πραγματικότητα στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλή. Ο Ρόμπερσον ξεχώρισε με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, 12 είχε ο Ματσιούλις και ο Λαρεντζάκης. Δεν υπολογίζονται για το σημερινό οι πολύ σημαντικοί Ξανθόπουλος και Σαντ Ρόος. Την Τετάρτη πρεμιέρα στην Ευρώπη, αφού φιλοξενεί τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Εκτίμηση: Η περσινή ΑΕΚ δυσκολευόταν πάρα πολύ εκτός έδρας και το +6,5 που προσφέρεται στους ενθουσιώδεις και ποιοτικούς γηπεδούχους είναι λίγο υπερβολικό. Άσος με +6,5.

Σε ενδιαφέρει