Μπιλμπάο – Σοσιεδάδ: «Eξιλέωση» μέσα απ’ το ντέρμπι!

Μπιλμπάο και Σοσιεδάδ ψάχνουν την ανάκαμψη μέσω του αποψινού ντέρμπι στη Χώρα των Βάσκων.
Athletic Bilbao vs Real Sociedad

Mε το τοπικό ντέρμπι στην Χώρα των Βάσκων μεταξύ της Μπιλμπάο και της Σοσιεδάδ ανοίγει απόψε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν στην Ισπανία. Μέτριο ξεκίνημα πραγματοποιούν και οι δύο ομάδες και μέσα από αυτήν την αναμέτρηση θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στις νίκες και παράλληλα να ανακτήσουν τη χαμένη τους ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Τα προγνωστικά μου

Mπιλμπάο – Σοσιεδάδ : Over 2,5 (2,10)

Ανάλυση

Η εντός έδρας ήττα από τη Βιγιαρεάλ με 0-3 φαίνεται ότι ταρακούνησε τη Μπιλμπάο, η οποία πήγε στη συνέχεια στο «Καμπ Νου» και πήρε σπουδαίο βαθμό από την Μπαρτσελόνα με σκορ 1-1. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλύτερη και κατάφερε στο 41′ να πάρει το προβάδισμα. Στο δεύτερο, όπως ήταν φυσικό οι Καταλανοί αύξησαν την πίεση και τελικά ισοφάρισαν στο 84′, ενώ δεν απείχε πολύ και η ανατροπή. Αυτό ήταν το πέμπτο σερί ματς χωρίς νίκη για την ομάδα του Μπερίσο, όμως η εμφάνιση και ο βαθμός στην πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος αφήνουν πλήρως ικανοποιημένο τον Αργεντινό κόουτς και δίνουν στην ομάδα την αυτοπεποίθηση να πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο βάσκικο ντέρμπι. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνει ο αμυντικός Λέκουε, ενώ διαθέσιμος μετά από καιρό είναι ο γκολκίπερ Ερερίν. Ο Αντούριθ θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, με τους Γουίλιαμς και Μουνιαΐν στα άκρα.

Tο ντέρμπι στη Χώρα των Βάσκων παίζει με μοναδικές αποδόσεις! 

Από την άλλη μεριά, η Σοσιεδάδ προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με 0-1 από τη Βαλένθια. Η γηπεδούχος πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση, έμεινε πίσω στο σκορ στο 36′ και σε καμία στιγμή του παιχνιδιού δεν έδειξε ότι μπορεί να φανεί απειλητική στη ροή του. Μοναδική ευκαιρία αποτέλεσε το χαμένο πέναλτι του Γουΐλιαν Ζοσέ στο 67′, το οποίο απέκρουσε ο Νέτο. Έτσι, η ομάδα του Γκαριτάνο έχει παραμείνει με μόλις μία νίκη στα τελευταία 6 ματς και τι καλύτερο για τον κόσμο της ομάδας να επιστρέψει στα τρίποντα στο αποψινό ντέρμπι. Εκτός μάχης παραμένουν ο αμυντικός Ερνάντεθ και ο φορ Χουάνμι που είναι τιμωρημένοι, ενώ τραυματίες είναι ο εξτρέμ Γιανουζάι, ο στόπερ Γιορέντε και ο χαφ Μερκελάνθ (χάνει το υπόλοιπο της σεζόν). Δεν αλλάζει το 4-4-2, με τους Ογιαρθαμπάλ και Γουΐλιαν Ζοσέ να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο των φιλοξενούμενων.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπιλμπάο (4-3-3)

Σιμόν
Ντε Μάρκος
Ίνιγκο
Γιεράι
Γιούρι
Ντ. Γκαρσία
Ρ. Γκαρσία
Μπενιάτ
Γουίλιαμς
Αντούριθ
Μουνιαΐν

Σοσιεδάδ (4-4-2)

Ρούγι
Θαλδούα
Αρίτζ
Μορένο
Ροντρίγκεθ
Μερίνο
Θουμπέλδια
Ιγιαραμέντι
Πάρντο
Ογιαρθαμπάλ
Γουΐλιαν Ζοσέ

Εκτίμηση

Και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ τη νίκη στο ντέρμπι. Η Μπιλμπάο έχει σίγουρα το προβάδισμα ως γηπεδούχος, όμως ακόμα δεν έχει πείσει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Αμφότερες μπορούν, όμως, να δώσουν γρήγορο ρυθμό στο ματς και να πετύχουν αρκετά γκολ. Over 2,5

Σε ενδιαφέρει