Γιουρόπα Λιγκ (Κ’ όμιλος): Λεπτές ισορροπίες

Δεύτερη αγωνιστική και στον εξαιρετικά ισορροπημένο 11ο όμιλο, με την Αστάνα να φιλοξενεί τη Ρεν και τη Γιάμπλονετς την Ντιναμό Κιέβου.
astana rennes

Δεύτερη αγωνιστική στον 11ο όμιλο στον οποίο ισχύουν λεπτές ισορροπίες.

Η Αστάνα νωρίς το απόγευμα φιλοξενεί τη Ρεν, έχοντας ως στόχο την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση, ενώ η Γιάμπλονετς έχει ανάλογο στόχο με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου.

Αστάνα – Ρεν

Ανάλυση

Προφανώς δεν είναι πλέον είδηση μία νίκη για το πρωτάθλημα του Καζακστάν, με τελευταίο θύμα της Αστάνα τη Ζετίσου την οποία νίκησε με σκορ 3 – 0. Η σύνθεση που παρέταξε ο προπονητής της ομάδας, Μπαμπαγιάν, ήταν κυρίως αποτελούμενη από αναπληρωματικούς ενώ άνοιξε το σκορ στο 37’ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με δύο γκολ στο 86’ και 87’. Παραμένει φυσικά στην κορυφή έχοντας 7 βαθμούς διαφορά από τη 2η Καϊράτ Αλμάτι. Πολύ καλή η παρουσία της και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, αφού πήρε βαθμό στην Ουκρανία (2 – 2) κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου ισοφαρίζοντας στο 95’ της αναμέτρησης. Καμία σημαντική απώλεια.

Οι καλύτερες αποδόσεις παίζουν στον 11ο όμιλο 

Νίκη στην πρεμιέρα της διοργάνωσης για τη Ρεν επί της Γιάμπλονετς, έστω και με την ψυχή στο στόμα. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Μπεν Αρφά με εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις, διαμορφώνοντας το 2 – 1 υπέρ των Γάλλων. Αυτή ήταν η τελευταία της νίκη, καθώς ακολούθησαν δύο ήττες και μία ισοπαλία, όλα αυτά τα αποτελέσματα για το πρωτάθλημα. Το τελευταίο ήταν κόντρα στην Τουλούζ εντός έδρας, παίζοντας με παίκτη παραπάνω σε όλη τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου. Μπήκε μπροστά στο σκορ στο 70’, αλλά ισοφαρίστηκε στο 88’, χάνοντας ένα… δικό της παιχνίδι. Εν όψει του αποψινού δεν υπολογίζονται οι Σαρ, Μπεν Αρφά και Μέχερ, που είναι όλοι βασικοί. Ταξίδι – μαμούθ μέχρι το Καζακστάν, αφού συμπλήρωσε περίπου 24 ωρο στις πτήσεις.

Εκτίμηση

Πολύ δυνατή εντός έδρας η Αστάνα που μπορεί και σκοράρει σχετικά εύκολα, αλλά και οι Γάλλοι είναι πολύ πιο ποιοτικοί. Επιλογή μας το GG.

[image 2]

Γιάμπλονετς – Ντιναμό Κιέβου

Αρχίζει και ανεβάζει στροφές η Γιάμπλονετς και αυτό το κατάλαβε καλύτερα από όλους η Βικτόρια Πλζεν την οποία διέλυσε με το ευρύ 3 – 0 ενώ στη συνέχεια ακολούθησε νέα πολύ μεγάλη νίκη με 2 – 1 στην έδρα της Τέπλιτσε, ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος της σκορ. Το νικητήριο τέρμα επιτεύχθηκε στο 91’ με ένα εκπληκτικό σουτ από τα 30 – 35 μέτρα. Στην πρεμιέρα του ομίλου ήταν εξαιρετική κόντρα στη Ρεν, αλλά ηττήθηκε με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα από τον Μπεν Αρφά. Θέλει, λοιπόν, να κρατήσει την ίδια αγωνιστικότητα και να συνδυάσει και την ουσία που είναι η νίκη.

Είναι μια κακοστημένη ομάδα η Ντιναμό Κιέβου, άρα οι γκέλες είναι σταθερά στο πρόγραμμα της ομάδας. Αμυντικά παραμένει ασταθής και αυτό το πλήρωσε στην πρεμιέρα του ομίλου της κόντρα στην Αστάνα, η οποία την ισοφάρισε στο 95’ για το τελικό 2 – 2. Στο πρωτάθλημα καταφέρνει και συνεχίζει με νίκες (τρεις συνεχόμενες), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εντυπωσιάζει κιόλας με την παρουσία της. Στο τελευταίο επικράτησε μόλις με 1 – 0 της Άρσεναλ Τούλα, αλλά έπαιξε με 9 παίκτες από το 75’ και μετά, οπότε δεν υπάρχουν και πολλά παράπονα για την εμφάνιση της ομάδας. Εκτός από το αποψινό οι Βέρμπιτς, Τσε Τσε και ο Μπουένο

Εκτίμηση

Εξαιρετικά ισορροπημένο το σετ, αλλά θα στραφώ στα αριστερά τόσο για το μομέντουμ της Γιάμπλονετς, όσο και γιατί δεν μου γεμίζει το μάτι η Ντιναμό Κιέβου.

Σε ενδιαφέρει