Γιουρόπα Λιγκ (Ι’ όμιλος): Σε εκπληκτική κατάσταση η Σεβίλλη

Δεύτερη αγωνιστική στο Γιουρόπα Λιγκ και στο πλαίσιο του 10ου ομίλου η Σεβίλλη δοκιμάζεται στο Κράσνονταρ και η Σταντάρ Λιέγης έχει την ευκαιρία για την πρώτη της νίκη κόντρα στην Ακίσασπορ.
krasnodar seville

Δεύτερη αγωνιστική σε έναν όμιλο που έχει ξεκάθαρα φαβορί.

Η Σεβίλλη δοκιμάζεται στην έδρα της Κράσνονταρ, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων που επικράτησαν την πρώτη αγωνιστική.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σταντάρ Λιέγης φιλοξενεί την Ακίσασπορ και έχει την ευκαιρία για την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Σέντρα και στις δύο αναμετρήσεις στις 22:00.

Ανάλυση

Κράσνονταρ – Σεβίλλη

Έπρεπε να νικήσει στην έδρα της αδύναμης και ντεφορμέ Ακίσασπορ η Κράσνονταρ και τελικά τα κατάφερε επικρατώντας με 1 – 0 μέσα στην Τουρκία. Από εκείνο το παιχνίδι και μετά οι Ρώσοι πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία. Τελευταία αναμέτρηση που έδωσε ήταν αυτή με την Ντιναμό Μόσχας την οποία «πάτησε» με σκορ 3 – 0 εντός έδρας και έχει φτάσει στο καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της. Είναι στο – 3 από την κορυφή και τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, την οποία αντιμετωπίζει την Κυριακή εκτός έδρας και έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή. Σε πολύ καλή κατάσταση ο επιθετικός της ομάδας, Άρι, αλλά σήμερα λογικά θα είναι στον πάγκο για να προφυλαχθεί για το ντέρμπι της Κυριακής. Τρέχει σερί 6 νικών με τέρματα 15 – 1.

Θα μπορέσει η Σεβίλλη να αποδράσει με το διπλό από τη Ρωσία; 

Αυτή, ναι, είναι μια κανονική Σεβίλλη. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει γυρίσει τον… διακόπτη και έχει πετύχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες με τέρματα 17 – 4! Αυτό βγαίνει κατά μέσο όρο, με 4 γκολ ανά αγώνα και κάτι παραπάνω. Η αρχή της μεταμόρφωσης έγινε κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης της οποίας επιβλήθηκε με 5 – 1 και από τότε έχει πάρει τα πάνω της. Στο τελευταίο ματς που ήταν για την Πριμέρα, επικράτησε της Έιμπαρ εκτός έδρας με σκορ 3 – 1, σημειώνοντας όλα τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και την ίδια στιγμή ο Αντρέ Σίλβα δίνει απαντήσεις μετά το αποτυχημένο του πέρασμα στη Μίλαν. Εκτός για ακόμα ένα ματς, τα δύο βασικά μπακ (Εσκουδέρο, Μερκάδο) και σε αυτούς προστίθεται και ο Βιδάλ, αλλά και οι Αμαντού, Γκοναλόν.

Εκτίμηση

Δύο ομάδες που βασίζουν πολλά στην επίθεσή τους, οπότε γιατί να μην δούμε πολλά γκολ; Over η επιλογή μας.

[image 2]

Σταντάρ Λιέγης – Ακίσασπορ

Φρένο στην τραγική της πορεία, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται, πάτησε η Σταντάρ Λιέγης, καθώς μετά τον αποκλεισμό της στο Κύπελλο από μία ερασιτεχνική ομάδα, επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 3 – 1 της Οστάνδης. Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα ειδικά από τη στιγμή που ακολουθεί πολύ δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή κόντρα στην πρωτοπόρο και αήττητη Μπριζ. Για την πρεμιέρα του ομίλου, διασύρθηκε στην Ανδαλουσία από τη Σεβίλλη με 5 – 1, χωρίς να παρουσιάζει ιδιαίτερη αντίσταση. Εκτός οι Λεστιέν, Μπαστιέν και Καρλίνιος.

Με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί στον πρώτο αγώνα, τα οποία ήταν όλα εις βάρος της Ακίσασπορ, οι Τούρκοι προφανώς και ηττήθηκαν από την Κράσνονταρ με 1 – 0 εντός έδρας, αλλά η παρουσία της ήταν άκρως ανταγωνιστική. Από εκείνες τις μέρες έχουν αλλάξει αρκετά στην Ακίστα. Ανακοίνωσε νέο προπονητή (Τσιχάτ Αρσλάν), πέτυχε νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα εντυπωσιακή με σκορ 3 – 0 επί της Γαλατασαράι. Βρίσκεται, όμως, ακόμα στη ζώνη του υποβιβασμού και έτσι δεν μπορεί να είναι ξένοιαστη στις υποχρεώσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού προέχει η παραμονή της στην κατηγορία.

Εκτίμηση

Η Σταντάρ Λιέγης δεν θα μπορούσε να ζητήσει έναν πιο ευνοϊκό αντίπαλο για να πετύχει ευρωπαϊκή νίκη. Μπορεί να το κάνει και μάλιστα με μεγάλο σκορ. Επιλογή μας 1 & Over 2,5.

Σε ενδιαφέρει